REAL LIFE TRUE STORIES

«Στα 37 μου διαγνώστηκα με καρκίνο της μήτρας και έκανα ολική υστερεκτομή»


JTeam

8 Φεβρουαρίου 2024

«Στα 37 μου διαγνώστηκα με καρκίνο της μήτρας και έκανα ολική υστερεκτομή»
Η Μελίνα Πανίδου είναι γυμνάστρια και survivor του καρκίνου. Αυτή είναι η ιστορία της

Όταν είμαστε νέοι θεωρούμε ότι ασθένειες όπως ο καρκίνος δεν μας αφορούν. Γι’ αυτό και, σύμφωνα με πολλούς γιατρούς, οι νεότερες γυναίκες μπορεί να έχουν δυσμενή πρόβλεψη εάν νοσήσουν καθώς λόγω αυτής της λανθασμένης «αίσθησης ασφαλείας» της ηλικίας συχνά καθυστερεί η διάγνωση. Η Μελίνα Πανίδου δεν ήταν ανάμεσα στις γυναίκες που καθυστέρησε να διερευνήσει τα συμπτώματα που την ανησυχούσαν και σήμερα είναι υγιής και μοιράζεται μαζί μας την ιστορία της.

«Είμαι η Μελίνα Πανίδου, γυμνάστρια και μόλις στα 37 μου διαγνώστηκα με καρκίνο της μήτρας. Όλα ξεκίνησαν με μία διαταραχή της περιόδου μου την άνοιξη του 2018. Από το πρώτο σύμπτωμα ένιωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι αποφάσισα να επισκεφθώ την γυναικολόγο μου. Ένας απλός πολύποδας ήταν η διάγνωση, εμένα όμως μέσα μου κάτι με έτρωγε. Ζήτησα τον επόμενο μήνα άμεσα να γίνει βιοψία. Λόγω της ειδικότητάς μου ως γυμνάστρια έχω μάθει να ακούω το σώμα μου.

Όταν βγήκε η βιοψία, ήταν αυτό που φοβόμουν: καρκίνος της μήτρας… Η γιατρός ψυχρή, μου μιλούσε μόνο για κόστη χειρουργείου. Για ακόμη μία φορά άκουσα το ένστικτό μου και βρήκα άλλον γιατρό ογκολόγο – γυναικολόγο. Ο Δρ. Ιωάννης Καλογιαννίδης στάθηκε δίπλα μου από την πρώτη στιγμή και με έκανε να νιώσω σιγουριά και ασφάλεια. Η απόφαση για το επόμενο βήμα λήφθηκε μέσα σε μία μέρα: ολική υστερεκτομή. Αφαίρεση όλων να φύγει ο καρκίνος από μέσα μου, σκεφτόμουν.»

Διαβάστε τη συνέχεια στο monopoli.gr