REAL LIFE WHO

Out & About με τη Θάλεια Ματίκα


3 Μαρτίου 2016

Eίσαι "παιδί" της Αθήνας; Ναι, εντελώς. Μεγάλωσα στους Αμπελόκηπους. Η αγαπημένη μου περιοχή είναι το κέντρο.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχεις φύγει από την Αθήνα; Τρεις μήνες που είχα δουλέψει στην Πάρο ένα καλοκαίρι.

Ποια είναι η πρώτη εικόνα που σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς «Αθήνα»; Το σπίτι μου. Την αγαπώ την Αθήνα, γιατί παρά τα άσχημα σημεία της είναι ζωντανή και έχει πολλές ομορφιές.

Πώς μπορεί να ξεχωρίσει μία παράσταση ή ένας ηθοποιός μέσα σε τόσες θεατρικές σκηνές που υπάρχουν στην πόλη; Με τύχη, σωστές επιλογές και επιμονή.

Ποια είναι η γειτονιά σου και τι αγαπάς σ’ αυτή; Το Χαλάνδρι. Μου αρέσει γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να βγάζω βόλτα το παιδί μου. Έχω πολλές επιλογές εκεί. Σαν περιοχή ωστόσο αγαπώ πολύ και τα Εξάρχεια όπου έζησα στα φοιτητικά μου χρόνια.

Όταν θες να βγεις για δείπνο με τον άντρα σου, που θα επιλέξεις να πας; Συνήθως επιλέγουν οι φίλοι μας για εμάς, οπότε όπου πει η παρέα!

Είσαι και επιχειρηματίας στην πόλη -θα βρούμε το καλύτερο ινδικό στο Little India στη Νέα Ερυθραία; Δεν θα ήθελα να μειώσω βέβαια άλλα ινδικά εστιατόρια της πόλης, αλλά το έχουμε φτιάξει με πολύ φροντίδα.

Ποια άλλη κουζίνα αγαπάς και σε ποιο εστιατόριο της πόλης ικανοποιείσαι απόλυτα; Μου αρέσουν όλες οι κουζίνες γιατί μου αρέσει πολύ το φαγητό. Μπορώ να πω πως για σούσι ή ταϊλανδέζικα κουζίνα υπάρχουν πολλά αξιόλογα μέρη που μου αρέσουν.

Ποιο πολιτιστικό δρώμενο είδες φέτος στην πόλη και ενθουσιάστηκες; Το Άγαμοι Θύται στο Anodos Live Stage. Είναι όλοι τους καταπληκτικοί.

Ποιος χώρος πολιτισμού στην Αθήνα έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά σου και γιατί; Ένα θέατρο που αγαπώ πολύ είναι το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, όπως και όλη η Στοά Πεσμαντζόγλου, γιατί εκεί πέρασα τα φοιτητικά μου χρόνια.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου στέκι για καφέ; Το Theory, στο Χαλάνδρι.

Πού θα πήγαινες μια παρέα που έχει έρθει εκτός Αθηνών και αναζητά ωραία θέα; Στην Πλάκα, για παράδειγμα, στους Διόσκουρους, με θέα την Ακρόπολη.

Αν γυρνούσες μια δική σου ταινία στην Αθήνα, πού και σε ποια εποχή θα την τοποθετούσες; Στο κέντρο, και συγκεκριμένα από του Ψυρρή μέχρι την Ακρόπολη και από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι τα Εξάρχεια. Στη σύγχρονη εποχή.

Φέτος είσαι στο Έγκλημα και Τιμωρία στη θεατρική Αθήνα –πώς νιώθεις και ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχεις δεχτεί; Νιώθω πολύ χαρούμενη γιατί έχει μεγάλη απήχηση η παράσταση. Το καλύτερο που έχω ακούσει από θεατές είναι πως είναι μία από τις καλύτερες παραστάσεις που έχουν δει στη ζωή τους.

mesa

*Η Θάλεια Ματίκα πρωταγωνιστεί στο "Έγκλημα και Τιμωρία" στο Θέατρο Άνεσις, σε σκηνοθεσία του Λεβάν Τσουλάτζε, με τους Τάσο Ιορδανίδη και Ιεροκλή Μιχαηλίδη/ Τετάρτη και Κυριακή στις 19:30, Πέμπτη στις 20:00, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:30/ Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, Τηλ.2107488881-2