REAL LIFE TRUE STORIES

Extreme Makeover - Home Edition: Πώς είναι τα σπίτια σήμερα; Όχι όπως φαντάζεστε


Στεφανία Παπαδημητρίου

21 Απριλίου 2022

Extreme Makeover - Home Edition: Πώς είναι τα σπίτια σήμερα; Όχι όπως φαντάζεστε
Οι συμμετέχοντες μοιράζονται τις εμπειρίες τους και, όπως φαίνετα, τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου όπως φανταζόμασταν

Αν έχετε δει Extreme Makeover: Home Edition, σίγουρα θυμάστε τα πανέμορφα σπίτια που δημιουργούνταν σχεδόν από το μηδέν, σε ελάχιστες μέρες. Θυμάστε, επίσης, τον παρουσιαστή Ty Pennington να φωνάζει «Bus driver, move that bus» και την οικογένεια να αγκαλιάζεται συγκινημένη, κοιτώντας τη νέα της κατοικία. Αν δεν το έχετε δει, μία ματιά στο παρακάτω βίντεο αρκεί.

Τι συνέβη στα σπίτι αυτά, άραγε; Ήταν καλή κατασκευή; Τι τα έκανε η οικογένεια; Τα πούλησε; Και πώς είναι σήμερα; Άτομα που πήραν μέρος στην εκπομπή, είτε ως εργαζόμενοι, είτε επειδή ήθελαν ανακαίνιση στον χώρο τους, απαντούν με απόλυτη ειλικρίνεια στο Reddit και μοιράζονται τις ιστορίες τους.

Διαβάστε μερικές από τις δεκάδες μαρτυρίες που γράφτηκαν στο thread και ελάτε να πούμε δυνατά, άλλη μια φορά, "μην πιστεύεις ό,τι βλέπεις στην τηλεόραση":

1. «Έκαναν ένα (extreme home makeover) στην πόλη μου (δε θα πω πού είναι, για ιδιωτικότητα) και πλησίασαν τον αδελφό μου, που είναι οικοδόμος, για να χτίσει ένα σπίτι στο καταχείμωνο. Ο αδελφός μου δεν μπορούσε να βοηθήσει, αλλά οι φίλοι μας – γείτονες του σπιτιού – βοήθησαν εθελοντικά και ολοκλήρωσαν το σπίτι σε μία εβδομάδα. Με βροχή και κρύο, το έχτισαν, και τώρα το σπίτι είανι γεμάτο προβλήματα. Ο ιδιοκτήτης μίλησε με την παραγωγή για να γίνουν οι επιδιορθώσεις, και του είπαν “Το πήρες δωρεάν, φτιαξ’το μόνος σου”».

2. «Δεν ήταν ανακαίνιση σε σπίτι, αλλά σε σχολείο. Περίεργη επιλογή χρώματος για τους τοίχους στο εξωτερικό των κτηρίων. Έβαψαν μερικές τάξεις, και σε πολλά σημεία η μπογιά δεν έφτασε ως πάνω. Φαίνονταν τα σημάδια από το ρολό… Αντικατέστησαν ορισμένα έπιπλα, όπως θρανία, και έβαλαν “έξυπνους” πίνακες. Ήταν κουλ, αλλά δύσκολο να συντηρηθεί.

Όπως όλοι έχουν αναφέρει στις εμπειρίες τους, έχουν κάνει μισές δουλειές. Είναι σαν το meme του Homer Simpson που φαίνεται fit αλλά από την πίσω πλευρά κρατά το δέρμα του με πολλά μεγάλα clips».

3. «Έκανα πρακτική στο Extreme Makeover: Home Edition στις αρχές του 2000. Ναι, η φορολογία των κατοίκων ανεβαίνει τρελά. Πάρα πολλές οικογένειες καταλήγουν να πουλούν ό,τι τους έχουν βάλει στο σπίτι (υπολογιστές, συσκευές κτλ) για να μπορέσουν να πληρώσουν τους φόρους.

Εργάστηκα σε δύο σπίτια, μετά πήγαν στην California και δεν μπορούσαν να στείλουν εκεί άτομο για πρακτική. Το πρώτο, ήταν στο South Central. Ενώ βάζαμε τα παιχνίδια για τα παιδιά, κάποιος ανέφερε πως στο προηγούμενο σπίτι, έκλεψαν σχεδόν αμέσως τα πάντα. Ο πατέρας της οικογένειας απολύθηκε εξαιτίας των υποχρεωτικών διακοπών στην Disneyland. Προσπάθησε να βρει άκρη, αλλά ούτε η εταιρεία παραγωγής, ούτε εκείνη που εργαζόταν, έκαναν πίσω. Αν ήθελαν την ανακαίνιση, θα έπρεπε να φύγουν οικογενειακώς, για να φανεί ότι πέρασαν καλά.

Το άλλο σπίτι ήταν σε μια πόλη περίπου δύο ώρες έξω από το LA. Το νέο σπίτι ήταν τεράστιο. Δεν μπορώ καν να φανταστώ πόσο ανέβηκε η φορολογία. Ένα συγκρότημα από την περιοχή, το οποίο έγινε διάσημο, δώρισε μερικά προϊόντα του στα παιδιά, αλλά δε γινόταν να δείξουμε τίποτα στον αέρα γιατί δε θα είχε κέρδος η ABC. Οπότε, κάθε φορά που ένα παιδί έβρισκε κάτι σχετικό, όπως εισιτήρια συναυλίας, δεν το έδειχναν στην τηλεόραση. Α, και ένα από τα υπνοδωμάτια των παιδιών ήταν ΑΠΑΙΣΙΟ. Έμοιαζε με κάτι σε στιλ western και ζούγκλας, μαζί. Επίσης, τους έφτιαξαν γήπεδο μπάσκετ μέσα στο σπίτι, αλλά έβαλαν αρκετά παιδιά στα ίδια δωμάτια, κάτι που μου φάνηκε παράλογο. Όλα τα υπνοδωμάτια φαίνονταν κάπως φτηνιάρικα. Δεν φαντάζομαι πως κράτησαν.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Πήγαν πολλά πράγματα στραβά σε αυτά τα σπίτια, κι έμειναν στην αφάνεια. Αλλά όντως τα κάνουν όλα σε μία εβδομάδα. Και κάποιοι σχεδιαστές ήταν πραγματικά καλοί και ήθελαν να βοηθήσουν τον κόσμο».

4. «Ήμουν στο τελευταίο επεισόδιο του Extreme Makeover: Home Edition, όπου έφτιαξαν 7 σπίτια σε 7 μέρες στο Joplin, μετά τον τυφώνα. Φαινόταν μόνο η πλάτη μου, και είχα κουκουλωθεί σε μία κουβέρτα γιατί κρύωνα εκείνο το βράδυ… Ο πατριός μου δούλευε για την εταιρεία που ανέλαβε να μαζέψει τα σκουπίδια, και η μαμά κι αδελφή μου ήταν εθελόντριες για να καθαρίσουν τα σπίτια. Κι ο παππούς μου ήταν εθελοντής. Ο Ty Pennington πήγε στη γιαγιά μου και μιλήσαμε όλοι λίγο, εκείνη είπε πως κρύωνε κι εκείνος μας έκανε ομαδική αγκαλιά. Σύμφωνα με τον πατριό μου, όμως, τα 7 σπίτια ήταν προκάτ και απλώς τα έστησαν. Τώρα, δεν ξέρω αν ισχύει ή όχι, ή πώς είναι οι ιδιοκτήτες, εφόσον δε ζω πια εκεί».

TAGS