REAL LIFE WHO

O λόγος που η Sunisa Lee έγραψε ιστορία με το χρυσό της μετάλλιο


The Jennettes

30 Ιουλίου 2021

O λόγος που η Sunisa Lee έγραψε ιστορία με το χρυσό της μετάλλιο
Η Sunisa Lee έγραψε ιστορία. Στα 18 της χρόνια, έγινε η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη φυλή Hmong που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Η Sunisa Lee έγραψε ιστορία. Στα 18 της χρόνια, έγινε η πρώτη Αμερικανίδα με καταγωγή από τη φυλή Hmong που κέρδισε χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Μετά τη θορυβώδη αποχώρηση της Simone Biles από το Τόκιο, η Lee έγινε η κορυφαία των ΗΠΑ στον τελικό. Απέδειξε την αξία της στο δίζυγο, με σκορ 15.300 βαθμών, ενώ στο άλμα πήρε 14.600. Στο δοκό ισορροπίας βγήκε και πάλι πρώτη με 13.833, ενώ στις ασκήσεις εδάφους η βαθμολογία της έφτασε το 13.700.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sunisa Lee (@sunisalee_)

Μιλώντας στο αμερικανικό Elle πριν φύγει για το Ολυμπιακό Χωριό, αποκάλυψε ότι το πάθος για την ενόργανη «γεννήθηκε» τυχαία, χάρη σε μία κατασκευή του πατέρα της. Αποτελούταν από ένα στρώμα και ένα κομμάτι ξύλο – υπάρχει στην αυλή του πατρικού της σπιτιού μέχρι σήμερα. 

Οι Hmong της Minessota τη στήριξαν από το πρώτο λεπτό. Παρακολούθησαν όλοι μαζί τον τελικό  φορώντας μπλουζάκια με το slogan «Team Suni». Πανηγύρισαν με ενθουσιασμό τη νίκη της, σαν να ήταν το δικό τους παιδί.

O πατέρας της, ο οποίος είχε ένα ατύχημα το 2019 και έμεινε παράλυτος, αυτοαποκαλείται «μεγαλύτερος θαυμαστής της». Ήταν στο νοσοκομείο την ημέρα που διαγωνιζόταν στο Εθνικό Πρωτάθλημα και την υποστήριξε μέσω FaceTime. Κατάφερε να πάρει αργυρό μετάλλιο, κάνοντάς τον περήφανο, με ένα από τα δυσκολότερα προγράμματα στη δοκό.

πηγή φωτογραφίας: Instagram

Δείτε ακόμη: 9 φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι τα κορίτσια μπορούν να είναι πριγκίπισσες και αθλήτριες ταυτόχρονα 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr