REAL LIFE TRUE STORIES

#FreeTheNipple ή και όχι: Το Instagram «κατεβάζει» το πόστερ της νέας ταινίας της Penelope Cruz


The Jennettes

11 Αυγούστου 2021

#FreeTheNipple ή και όχι: Το Instagram «κατεβάζει» το πόστερ της νέας ταινίας της Penelope Cruz
Βρισκόμαστε στο 2021. Το ποσοστό γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες άγγιξε το 48,8%. Οι γυναίκες διεκδικούν ισότητα στην εργασία, βλέπουμε γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, ήρθε στη συζήτηση η σεξουαλικοποίηση του γυναικείου σώματος. Και η αφίσα της νέας ταινίας της Penelope Cruz θεωρείται ακατάλληλη, επειδή απεικονίζει μία θηλή.

Βρισκόμαστε στο 2021. Το ποσοστό γυναικών σε Ολυμπιακούς Αγώνες άγγιξε το 48,8%. Οι γυναίκες διεκδικούν ισότητα στην εργασία, βλέπουμε γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, ήρθε στη συζήτηση η σεξουαλικοποίηση του σώματός τους. Και η αφίσα της νέας ταινίας της Penelope Cruz θεωρείται ακατάλληλη, επειδή απεικονίζει μία θηλή.

Σε έναν κόσμο στον οποίο οι άνδρες μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς μπλούζα, φορώντας απλώς μία βερμούδα και σαγιονάρες, οι γυναικείες θηλές συνεχίζουν να προσβάλλουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Javier Jaén (@javier_jaen)

Η ταινία λέγεται Parallel Mothers. Σε σκηνοθεσία του Pedro Almodóvar, περιστρέφεται γύρω από τη ζωή δύο γυναικών που διανύουν διαφορετικές δεκαετίες στη ζωή τους, βιώνουν μόνες την εγκυμοσύνη τους κι αποτελεί ωδή στη μητρότητα – εξ ου και το πόστερ. Κι αντί να σκεφτεί κανείς πως είναι προκλητικό με στόχο να πυροδοτήσει συζητήσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό, μία θηλή που στάζει γάλα θεωρείται σεξουαλική.

Ο καλλιτέχνης που το δημιούργησε, χρειάστηκε να το αναρτήσει δύο φορές στο Instagram – την πρώτη, η πλατφόρμα το «κατέβασε». Ο θηλασμός αφορά, μάλλον, μόνο τις γυναίκες και για τους άνδρες είναι απαράδεκτος.

«Με το "Parallel Mothers" επιστρέφω στο γυναικείο σύμπαν, τη μητρότητα, την οικογένεια», δήλωσε το Φεβρουάριο ο Almodóvar. «Μιλώ για τη σημασία των προγόνων και των απογόνων. Την αναπόφευκτη παρουσία της μνήμης. Υπάρχουν πολλές μητέρες στην κινηματογραφία μου, αλλά αυτές που συμμετέχουν σ’ αυτήν την ιστορία, είναι πολύ διαφορετικές».

Η πρεμιέρα θα γίνει την 1η Σεπτεμβρίου στο Φεστιβάλ της Βενετίας, ενώ αναμένεται να είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στο κόκκινο χαλί. Ας ελπίσουμε πως θα βοηθήσει πολλά μάτια να ανοίξουν και να αποδεχθούμε, επιτέλους, ότι ο θηλασμός δεν είναι παρά ένα από τα υπέροχα στάδια της μητρότητας, χωρίς τίποτα σεξουαλικό ή προκλητκό.

 

Δείτε ακόμη: Οι stars που μας έδειξαν το πραγματικό τους σώμα μετά τη γέννα

jenny.gr