REAL LIFE WHO

Μαρία Λεβέντη: Τα σχήματα της γνώσης


29 Απριλίου 2014

Διαβάζοντας ένα πλούσιο βιογραφικό, περίμενα να δω μία μεγάλη κυρία, με ψυχρή σοβαρότητα. Καμία σχέση. είναι μία νέα γυναίκα που λάμπει από ενέργεια, ομορφιά και ζεστασιά. Συζητώντας μαζί της κατάλαβα πολλά για τον εαυτό μου. Πόσο μάλλον όταν παρακολουθήσω τα σεμινάριά της.

Από την Ino Cohen

Η Μαρία μικρή ήταν πνεύμα ανήσυχο. Την απασχολούσε το «Γιατί». Σπούδασε ιατρική, μα οι απαντήσεις που έπαιρνε δεν την ικανοποιούσαν. Στράφηκε στην τέχνη, και στη διαδικασία αυτής της αναζήτησης συνέβη το μεγάλο γεγονός που άλλαξε τη ζωή της. Η συνάντησή της με τον άντρα της, τον Ιωάννη. Ήταν η εποχή που είχε βάλει στοίχημα με τον εαυτό της να παντρέψει την ουσία της τέχνης με την ουσία της επιστήμης. Το κατάφερε. Και αυτό είναι η σφαιρική αντιληπτικότητα.

«Με τον Ιωάννη γνωριστήκαμε... ταυτιστήκαμε πνευματικά και ψυχικά… γίναμε ζευγάρι… κάναμε οικογένεια και παιδιά. Η σφαιρική αντιληπτικότητα είναι μία έμπνευση, είναι το πνευματικό μας παιδί. Πρόκειται για την πρώτη ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης, την πρώτη και μοναδική μέθοδο διεύρυνσης της αντίληψης. Ουσιαστικά είναι η ψυχή μας».

φωτογραφία 1

Πώς θα κατανοήσουμε ποιοι είμαστε και τι μας συμβαίνει; Υπάρχουν μηνύματα γύρω μας που άλλοι έχουν το ταλέντο να τα αντιληφθούν και άλλοι όχι;

Το ταλέντο είναι η παραπανήσια δόση μίας ικανότητας. Για παράδειγμα, όλοι γεννιόμαστε με φωνή. Όμως κάποιοι έχουν το ταλέντο να τραγουδήσουν όπερα. Για να φθάσουν σε αυτό το επίπεδο, πρέπει να εκπαιδευθούν, να έχουν σωστή καθοδήγηση. Το ίδιο συμβαίνει και με την αντίληψη. Όλοι γεννιόμαστε με αυτή την ικανότητα και αν εστιάσουμε σε αυτή θα την αναπτύξουμε και θα εξελιχθούμε. Αυτή είναι η ουσία της σφαιρικής αντιληπτικότητας.

Ένας άνθρωπος με διευρυμένη αντίληψη είναι ικανός να ευτυχήσει, με την έννοια ότι όταν αντιλαμβανόμαστε περισσότερα, παύουμε να είμαστε τόσο απαιτητικοί. Οι προσδοκίες μας είναι στοχευμένες, δεν απογοητευόμαστε και είμαστε έτοιμοι και δυνατοί να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Η Γνώση δίνει τη δύναμη.

Πώς συνδυάσατε τις γνώσεις σας; Χρησιμοποιείτε την τέχνη μέσα από τα σύμβολα;

Η δική μου προσέγγιση ήταν η ψυχιατρική και η ψυχολογική, ενώ ο Ιωάννης είχε μελετήσει σε βάθος την αρχαία ελληνική γραμματεία και την ιερή γεωμετρία. Παντρεύοντας όλους αυτούς τους χώρους της επιστήμης, είχαμε την έμπνευση να χρησιμοποιήσουμε τα γεωμετρικά σχήματα ως πύλες για το ασυνείδητό μας. Δηλαδή με απλό τρόπο, ο ασκούμενος μπορεί να φαντασθεί, καθοδηγούμενος από εμάς, το κατάλληλο γεωμετρικό σχήμα μέσα από το οποίο θα περάσει την προσοχή του και θα οδηγηθεί στο άδυτο του ασυνειδήτου του. Εκεί, θα εκμαιεύσει όλη την πληροφορία, θα δει γιατί ενεργεί έτσι όπως ενεργεί, γιατί π.χ. επιλέγει αυτούς τους συντρόφους, γιατί αντιδρά με συγκεκριμένο τρόπο. Βρίσκει τις απαντήσεις που έχει μέσα του, γιατί εκεί βρίσκεται όλη η πληροφορία. Είναι μια διαδικασία όμορφη και εύκολη. Δεν χρειάζεται να κοπιάσεις, ούτε να ξέρεις γεωμετρία.

