REAL LIFE TRUE STORIES

Είστε history nerd; Τότε θα λατρέψετε αυτά τα 10 άγνωστα ιστορικά facts


The Jennettes

27 Οκτωβρίου 2021

Είστε history nerd; Τότε θα λατρέψετε αυτά τα 10 άγνωστα ιστορικά facts

Εάν λατρεύετε να μαθαίνετε ιστορικά γεγονότα, τότε θα βρείτε εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις παρακάτω παράξενες ιστορίες τους. Ο λογαριασμός του Twitter, Weird History, επιφυλάσσει μερικές από μεγαλύτερες ιστορικές εκπλήξεις που είναι πολύ πιθανό να μη γνωρίζατε μέχρι σήμερα.

Ο λογαριασμός δημιουργήθηκε από τον Andrew Rader το 2011, φιλοξενώντας πάντα μια νέα πληροφορία που κεντρίζει τους fans της ιστορίας. Εάν δεν πείθεστε από την περιγραφή μας, ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω facts και το πιο σίγουρο είναι πως εάν δεν σας καθηλώσουν, σίγουρα θα σας ξαφνιάσουν!

1. Το μέρος που δολοφονήθηκε ο Ιούλιος Καίσαρας, τώρα είναι καταφύγιο για γάτες.

Ο Ιούλιος Καίσαρας δολοφονήθηκε στις 15 Μαρτίου το 44 π.Χ. Έπεσε νεκρός από 23 μαχαιριές στη συνέλευση της Συγκλήτου και η δολοφονία του άλλαξε τη ροή της ιστορίας. Η αιματηρή υπόθεση είναι μία πολύ σκοτεινή ιστορία ενώ για αιώνες υπήρχαν αρκετές πτυχές της που δεν είχαν αποκαλυφθεί. Αυτό που είναι παγκοσμίως γνωστό είναι ότι δύο Ρωμαίοι γερουσιαστές, ο Βρούτος και ο Γάιος Κάσιος, οργάνωσαν τη δολοφονία του, αλλά αυτό είναι μόνο ένα μέρος της αλήθειας.

2. Η Hannah Stilley γεννήθηκε το 1746, φωτογραφήθηκε το 1840 και θεωρείται ότι είναι η πρώτη γυναίκα που φωτογραφήθηκε ποτέ.

3. Οι σκύλοι απαγορεύονται στο κολέγιο Selwyn του Cambridge οπότε ο Yo- yo που φιλοξενείται εκεί, χαρακτηρίζεται ως «μεγάλη γάτα».

4. Εάν θέλετε να δείτε πώς γίνονταν οι αεροπορικές κρατήσεις πριν το 1945, δείτε το παρακάτω post.

5. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν εκπαιδευμένους μπαμπουίνους για να πιάνουν τους εγκληματίες.

6. Τον 19ο αιώνα, οι γυναίκες- ποδηλάτριες λάμβαναν την προειδοποίηση ότι ίσως αποκτούσαν ένα "bicycle face" με διογκωμένα μάτια και πηγούνια που θα προεξείχαν.

7. Μέχρι τον 20ο αιώνα, τα αγόρια ντύνονταν στα ροζ και τα κορίτσια στα μπλε και τίποτα δεν προμήνυε τα στερεότυπα που θα ακολουθούσαν μετά, ακόμη και γύρω από τις προτιμήσεις των χρωμάτων.

8. Ο πρώην υπουργός και στρατηγός των ΗΠΑ, Collin Powell έβγαζε selfies 60 χρόνια πριν γίνουν «της μόδας».

9. Μία από τις πρώτες γυναίκες- πιλότους ήταν η Sabiha Gökçen από την Τουρκία και παρακάτω τη βλέπουμε στο πιλοτήριο το 1937.

10. H πρώτη συναλλαγή που έγινε στην ιστορία του internet, ήταν η πώληση της κάνναβης.

Δείτε ακόμη: Δέκα μουσεία που πρέπει να επισκεφθείτε