REAL LIFE WHO

Η Heather Hansen ζωγραφίζει με το σώμα της


12 Φεβρουαρίου 2014

Ανακαλύψαμε μια σπουδαία ζωγράφο, χορεύτρια και γλύπτρια που μας κέντρισε το ενδιαφέρον και κέρδισε τις εντυπώσεις μας. 

Ο χορός είναι ο πιο αρχαίος τρόπος έκφρασης των ανθρώπινων συναισθημάτων. Ο τρόπος που κινούμαστε και εκφραζόμαστε μη λεκτικά εκδηλώνει τον τρόπο που σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και τους άλλους. Απ΄την άλλη πάλι η ζωγραφική είναι ακριβώς το ίδιο πράγματα. Ο κάθε ζωγράφος προσπαθεί να αποτυπώσει σ΄ ένα λευκό καμβά, την πραγματικότητα που βιώνει.

Η Heather Hansen τόλμησε να τα συνδυάσει και κατάφερε να ζωγραφίζει χορεύοντας κυριολεκτικά. Όπως θα δείτε αποτυπώνει τις χορογραφίες της πάνω σε ένα μεγάλο λευκό καμβά. Μοιάζει σαν να προσπαθεί να ζωγραφίσει τη χορογραφία της ή και το αντίθετο. Χρησιμοποιεί το σώμα της ως πινέλο και κάνοντας κινήσεις πάνω στο καμβά αποτυπώνει κάτι. Τι ακριβώς; Εκείνη ξέρει κάθε φορά, εμείς απλά βλέπουμε το αποτέλεσμα.

Και το αποτέλεσμα είναι πράγματι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε πως η επιτυχία και η ιδιαιτερότητά της είναι ότι συνδυάζει δύο τέχνες φαινομενικά διαφορετικές. Κρατάει ένα κομμάτι κάρβουνο στο χέρι της και αφήνει τη φαντασία και το σώμα της ελεύθερο μπαίνοντας η ίδια μέσα στη δημιουργία της με όλο της το είναι. Κάτι που μας έκανε ιδιαίτερη σημασία είναι η απόλυτη συμμετρία που κυριαρχεί σε κάθε της έργο. Δεν είναι απλά μουτζούρες, μοιάζει σαν λογική και συναίσθημα να είναι άψογα συγχρονισμένα.

Η Heather έχει παρουσιάσει το ταλέντο της ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο και έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές εκθέσεις. Ειλικρινά ζηλεύουμε όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν την ώρα που ζωγραφίζει.

Δείτε τις δημιουργίες της: [gallery-303031] Photo Credits: heatherhansen.net Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.