REAL LIFE TRUE STORIES

Μαθήματα αλληλεγγύης: Όταν μία μητέρα πέθανε από Covid, η νοσηλεύτριά της αγόρασε τα πάντα για το νεογέννητο μωρό


The Jennettes

16 Οκτωβρίου 2021

Μαθήματα αλληλεγγύης: Όταν μία μητέρα πέθανε από Covid, η νοσηλεύτριά της αγόρασε τα πάντα για το νεογέννητο μωρό

H Ashlee Schwartz είναι νοσηλεύτρια σε ένα νοσοκομείο του Αρκάνσας. Περνούσε από τον διάδρομο, όταν αντίκρυσε τον Eric Robinson, έναν 23χρονο που κοιτούσε από μακριά το δωμάτιο της συζύγου του. Είχε μόλις φύγει από τη ζωή, στα 22 της. Κι εκείνος, φαινόταν συντετριμμένος.

Η Ashlee σκέφτηκε αμέσως το μωρό του ζευγαριού, το οποίο γεννήθηκε πρόωρα ενώ η μητέρα νοσηλευόταν με Covid. Την επόμενη στιγμή, κοίταξε τον αναπνευσήτρα της - λειτουργούσε στο maximum. Θέλησε λοιπόν να αγοράσει κάτι για τη νεογέννητη Cameron.

Ρώτησε τον Eric πού θα μπορούσε να βρει τη λίστα δώρων για τη μικρή, για να μην πάρει κάτι αχρείαστο. Εκείνος δεν είχε ιδέα τι ήταν αυτό, βρισκόταν σε απόγνωση. 

Έχοντας και η ίδια ένα παιδί, δεν άργησε να θυμηθεί τις ανάγκες που θα μπορούσαν να υπάρχουν. Έκανε τη δική της λίστα - από πάνες μέχρι παιχνίδια κι από ρούχα μέχρι κάρτες δώρου - και τη μοιράστηκε με τους συναδέλφους που ίσως ήθελαν να βοηθήσουν.

«Απλώς ελπίζω πως αν ήμουν στη θέση του, κάποιος θα το έκανε αυτό για εμένα. Ένιωσα ότι έπρεπε να το κάνω», δήλωσε.

Η ανταπόκριση ήταν τεράστια. Κόσμος από ολόκληρη τη χώρα συμμετείχε στη προσπάθεια, η ιστορία βρέθηκε στις ειδήσεις και, από το πουθενά, η οικογένεια Robinson είχε τα πάντα.

Γιατί το μόνο που έχουμε, είναι ο ένας τον άλλο.

Δείτε ακόμη: 10 γυναίκες-σύμβολα που συνεχίζουν να μας εμπνέουν μέχρι σήμερα

jenny.gr