REAL LIFE WHO

Carmen Dell'Orefice: μοντέλο ετών 83


17 Φεβρουαρίου 2015

Υπάρχει μια απόδειξη με σάρκα και οστά που δίνει μια δυνατή κλωτσιά στην καθεστηκυία άποψη που λέει πως η ομορφιά συμβαδίζει με την αφράτη νεότητα. Η Carmen Dell'Orefice είναι σήμερα 83 και έχει να θυμάται σχεδόν 70 χρόνια σχεδόν από εξώφυλλα, πασαρέλες και Haute couture δημιουργίες, ενώ εργάζεται ακόμα και μας αφήνει άφωνους με τις άψογες αναλογίες της και τις πανέμορφες φωτογραφήσεις της.

vogue_cover_2049750a_0

Το εξώφυλλο της Carmen Dell'Orefice στη Vogue το 1946

Το περιοδικό New You την φιλοξενεί στο εξώφυλλο για την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή έκδοσή του και η εμφάνιση της είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Η συνέντευξη που έδωσε ήταν από τις πιο ζουμερές και αληθινές συνεντεύξεις των τελευταίων ετών.

newyoucover

Το γηραιότερο ενεργό μοντέλο μαγνητίζει τα βλέμματα όχι μόνο με την καθηλωτική της εμφάνιση αλλά και με την φιλοσοφία που έχει αναπτύξει γύρω από τη ζωή, τη μόδα, τη διατροφή και το σεξ. Στην κουβέντα της στο New You, δήλωσε πως απολαμβάνει ακόμα τον έρωτα, έχοντας στο ενεργητικό της 3 γάμους κι έναν αρραβώνα.

"Εννοείται πως έχω ακόμα σεξουαλική ζωή, γιατί όχι; Εάν έχεις μια Rolls Royce που έχει ακόμα ρόδες πηγαίνεις που και που και ανάβεις την μηχανή για να επιβεβαιώσεις ότι ακόμα λειτουργεί. Οπότε κάθε φορά που θέλεις να το οδηγήσεις είναι έτοιμο". Απελευθερωμένη από στερεοτυπικά στεγανά, λέει χωρίς περιστροφές πως "πάντα υπάρχει κάποιος άντρας στη ζωή μου. Μπορεί να χρειαστεί να εγκαταλείψω πολλά, αλλά ποτέ δεν θα εγκαταλείψω την αγάπη".

Carmen_Dell_Orefice2

Όταν τη ρώτησαν για την άψογη σιλουέτα της και τους τρόπους με τους οποίους την διατηρεί, απάντησε με ειλικρίνεια πως την ευνόησε η τύχη και ο καλός μεταβολισμός της, καθώς τρώει ανάλογα με την όρεξή της χωρίς να υπολογίζει τις θερμίδες. Δήλωσε μάλιστα πως έχει ψύχωση με το παγωτό & οι φίλοι της πάντα αναρωτιούνται πως θα μπορέσει να καταναλώσει όλο το παγωτό που έχει στο ψυγείο της. Το μυστικό για αυτήν, όπως λέει, είναι η δημιουργικότητα: "Εάν δεν σου αρέσει το νερουλό σπανάκι, μάθε να το σιγοψήνεις ή να το τρως ωμό".

Carmen+Dell+Orefice+25th+Annual+Infinity+Awards+cCjuYHuvbrVl

Η Carmen ξέρει να απολαμβάνει τη ζωή, όμως, μα μετά από ορισμένες απώλειες αγαπημένων προσώπων, προετοιμάζεται κάπως για τον θάνατο. "Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ξέρουν πώς να ζήσουν τη ζωή τους και δεν ξέρουν πώς να πεθάνουν. Είναι μπερδεμένοι με τον θάνατο αλλά είναι μέρος της ζωής. Για αυτό πάντα λέω ότι θέλω να πεθάνω με τον τρόπο μου".

FASHION-FRANCE-HAUTE-COUTURE-STEPHANE ROLLAND

Μιλώντας απερίφραστα για τον χώρο της μόδας που λατρεύει, η Carmen Dell'Orefice θεωρεί τον εαυτό της πλέον ως έναν εξωτερικό παρατηρητή. Τολμά να ορίσει τα περισσότερα νεαρά μοντέλα ως "κορμιά προς ενοικίαση" και η συμβουλή που τους δίνει είναι "να έχουν μόρφωση και ηθική υποστήριξη από την οικογένειά τους. Να αποταμιεύουν χρήματα και να τα χρησιμοποιήσουν για να εξασφαλίσουν μια πιο σταθερή καριέρα".

delloferice1