Η μέθοδος της σφαιρικής αντιληπτικότητας ξεπέρασε τα σύνορα. Ποια είναι τα σχέδιά σας; Σκοπεύετε να παραμείνετε στην Ελλάδα;

Παρουσιάζουμε τη σφαιρική αντιληπτικότητα σε διεθνή συνέδρια, ελπίζοντας να εμπνεύσουμε ξένους επιστήμονες να έρθουν στη χώρα μας και να την αγαπήσουν. Πρόσφατα αναγνωριστήκαμε και γίναμε μέλος των holding εταιριών της VIP First Class, η οποία εκτός από οργανισμός luxury lifestyle, αναγνωρίζει και προωθεί μοναδικές υπηρεσίες διεθνώς. Επίσης, κερδίσαμε την αναγνώριση του Seven Star Global Luxury Awards, ενός παγκόσμιου οργανισμού που βραβεύει υπηρεσίες 7 αστέρων, και αποδεχθήκαμε την πρόσκληση να γίνουμε μέλη του Luxury Panel. Σύντομα θα ανακοινώσουμε νέες συνεργασίες διεθνώς, αλλά συνειδητά θέλουμε να παραμείνουμε και να προσφέρουμε στην Ελλάδα.

Μένετε στην Ελευσίνα, στον τόπο λατρείας της Δήμητρας…

Είναι ο τόπος που γεννήθηκα και κατάγομαι. Στην Ελευσίνα υπάρχουν δύο αντιφατικοί κόσμοι: Από τη μία ο ιερός αρχαιολογικός χώρος των Ελευσίνιων Μυστηρίων και από την άλλη η σύγχρονη Ελευσίνα με τα γνωστά προβλήματα. Όταν έφυγα για σπουδές, κράτησα μέσα μου την ωραία πλευρά της Ελευσίνας. Μελετώντας τα Ελευσίνια Μυστήρια, συνειδητοποίησα ότι το πρώτο μέρος τους ήταν μια μορφή ψυχοθεραπείας. Μέσα από διαδικασίες, βοηθούσαν έναν απλό άνθρωπο να γνωρίσει τις συμπαντικές αλήθειες.

Όμως, το σημαντικό που μας δίνει η Ελευσίνα είναι η Μητρότητα, μέσω της λατρείας της Δήμητρας και φυσικά της Παναγίας. Δυστυχώς, η σύγχρονη γυναίκα συχνά εστιάζει στην καριέρα της και ξεχνάει τη σπουδαιότητα της μητρότητας, της αγάπης, της τρυφερότητας, της περικάλυψης, της αγκαλιάς. Όταν ανακαλύψουμε τη γυναικεία μας φύση, που η μητρότητα είναι η ραχοκοκαλιά της, τότε είμαστε καλά μέσα μας. Και τονίζω ότι η μητρότητα δεν αφορά μόνο τα φυσικά μας παιδιά, υπάρχουν και γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, αλλά εκδηλώνουν απίστευτη στοργή στους ανθρώπους που αγαπάνε.

Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις μεταξύ αντρών και γυναικών;

Υπάρχει γενικότερη δυσκολία στην επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Και αυτό είναι ένα συνηθισμένο κίνητρο για να έρθει κάποιος στη σφαιρική αντιληπτικότητα. Εμείς εστιάζουμε και καθοδηγούμε τους ασκούμενούς μας στο πώς να κατανοήσουν μέσα τους την αλήθεια τους και στο πώς την επικοινωνούν. Γιατί είναι μεγάλο λάθος να ’χουμε υπερβολικές προσδοκίες, να θέλουμε ο άλλος να λύσει όλα τα δικά μας θέματα. Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που δεν έχει επεξεργαστεί τα δικά του θέματα να μπορεί να γεμίσει τα κενά κάποιου άλλου. Το πρώτο βήμα είναι να κοιτάξουμε μέσα μας, για να βελτιώσουμε την ψυχολογική μας κατάσταση. Αυτό εκπέμπεται σχεδόν «μαγικά» και μετά έλκουμε τους κατάλληλους ανθρώπους. Έλκουμε βάσει αυτού που εκπέμπουμε. Αν η εκπομπή μας έχει λάθος μηνύματα, αυτοί που θα μας πλησιάσουν θα έρθουν για λάθος λόγους.

Ένα πράγμα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας;

Χρησιμοποιώ ένα νεολογισμό στη σφαιρική αντιληπτικότητα, και λέω το χαρακτηριστικό που χρειάζεται σε όλους μας: «αγαπητική αγάπη» (loving love). Την αποκτάμε με απλά βήματα, μαθαίνοντας να αγαπάμε, να το δείχνουμε με τον τρόπο που ο άλλος το καταλαβαίνει. Αλλά και μαθαίνουμε να αγαπάμε ακόμα και αυτούς που νομίζουμε ή νομίζουν ότι δεν μας αγαπούν. Αυτή είναι η βαθιά αλήθεια της αγάπης. Γιατί για να μπορέσεις να γίνεις αγάπη, δεν μπορούν να υπάρχουν γύρω σου ή μέσα σου σκέψεις μίσους ή απόρριψης.

Δείτε τη συνέχεια της συνέντευξης αλλά και τη φωτογράφηση της Μαρίας Λεβέντη στο ΗΟPE Απριλίου.

Κατεβάστε το HOPE στο iPad και το iPhone σας εντελώς δωρεάν PEG Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.