REAL LIFE TRUE STORIES

Mako & Kei: Πίστεψαν στην αγάπη, αψήφισαν την αυτοκρατορική οικογένεια και τον λαό και χτες έζησαν το happy end τους


Στεφανία Παπαδημητρίου

26 Οκτωβρίου 2021

Mako & Kei: Πίστεψαν στην αγάπη, αψήφισαν την αυτοκρατορική οικογένεια και τον λαό και χτες έζησαν το happy end τους

Την τελευταία φορά που παντρεύτηκε η αδελφή μελλοντικού αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να ευχηθούν στους νεόνυμφους. Την ακολούθησαν, μάλιστα, από το παλάτι μέχρι τον ναό και από εκεί μέχρι τη δεξίωση. 

Αυτό συνέβη στην πριγκίπισσα Sayako. Η πριγκίπισσα Mako, ανιψιά του τωρινού αυτοκράτορα και μεγαλύτερη αδελφή του διαδόχου του, δεν είχε την ίδια αντιμετώπιση. Απλώς πήγε στο Δημαρχείο του Τόκιο με εκπροσώπους της βασιλικής οικογένειας για συνοδεία. Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση της γαμήλιας τελετής και φιλί στο μπαλκόνι του ανακτόρου. Δεν είχε καμία σημασία, όμως.

«Αγαπώ τη Mako. Θέλω να περάσω τη μοναδική μου ζωή με τον άνθρωπο που αγαπώ», δήλωσε ο γαμπρός, Kei Komuro, σε επίσημη συνέντευξη Τύπου, κοιτώντας απευθείας την κάμερα.

Χρειάστηκε να ξεπεράσουν πολλά εμπόδια, μέχρι  να μπορέσουν να είναι μαζί. Λίγο αφότου ανακοινώθηκε ο αρραβώνας τους, βρήκαν την κοινή γνώμη εναντίον τους. Ταμπλόιντ αποκάλυψαν ότι η μητέρα του είχε πάρει δάνειο 4 εκατομμυρίων γιεν από πρώην σύντροφό της, στον οποίο ακόμη χρωστούσε – ήταν επόμενο, λοιπόν, να βρεθεί ο γιος της στο στόχαστρο. Τον κατηγόρησαν πως ήθελε να παντρευτεί για τα χρήματα.

Ο πατέρας της Mako ήταν επίσης ενάντια στον γάμο, υποστηρίζοντας πως θα δίχαζε την κοινή γνώμη. Παπαράτσι κυνηγούσαν τον Komuro στη Νέα Υόρκη, όπου σπούδαζε Νομική. Κατέκριναν τα μαλλιά και τις διατροφικές του συνήθειες. Επιθέσεις στα social media προκάλεσαν μετατραυματικό στρες στην πριγκίπισσα.

Όταν επέστρεψε στην Ιαπωνία, τον περασμένο μήνα, προκειμένου να μπει σε καραντίνα, ο Komuro δεν περίμενε αυτό που θα αντιμετώπιζε. Μέσα ενημέρωσης και πολίτες σοκαρίστηκαν από τα μακριά μαλλιά του, δεν μπορούσαν να το διαχειριστούν. Σε δημοσκοπήσεις, το 80% των Ιαπώνων δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετο στην επιλογή της πριγκίπισσας.
Ερωτεύτηκαν στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο, περίμεναν τρία χρόνια να τελειώσει τη νομική εκείνος τις σπουδές του στη νομική, παντρεύτηκαν τελικά. Έδωσαν συνέντευξη Τύπου, ο ένας δίπλα στον άλλο. Η νύφη, φορούσε γαλάζιο παστέλ φόρεμα κι ένα κολιέ μαργαριταριών στον λαιμό. Ο γαμπρός, ένα σκούρο μπλε κοστούμι.

«Γνωρίζω ότι οι απόψεις διίστανται, όσον αφορά στον γάμο μας. Λυπάμαι για όσους αντιτίθενται. Είμαι ευγνώμων προς όσους ανησυχούν σιωπηλά για εμάς, ή για εκείνους που μας στήριξαν χωρίς να μπερδευτούν από αβάσιμες πληροφορίες», είπε η Mako. 

Προκειμένου να αποφύγει τις άβολες καταστάσεις, το ζευγάρι ζήτησε να γνωρίζει από πριν τι θα αντιμετώπιζε από τους δημοσιογράφους, οι οποίοι είχαν στείλει νωρίτερα τις ερωτήσεις τους. Μάλιστα, για να μην πει κανείς ότι εκμεταλλεύονταν τα χρήματα των φορολογούμενων, νοίκιασαν χώρο για όλο αυτό.

Τώρα που είναι κι επίσημα ζευγάρι, θα φύγουν για τη Νέα Υόρκη. Η πριγκίπισσα θα πάρει το επώνυμό του, θα γίνει η Mako Komuro. Απέρριψε την βασιλική της προίκα, που άγγιζε τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια, οπότε θα ζουν με το μισθό του Kei – για αρχή. Η Mako, άλλωστε, έχει μεταπτυχιακό στην Τέχνη από το Πανεπιστήμιο του Leicester, έχει εργαστεί για πέντε χρόνια, οπότε θα μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά στις ΗΠΑ.

jenny.gr