REAL LIFE TRUE STORIES

Η Ολυμπιονίκης, Άλι Ράισμαν, μιλάει για τις δύο φορές που έπαθε «πλήρη σωματική παράλυση»: «Ήταν τρομακτικό»


JTeam

19 Ιουλίου 2024

Η Ολυμπιονίκης, Άλι Ράισμαν, μιλάει για τις δύο φορές που έπαθε «πλήρη σωματική παράλυση»: «Ήταν τρομακτικό»
Getty Images @Maddie Meyer
«Και τις δύο φορές υποβλήθηκα σε εξετάσεις για εγκεφαλικό, ήταν τόσο τρομακτικό»

Η Άλι Ράισμαν είναι Ολυμπιονίκης στην ενόργανη γυμναστική. Αποτελεί μία από τις πιο επιτυχημένες Αμερικανίδες αθλήτριες, έχοντας κατακτήσει χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 και του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016. Κατέχοντας έξι Ολυμπιακά μετάλλια, η 30χρονη είναι η τρίτη πιο πολυβραβευμένη αθλήτρια στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Άλι Ράισμαν μπορεί να άγγιξε την κορυφή, κάνοντας πραγματικότητα το όνειρό της, αφού το μεσαίο βάθρο της ανήκει δικαίως, ωστόσο η ζωή δεν ήταν πάντα ρόδινη για εκείνη. Η ίδια έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της, Λάρι Νασάρ. Ο ίδιος αποδέχτηκε τις κατηγορίες και το 2017 καταδικάστηκε και πέρασε το κατώφλι της φυλακής.

Jenny.Gr
Getty Images @Lars Baron

Η αθλήτρια μπορεί πλέον να έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ωστόσο πρόκειται να παρευρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ως επίσημη πρέσβειρα. Λίγο πριν ταξιδέψει στο Παρίσι, έδωσε συνέντευξη στο τελευταίο podcast του «Call Her Daddy» και μίλησε για τη ζωή της. Η Άλι Ράισμαν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, σε μια οδυνηρή εμπειρία της, όταν υπέστη δύο φορές πλήρη σωματική παράλυση.

Την πρώτη φορά που συνέβη αυτό ήταν εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, συνεπώς η ίδια έπρεπε να πάει μόνη της με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, χωρίς να έχει μαζί της κάποιον συνοδό. Από τη μια στιγμή στην άλλη, η 30χρονη αθλήτρια δεν μπορούσε να κουνήσει το σώμα της και μετά βίας μιλούσε.

«Δεν μπορούσα να θυμηθώ το όνομά μου. Μιλούσα με δυσκολία. Και τις δύο φορές υποβλήθηκα σε εξετάσεις για εγκεφαλικό, γιατί κυριολεκτικά δεν μπορούσα να κουνήσω το σώμα μου. Ήταν κυριολεκτικά τρομακτικό», περιέγραψε η Άλι Ράισμαν.

Πέρυσι, η αθλήτρια έπαθε ξανά σωματική παράλυση, βιώνοντας τα ίδια συμπτώματα: «Δεν με άφηναν, γιατί δεν μπορούσα να καθίσω μόνη μου. Χρειαζόμουν βοήθεια για να περπατήσω, να πάω στην τουαλέτα. Μου πήρε τόσο πολύ. Δεν μπορούσα κυριολεκτικά να κουνήσω τα πόδια μου, τα δάχτυλά μου, τα χέρια μου. Είχα πλήρη παράλυση σώματος», εξομολογήθηκε.