REAL LIFE TRUE STORIES

11η Σεπτεμβρίου - 20 φωτογραφίες από την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε για πάντα


The Jennettes

10 Σεπτεμβρίου 2021

11η Σεπτεμβρίου - 20 φωτογραφίες από την ημέρα που ο κόσμος άλλαξε για πάντα

Είκοσι χρόνια πριν, ο πλανήτης πάγωσε. Όλος ο κόσμος έμεινε να παρακολουθεί καρφωμένος τα τέσσερα αμερικανικά επιβατικά αεροσκάφη που είχαν καταληφθεί από αεροπειρατές, με τα τρία από αυτά να πέφτουν πάνω στους δίδυμους πύργους του World Trade Center στη Νέας Υόρκης και στο Πεντάγωνο στην Ουάσιγκτον. Ήταν 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και τίποτα δεν θα ήταν ποτέ ξανά το ίδιο.

Σχεδόν 3000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την τρομοκρατική επίθεση στην Αμερική, συμπεριλαμβανομένων και 19 αεροπειρατών που ανήκαν στους εξτρεμιστές της al-Qaida, της Ισλαμικής τρομοκρατικής οργάνωσης που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση. Παραμένει, μέχρι και σήμερα, η πιο θανάσιμη επίθεση σε αμερικανικό έδαφος από ξένες δυνάμεις.

Το πυροσβεστικό σώμα της Νέας Υόρκης μέτρησε 343 απώλειες εκείνη τη μέρα, πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια απεγκλωβισμού επιζώντων από τα συντρίμμια των πύργων. Σήμερα, περισσότεροι από 13.300 πυροσβέστες και εθελοντές που συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης της 11ης Σεπτεμβρίου, πάσχουν από καρκίνο.

Η τρομοκρατική επίθεση της 11/9 οδήγησε τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, George W. Bush να στείλει τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν με στόχο την εξόντωση της al-Qaida, η οποία είχε βρει καταφύγιο σε μια άλλη Ισλαμική στρατιωτική οργάνωση, τους Ταλιμπάν. Έτσι ξεκίνησε ένας από τους μεγαλύτερους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας, σε διάρκεια, κόστος και απώλειες, που έληξε φέτος, στις 31 Αυγούστου, όταν η κυβέρνηση Biden πήρε την απόφαση να αποσύρει εντελώς τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή.

Στη gallery που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε 20 ιστορικές φωτογραφίες από την μέρα που άλλαξε για πάντα τον κόσμο.
 

 

jenny.gr