REAL LIFE TRUE STORIES

8 φαγητά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που φέρνουν καλοτυχία και πλούτο


JTeam

1 Ιανουαρίου 2022

8 φαγητά για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι που φέρνουν καλοτυχία και πλούτο
Το σημερινό τραπέζι, πέρα από ζεστό, αξίζει να είναι και γουρλίδικο και αυτές οι τροφές εγγυώνται να κάνουν ποδαρικό στο σπίτι σου, φέρνοντας καλοτυχία, ευημερία και πλούτο.

Την πρώτη μέρα του χρόνου, το γιορτινό τραπέζι γεμίζει από μυρωδιές και εδέσματα. Πέρα όμως από αγαπημένες γεύσεις, καλό είναι να φιλοξενεί κι όσες φημίζονται ότι φέρνουν καλοτυχία τον νέο χρόνο. Αν δεν έχεις βρει ακόμη το μενού για απόψε, εμπνεύσου από τις παρακάτω ιδέες που υπόσχονται να κάνουν το 2022 το πιο τυχερό και γενναιόδωρο έτος της ζωής σου.

1. Μαυρομάτικα φασόλια

Είναι μία από τις μεγαλύτερες γευστικές παραδόσεις αν θες να μπει καλά κι αισιόδοξα ο χρόνος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θεωρείται ότι φέρνουν καλοτυχία αν πρωταγωνιστήσουν στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι αλλά ο βασικότερος είναι ότι λόγω του σχήματός τους θυμίζουν κέρμα, οπότε θεωρείται ότι φέρνουν πλούτο και συνεπώς σε κάποιους, την πολυπόθητη ευτυχία. Στην αρχαία Αίγυπτο, όποιος τα έτρωγε, έδειχνε με αυτόν τον τρόπο ταπεινότητα απέναντι στους Θεούς οπότε είχε ως αντάλλαγμα, ευημερία στη ζωή του.

2. Λάχανο

H συγκεκριμένη παράδοση έχει τις ρίζες της στη Γερμανία και την ανατολική Ευρώπη. Το λάχανο στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι δεν πρέπει να παραλείπεται καθώς οι ίνες και τα φύλλα του θεωρείται ότι συμβολίζουν τη μακροζωία ενώ το λάχανο φέρνει πλούτο μες στο σπίτι. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα υπέροχο πιάτο, προσθέτοντας τους αγαπημένους σου ξηρούς καρπούς και μια γευστική σως.

3. Βασιλόπιτα

Σίγουρα το υποψιαζόσουν αφού μέσα της φιλοξενεί το τυχερό φλουρί. Η βασιλόπιτα την πρώτη μέρα του χρόνου είναι must στο τραπέζι και αν το έχεις κερδίσει, θεωρείται ότι θα φέρει στη ζωή σουκαλοτυχία, ευημερία, πλούτο και όλα τα θετικά από την επόμενη κιόλας μέρα!

4. Στρογγυλά φρούτα

Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και παρόμοια φρούτα φέρνουν καλή τύχη και μάλιστα, ο αριθμός που πρέπει να καταναλώσει κάποιος από αυτά διαφέρει ανά περιοχή σε όλο τον πλανήτη. Για παράδειγμα, στις Φιλιππίνες 13 στρογγυλά φρούτα αρκούν για να πετύχεις τον πολυπόθητο στόχο, καθώς το 13 θεωρείται εκεί τυχερός αριθμός, ενώ στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αρκούν τα 12, καθώς αντιπροσωπεύουν τους μήνες του χρόνου.

5. Πράσινα λαχανικά

Την Πρωτοχρονιά, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά θεωρείται ότι φέρνουν καλοτυχία και αυτό τηρείται ως παράδοση από τον αμερικανικό νότο μέχρι την Ευρώπη. Το χρώμα τους θυμίζει σε πολλούς τα δολάρια οπότε συνδέονται με τον πλούτο και υπάρχει η αντίληψη ότι όσο περισσότερα καταναλώνει κάποιος, τόσο πιο πολλά χρήματα θα αποταμιεύσει τη νέα χρονιά.

6. Noodles

Μην τα παραλείψεις από το σημερινό τραπέζι καθώς συμβολίζουν πέρα από την τύχη και τη μακροζωία. Στην Κίνα, την Ιαπωνία και άλλες ασιατικές χώρες συνήθως εντάσσουν στον κατάλογο του γιορτινού μενού τα μακριά noodles την ημέρα της Πρωτοχρονιάς για να επιτευχθεί ο στόχος.

7. Ψάρι

Όταν σερβίρεται την Πρωτοχρονιά, πρέπει να υπάρχει το κεφάλι και η ουρά για να εξασφαλιστεί μια καλή και τυχερή χρονιά. Η κινέζικη λέξη για το ψάρι μοιάζει πολύ με τη λέξη που σημαίνει πλούτος/αφθονία κι αυτό είναι ένας λόγος που το ψάρι θεωρείται τυχερή τροφή.

8. Ρόδι

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στις σαλάτες σου καθώς συμβολίζει την καλοτυχία. Το κόκκινο χρώμα του, που συμβολίζει την καρδιά, θεωρείται ότι φέρνει καλή σωματική υγεία ενώ οι στρογγυλοί του κόκκοι του την ευημερία και τον πλούτο.

Καλή χρονιά με το πιο τυχερό τραπέζι!