REAL LIFE TRUE STORIES

Από τους Ολυμπιακούς στο Πανεπιστήμιο: Μετά το χρυσό, η Suni Lee ετοιμάζεται να σπουδάσει


Στεφανία Παπαδημητρίου

18 Αυγούστου 2021

Από τους Ολυμπιακούς στο Πανεπιστήμιο: Μετά το χρυσό, η Suni Lee ετοιμάζεται να σπουδάσει

Η Suni Lee έσπασε όλα τα ρεκόρ στο Τόκιο - και ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχε σε Ολυμπιακή διοργάνωση. Κέρδισε χρυσό μετάλλιο, έγινε η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη φυλή Hmong που εκπροσώπησε τις ΗΠΑ στην ενόργανη, αλλά και η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής που διακρίθηκε στο άθλημα αυτό. Γύρισε σπίτι της με τρία μετάλλια και είναι μόλις 18. Τώρα, ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα που είναι – ποιο άλλο; - το Πανεπιστήμιο.

Πρόκειται να σπουδάσει marketing στο Auburn της Alabama, ενώ θα ζήσει τη φοιτητική ζωή που ονειρευόταν. Όχι απλώς θα γίνει μέλος της πανεπιστημιακής ομάδας ενόργανης, αλλά θα μένει και στην εστία! 

Αυτή η στροφή από το γήπεδο στα έδρανα, αποτέλεσε έκπληξη για πολλούς. Ελάχιστοι Ολυμπιονίκες συνεχίζουν τις σπουδές τους, για να μη χάσουν επαγγελματικές ευκαιρίες. Η ίδια, ελπίζει να προπονείται κανονικά και να πηγαίνει, παράλληλα, στις παραδόσεις των μαθημάτων – αν και θα είναι δύσκολο. Βρίσκεται, άλλωστε, στο peak της καριέρας της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunisa Lee (@sunisalee)

Μετά τη θορυβώδη αποχώρηση της Simone Biles από το Τόκιο, η Lee έγινε η κορυφαία των ΗΠΑ στον τελικό. Απέδειξε την αξία της στο δίζυγο, με σκορ 15.300 βαθμών, ενώ στο άλμα πήρε 14.600. Στο δοκό ισορροπίας βγήκε και πάλι πρώτη με 13.833, ενώ στις ασκήσεις εδάφους η βαθμολογία της έφτασε το 13.700. 'Ηταν το outsider που έκανε τη διαφορά.

«Κανείς δεν περίμενε να κερδίσω χρυσά παντού. Δεν το είχα στόχο», δήλωσε η Suni Lee στο Montgomery Adviser. «Οπότε, κατά κάποιον τρόπο, είχα ήδη στο νου μου πως θα πήγαινα στο Auburn. Αλλά αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθα εδώ, γιατί ήξερα πως το ήθελα από πριν».

πηγή φωτογραφίας: Instagram
 

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

jenny.gr