REAL LIFE WHO

Θάλεια Ματίκα: «Δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική»


6 Οκτωβρίου 2014

ImageHandler.jpg

Η συνεργασία της για δεύτερη χρονιά με τη Χρυσούλα Διαβάτη στην παράσταση "Δυο γυναίκες χορεύουν", η φιλία στον χώρο του θεάτρου αλλά και η επιθυμία της να μην σταματήσει να δουλεύει επειδή έγινε μητέρα. 

Με τη Χρυσούλα Διαβάτη εκπροσωπείτε δύο διαφορετικές γενιές, όπως και οι ηρωίδες που υποδύεστε. Πώς ταιριάξατε;

Ακριβώς όπως και στην παράσταση είναι δύο γυναίκες που ξεκινούν από μία συγκρουσιακή σχέση και σιγά σιγά βρίσκουν η μια στο πρόσωπο της άλλης αυτό που της λείπει, έτσι κι εγώ όταν συναντήθηκα με τη Χρυσούλα, είδα ότι ήταν επιφυλακτική απέναντί μου. Δεν με γνώριζε. Είναι μια γυναίκα με έντονη προσωπικότητα και σπουδαία ηθοποιός που μπορεί να παίξει κάθε ρόλο. Συναντηθήκαμε λοιπόν δύο γενιές διαφορετικές. Στην πορεία έφυγαν οι αναστολές και είδαμε πως έχουμε τρομερή χημεία στην υποκριτική μας, αλλά και εκτός. Δέσαμε πάρα πολύ και πιστεύω πως αυτό αποζημιώνει και εμάς, και το κοινό.

578648_560755754011609_1306651614_n

Εσύ πού καταφεύγεις όταν έχεις προβλήματα στη ζωή σου;

Συνήθως καταφεύγω στη μητέρα μου στις δυσκολίες. Και όταν ήμουν μικρή, αλλά και τώρα, πάντα εκείνη με συμβουλεύει. Γενικά, βέβαια, είμαι άνθρωπος που στις δυσκολίες μου, δεν πρήζω τους γύρω μου με τα προβλήματά μου. Έχω μια συγκεκριμένη δυναμική ως προς αυτό και το αντιμετωπίζω.

Είσαι μοναχική όπως η ηρωίδα σου; Έχεις φίλους;

Έχω ελάχιστους πραγματικούς φίλους. Είναι δύσκολη η ανθεκτικότητα της φιλίας. Δοκιμάζονται στον χρόνο. Ουσιαστικούς φίλους έχω ελάχιστους από το σχολείο. Οι πιο στενές μου φίλες είναι οι ίδιες από τα παιδικά μου χρόνια. Τις δύο τις έχω παντρέψει εγώ και η τρίτη έχει βαφτίσει τον γιο μου. Είμαστε πολύ αγαπημένες.

Φίλες από τον χώρο του θεάτρου δεν έχεις αποκτήσει;

Δεν θα το έλεγα. Από τον χώρο έχω λίγους ανθρώπους που καταφέρνουμε να συμπορευόμαστε όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δύσκολο να αποκτήσεις φίλους γιατί είναι πολύ ανταγωνιστικές οι σχέσεις στον χώρο του θεάτρου. Πολλοί από όσους ασχολούνται με αυτό, χαρακτηρίζονται από μια ανισορροπία. Μεγαλώνοντας είδα καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν περίμενα καθόλου. Με ξάφνιασαν πραγματικά. Προσωπικά δεν είμαι καθόλου ανταγωνιστική. Δεν με αφορά καθόλου αυτό το κομμάτι. Εμένα με νοιάζει να είναι καλά οι δικοί μου και η οικογένειά μου. Πάντα έτσι ήμουν, αλλά σίγουρα από τότε που έγινα μητέρα, το πιστεύω ακόμη περισσότερο.

NEW PHOTO ''DYO GYNAIKES XOREYOYN''  8ALEIA MATIKA, XRYSOYLA DIABATH

Αγχώνεσαι όταν λείπεις από το σπίτι; Έχεις τύψεις αν δεν είσαι μαζί του;

Όχι καθόλου. Το παιδί μου έχει πολλούς ανθρώπους γύρω του που το αγαπάνε. Δεν πιστεύω πως υπάρχει λόγος μια γυναίκα να σταμάτα τη δουλειά της όταν γίνεται μητέρα. Ειδικά για μένα, που με βόλεψαν τόσο οι χρόνοι του θεάτρου. Το βράδυ έχω παράσταση και όλη την ημέρα είμαι μαζί του. Παίζουμε, πηγαίνουμε βόλτες στην παιδική χαρά. Κάνουμε ό, τι κάνουν όλοι οι γονείς.

Δέχτηκες κάποια ενδιαφέρουσα τηλεοπτική πρόταση;

Δεν δέχτηκα καμία πρόταση. Απολύτως τίποτα. Θα ήθελα να κάνω τηλεόραση αν υπήρχε κάτι ενδιαφέρον. Επειδή η τηλεόραση απασχολεί πολλές ώρες καθημερινά, πάντα ήμουν επιλεκτική στις επιλογές μου. Έτσι και τώρα, θα έκανα τηλεόραση αν με ενδιέφερε πολύ. Δεν σπαταλάω τον χρόνο μου.

NEW PHOTO ''DYO GYNAIKES XOREYOYN''  8ALEIA MATIKA, XRYSOYLA DIABATH_2

Tα τελευταία χρόνια σκηνοθέτησες μία παιδική παράσταση και μία κωμωδία. Θα το ξανακάνεις;

Δεν ξέρω, δεν το έχω καθόλου στα σκαριά αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα να το ξανακάνω, ειδικά αν βρω ένα ωραίο παιδικό έργο.

Πώς είναι να σε σκηνοθετεί ο σύζυγός σου Τάσος Ιορδανίδης; Είναι αυστηρός;

Ο Τάσος είναι έτσι κι αλλιώς αυστηρός και απαιτητικός στη δουλειά του, γιατί είναι άνθρωπος που έχει όραμα. Αυτό μόνο κέρδος μπορεί να είναι και για τους δυο μας. Τον έχω σκηνοθετήσει κι εγώ με τη σειρά μου. Τα έχουμε ζήσει όλα σε αυτή τη σχέση!

Όταν επιστρέφετε στο σπίτι σας, κλείνετε την πόρτα στη δουλειά;

Όχι, η αλήθεια είναι ότι δεν σταματάμε να ασχολούμαστε με τη δουλειά. Δεν ξέρω αν θα μας βγει σε καλό (γέλια)! Το μέλλον θα δείξει.

ΙΝΦΟ: Τετάρτη ως Κυριακή στο Θέατρο ΙΛΙΣΙΑ - ΒΟΛΑΝΑΚΗΣ, Παπαδιαμαντοπούλου 4, Ιλίσια, 210-7223010