REAL LIFE TRUE STORIES

Ο τρόπος που βγάζετε selfie, δείχνει τον πραγματικό σας χαρακτήρα


JTeam

5 Ιανουαρίου 2022

Ο τρόπος που βγάζετε selfie, δείχνει τον πραγματικό σας χαρακτήρα
Αν λατρεύετε να βγάζετε selfie, ήρθε η ώρα να μάθετε τι σημαίνει για σας και τον χαρακτήρα σας, ο τρόπος που την τραβάτε.

Γνωρίζατε ότι το Instagram και το Facebook feed σας φανερώνει πολλά περισσότερα για τον πραγματικό σας εαυτό απ' όσα θα μπορούσατε να φανταστείτε; Σύμφωνα με έρευνα του 2015 που διεξήχθη από το Nanyang Technological University στη Σιγκαπούρη, ομάδα επιστημόνων ανέλυσε 123 selfies από ένα δημοφιλές social media site της Κίνας.

Κάθε άτομο στη συνέχεια, απάντησε σε ένα τεστ προσωπικότητας. Όπως διαπιστώθηκε από τους ερευνητές, τα πιο ευχάριστα και φιλικά άτομα τραβούν συνήθως selfies από πίσω και κοιτούν απευθείας την κάμερα. Οι συγκεκριμένες selfies, πέρα από την φιλική σας διάθεση, φανερώνουν σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι είστε παράλληλα ευγενικοί, συνεργάσιμοι, αξιόπιστοι και κοινωνικοί χαρακτήρες.

Από την άλλη, οι πιο παιχνιδιάρικες εκφράσεις και κινήσεις δείχνουν ότι είστε ένα άτομο εξωστρεφές με ενσυναίσθηση και καλοσύνη. Σας αρέσει να βοηθάτε τον κόσμο και κάνετε τα πάντα για να δείτε να ζωγραφίζεται το χαμόγελο και στα πρόσωπα των άλλων.

Όσοι χαμογελούν και γελούν πιο αυθόρμητα στον φακό, αποδεικνύεται βάσει ερευνών πως είναι πιο ανοιχτοί και δεκτικοί σε νέες εμπειρίες ενώ παίρνουν πιο εύκολα ρίσκο. Λατρεύουν τις περιπέτειες και δεν μπορούν εύκολα να συμβιβαστούν.

Ώρα για duck face

Από την άλλη, το αγαπημένο για πολλούς, duck face μαρτυρά μια πιο νευρωτική και αγχώδη προσωπικότητα, κυρίως όταν είναι μόνοι τους στη φωτογραφία. Μάλλον σας έρχονται πολλοί στο μυαλό!

Επίσης, οι ειδικοί επιμένουν ότι μπορούν να αποκαλύφθουν πολλά για τον χαρακτήρα σας, αν σας αρέσει να δείχνετε στη selfie το δεξί ή το αριστερό σας μάγουλο. Όπως έχει παρατηρηθεί από μελέτες, μας αρέσει περισσότερο να προβάλλουμε το αριστερό και αυτό γιατί η αριστερή μας πλευρά επικοινωνεί καλύτερα τα συναισθήματά μας και θεωρείται πιο ελκυστική, σύμφωνα με μελέτη. Οι συγκεκριμένες selfies θεωρείται μάλιστα, ότι συγκεντρώνουν και τα περισσότερα likes στο Instagram.

Οι selfies μαρτυρούν όμως και τη διάθεσή μας και όπως καταλήγει σχετική έρευνα, είστε πιο αυθεντικός τύπος όταν δεν στήνεστε στον φακό αλλά λειτουργείτε πιο αυθόρμητα μπροστά στην κάμερα.

TAGS