WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έρχεται το τέλος της πανδημίας; Η Pfizer ξεκινά δοκιμές νέου χαπιού κατά της Covid-19


The Jennettes

28 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχεται το τέλος της πανδημίας; Η Pfizer ξεκινά δοκιμές νέου χαπιού κατά της Covid-19

Η εβδομάδα ξεκίνησε με ευχάριστα νέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Pfizer ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως ξεκίνησε δοκιμές για ένα νέο χάπι κατά της Covid – 19 και οι ελπίδες μας για πραγματική επιστροφή στην κανονικότητα, επέστρεψαν.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Axios,  για ένα από τα πολλά χάπια που θα μπορούσαν να παίξουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του κορωνοϊού, καθώς δεν έχουν όλοι πρόσβαση σε εμβόλια ενώ θα πάρει χρόνια μέχρι να εμβολιαστούν όλοι οι κάτοικοι όλων των χωρών.

Η Pfizer λοιπόν, εξετάζει πώς το νέο φάρμακο που ονομάζεται PF-07321332 και έχει σχεδιαστεί  με σκοπό να μπλοκάρει την ενεργοποίηση των βασικών ενζύμων που χρειάζεται ο κορωνοϊός για να πολλαπλασιαστεί. 

Ο πρόεδρος της Pfizer και επικεφαλής του επιστημονικού της τμήματος, Mikael Dolsten, δήλωσε πως το συγκεκριμένο χάπι θα λειτουργήσει συμπληρωματικά «ως προς τον αντίκτυπο που έχουν τα εμβόλια στην καταστολή των μολύνσεων».

«Αν πετύχει, πιστεύουμε πως αυτή η θεραπεία θα μπορούσε να σταματήσει τον ιό νωρίς – πριν ακόμη μπορέσει να πολλαπλασιαστεί σημαντικά – πιθανώς προλαμβάνοντας τα συμπτώματα σε όσους έχουν εκτεθεί και περιορίζοντας την εμφάνιση της μόλυνσης σε άλλους», πρόσθεσε.

jenny.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.