REAL LIFE WHO

Out & About με τον Δημήτρη Μακαλιά


10 Μαρτίου 2016

Σε ποια περιοχή της Αθήνας μεγάλωσες; Τι θυμάσαι από αυτή;
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Παράδεισο Αμαρουσίου. Τη δεκαετία του '80 η γειτονιά μου ήταν σαν χωριό. Χωματόδρομοι, χωράφια, πρόβατα. Ελάχιστα πράγματα προμήνυαν το τι θα έρθει. Συνεχίζω να μένω εδώ ακόμα και σήμερα. Έχει κρατηθεί το άρωμα μιας "πράσινης" γειτονιάς με μόνιμους κατοίκους και με την αίσθηση της οικογένειας. Τα βράδια μου αρέσει να περπατάω και να κάνω το πέρασμα μου από τον Ιππικό Όμιλο, το άλσος που έχω δίπλα στο σπίτι αλλά και τη μονοκατοικία που μεγάλωσα.
Ένας ηθοποιός που αλλάζει σχεδόν συνέχεια θεατρικές σκηνές και επαγγελματικά "στέκια", μπορεί να έχει στέκια στην πόλη; Ποια είναι τα δικά σου; Φυσικά. Σίγουρα αλλάζουν πολλές φορές τα στέκια μου ανάλογα και με την περιοχή που δουλεύω αλλά υπάρχουν κάποιες σταθερές αξίες! Το Χαλάνδρι θεωρώ ότι είναι το μέρος μου. Η "Κόκκινη Σβούρα", ο "Θίασος" και το "Beverly" για καφέ αλλά και το "Γιαννιώτικο" ή η "Μπεμπέκα" για ένα καλό φαγητό.
Πού σου αρέσει να χαλαρώνεις μετά την παράσταση; Αγαπημένη συνήθεια είναι το σινεμά. Τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα! Τα υπόλοιπα βράδια τα μοιραζόμαστε είτε στο σπίτι μας είτε σε φιλικά σπίτια. Αγαπημένο μαγαζί στο κέντρο είναι το "Salero".
Υπάρχουν στην Αθήνα "στέκια" ηθοποιών; Θα σε βρούμε σε κάποιο; Σίγουρα θα υπάρχουν αλλά δεν τα ξέρω. Σε αυτά που πήγαινα πριν από χρόνια τώρα πια δεν πατάει κανείς!
Τι σε εμπνέει στην πόλη που ζεις; Τα πάντα. Κυρίως οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Οι αντιδράσεις μας. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα πιο απλά πράγματα. Ο δικός μας "πολιτισμός".
jewels_0468(1)
Αν μπορούσες να αλλάξεις κάτι στην αθήνα, τι θα ήταν αυτό; Θα την έκανα πιο "καθαρή", ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Πιο τακτοποιημένη μέσα στην πολυπλοκότητα της. Πιο προσβάσιμη, πιο οργανωμένη, πιο ανθρώπινη και κατανοητή. Με ενοχλεί το μπάχαλο της.
Ποια είναι τα αγαπημένα σου σημεία για καφέ, φαγητό, ποτό & γλυκό; Σίγουρα η στοά Σπυρομήλιου (Pasaji), το Ζεμπερέκι στο Μοσχάτο, το ζαχαροπλαστείο Bitter Sweet και στο Χαλάνδρι...οπουδήποτε!
Ποιος είναι ο πιο ρομαντικός περίπατος στην πόλη; Αγαπημένος περίπατος από πολύ παλιά ήταν η περιοχή της Πλάκας. Και για φινάλε, ανηφορίζω προς την Ακρόπολη και αγναντεύω την πόλη από την Πνύκα.
Αν φιλοξενούσες φίλους από το εξωτερικό, σε ποια τρία σημεία θα ήθελες οπωσδήποτε να τους ξεναγήσεις; - Στο Γκάζι για να δουν από κοντά και το θεατρικό μας "παιδί" που έχω μαζί με τον Λάμπρο Φισφή (το θέατρο "Άβατον"), στην Πλάκα-Ακρόπολη γιατί αποτελεί τα βασικά μιας παλιάς καλής Αθήνας, και τέλος, στο Σούνιο.
Είσαι για δευτερη χρονιά στο Σμύρνη μου αγαπημένη και στο Smiley, δύο διαφορετικές δουλειές -μίλησέ μας γι' αυτές. Η "Σμύρνη" συνεχίζει για δεύτερη χρονιά μια μαγική πορεία. Είναι ασύλληπτο αυτό που συμβαίνει κάθε βράδυ με ένα γεμάτο θέατρο τέτοιου μεγέθους. Και επίσης ασύλληπτο να ζούμε την κάθε παράσταση σαν να είναι η πρώτη φορά. Οι συσχετισμοί με το σήμερα είναι εφιαλτικοί. To "Smiley" είναι το νέο μας κατόρθωμα, μαζί με τον Μίνω Θεοχάρη και είμαστε πολύ περήφανοι! Είναι μια ιστορία αγάπης όπου μέσα από τραγελαφικές καταστάσεις μας μιλάει για δύο αγόρια που προσπαθούν στην Αθήνα του σήμερα, να ερωτευτούν και να ακουστούν. Είναι μια παράσταση που έχει ήδη αγαπηθεί και μας εντυπωσιάζει το τόσο ετερόκλητο κοινό που γεμίζει ασφυκτικά το θέατρο κάθε Δευτερότριτο. Αναγκαστήκαμε να προσθέσουμε και τα Σάββατα (μεταμεσονύκτια παράσταση!) για να καλύψουμε τον τόσο κόσμο.
Ποιο πολιτιστικό δρώμενο στην Αθήνα ξεχώρισες φέτος; Σίγουρα η καλοκαιρινή συναυλία του Robbie Williams ήταν ένα μεγάλο γεγονός. Ένα μεγάλο γεγονός όπως του αρμόζει με έναν απόλυτο performer. Από ταινίες, οι οποίες είναι άπειρες, μπορώ να πώ ότι από τη χρονιά που πέρασε ξεχώρισα μια πιο παλιά που δεν την είχα δει στην ώρα της, το "The fault in our stars". Δείτε το!
ΜΑΚΑΛΙΑΣ (3)
*Σμύρνη μου Αγαπημένη, της Μιμής Ντενίση: "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" /Πειραιώς 254, Ταύρος, Τηλ. 212 254 0000 / Τετάρτη: 19:00,Πέμπτη: 19:00, Παρασκευή: 20:00, Σάββατο: 20:00,Κυριακή: 18:30
**Smiley, Γκιλιέμ Κλούα: Θέατρο Άβατον, Ευπατριδών 3, Γκάζι, Τηλ: 2103412689/ Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, Σάββατο μεταμεσονύκτια