UPDATE #NOW

Το πραγματικό κόστος της ανισότητας: Οι γυναίκες έχασαν 6.500 ευκαιρίες σε έναν μόνο κλάδο


The Jennettes

22 Ιουνίου 2021

Το πραγματικό κόστος της ανισότητας: Οι γυναίκες έχασαν 6.500 ευκαιρίες σε έναν μόνο κλάδο
Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science αποκαλύπτει μία σκληρή πραγματικότητα για τις γυναίκες. Παρότι είναι πιθανότερο να ασχοληθούν με τον τομέα της βιοϊατρικής, οι άνδρες είναι εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα για τις εφευρέσεις που οδηγούν στην εξέλιξη του κλάδου – κάτι που σημαίνει ότι η κοινωνία αγνοεί όσα οι γυναίκες θεωρούν πως θα τις βοηθήσουν.

Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science αποκαλύπτει μία σκληρή πραγματικότητα για τις γυναίκες. Ερευνητές από τα Harvard Business School, IESE Business School, και το τμήμα διοίκησης του Πανεπιστημίου McGill εξέτασαν πόσα διπλώματα ευρεσιτεχνίας απονεμήθηκαν στα δύο φύλα και τι εφευρέσεις αφορούσαν.

Η ανάλυση έδειξε ότι οι γυναίκες είναι πιθανότερο να ασχοληθούν με τον τομέα της βιοϊατρικής. Την ίδια στιγμή, οι άνδρες είναι εκείνοι που παίρνουν τα εύσημα για τις εφευρέσεις που οδηγούν στην εξέλιξη του κλάδου – κάτι που σημαίνει ότι η κοινωνία αγνοεί όσα οι γυναίκες θεωρούν πως θα τις βοηθήσουν.

«Έχουμε αναλογιστεί τι πραγματικά χάνουμε;», δήλωσε στο Fortune ένας από τους βασικούς συγγραφείς της μελέτης, Rembrand Koning. Η συγκεκριμένη σκέψη, μάλιστα, του ήρθε στο μυαλό την ώρα που διάβαζε ότι οι επενδυτές διστάζουν να μιλήσουν για προϊόντα όπως οι αντλίες θηλασμού.

«Παρότι το ποσοστό των πατεντών που δόθηκαν σε γυναίκες στον τομέα της βιοϊατρικής ανέβηκε από το 6,3% στο 16,2% μέσα στις τελευταίες τρεις δεκαετίες, οι άνδρες εφευρέτες ξεπερνούν κατά πολύ τις γυναίκες – και, ως αποτέλεσμα, οι καινοτομίες που αφορούν την ανδρική υγεία είναι περισσότερες. Αν υπήρχε πραγματικά ισότητα, θα βλέπαμε 6,500 παραπάνω εφευρέσεις αφιερωμένες στη γυναίκα», αναφέρει το STAT News.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, όταν «μιλούν» οι αριθμοί: 6.500 χαμένες ευκαιρίες – μόνο σε έναν τομέα. 

 

Δείτε ακόμη:


 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr