REAL LIFE WHO

Ο Ηλίας & ο Χάρης συναντούν την Ιφινόη Χανιώτη


23 Νοεμβρίου 2016

ifinoihanioti.jpg

Από τους Ηλία Μιχαλόλια και Χάρη Γκοτζαμανίδη

Η πρώτη σου επαφή με το κόσμημα;

Οι λάμψεις από τις πέτρες! Σκούρα μπλε ζαφείρια, είναι στο μυαλό μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πέντε, έξι χρόνων. Δώρα από τον πατέρα μου τα οποία έβλεπα σαν παιχνίδι, κάτι πολύ όμορφο και λαμπερό.

Πότε έκανες την είσοδό σου στο χώρο του κοσμήματος;

Από δεκατριών χρονών τα καλοκαίρια όταν έκλειναν τα σχολεία για τρεις μήνες ήμουν εδώ. Στο εργαστήριο, στην παραγωγή, στην πώληση, στο σχεδιαστήριο, σε όλα τα στάδια.

Tι έχεις σπουδάσει;

Οικονομικά στο Λονδίνο όπου εργάστηκα μετά σε μεγάλες πολυεθνικές, σπουδάζοντας παράλληλα γεμολογία στο GEM-A, το Gemmological Association of Great Britain.

Ποια είναι τα κοσμήματα που θα πρότεινες να έχει κάθε γυναίκα;

Ένα ζευγάρι μονόπετρα σκουλαρίκια, καρφάκια και μια λεπτή βέρα με διαμάντια. Είναι διαχρονικά, φοριούνται όλες τις ώρες, σε όλες τις ηλικίες και δεν χάνουν ποτέ την αξία τους. Η βέρα ανάλογα με το budget που έχουμε μπορεί να είναι πιο φαρδιά και θα αναδείξει τα άλλα δακτυλίδια που θα φορεθούν μαζί. Αν δεν υπάρχει η δυνατότητα για ορυκτές πέτρες, είναι καλύτερα να μην πάρουμε τεχνητές, imitation, να προτιμήσουμε μόνο μέταλλο. Κάτι σε ασήμι που θα είναι καλοφτιαγμένο και θα μας χαρακτηρίζει. Να μπορεί να φορεθεί πολλές ώρες, γιατί αυτό είναι το νόημα των κοσμημάτων. Να μπορείς να τα χαρείς.

Υπάρχουν κανόνες για να φορεθεί ένα κόσμημα;

Παλιότερα υπήρχε η άποψη ότι φοράμε ένα χρώμα μόνο μετάλλου. Τώρα βλέπουμε ακόμα και στο ίδιο κόσμημα, συνδυασμένο ροζ χρυσό με λευκό και κίτρινο. Μπορούμε να φοράμε διαφορετικά μέταλλα μαζί. Κοσμήματα με διαμάντια μαζί με ασημένια. Αποφεύγουμε το πρωί τα έντονα μακριά σκουλαρίκια με πολλές πέτρες.

Τα κοσμήματα έχουν εποχές;

Το κοράλλι και το τιρκουάζ το φοράμε περισσότερο το καλοκαίρι, αλλά και αυτό δεν είναι πια κανόνας.

Ο σχεδιαστής που θαυμάζεις σήμερα;

Ένας σχεδιαστής που θαυμάζω είναι ο Apostolos Mitropoulos με τον οποίο συνεργαζόμαστε. Φτιάχνουμε τα κοσμήματα του brand. Είναι μοναδικός. Νιώθω ότι δεν έχει κανόνες και μου αρέσει αυτό, στον τρόπο που το εφαρμόζει στις συλλογές του.

Υλικά που θα ήθελες να πειραματιστείς;

Η paraiba είναι μια πέτρα από την Βραζιλία, που έχουμε αρχίσει να χρησιμοποιούμε πρόσφατα στα σχέδιά μας. Έχει ένα υπέροχο πράσινο χρώμα. Επίσης ο τανζανίτης. Πέτρα σε μπλε-βιολετί χρώμα από την Τανζανία.

Τι θεωρείς ότι προσφέρει στη γυναίκα το κόσμημα;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες κοσμημάτων που χαρακτηρίζουν τις γυναίκες. Αυτά που δείχνουν το στιλ μιας γυναίκας και αμέσως μπορείς να καταλάβεις αν είναι συντηρητική ή πιο μοντέρνα… Υπάρχουν και αυτά που φανερώνουν το status της. Μέσα στην δεύτερη κατηγορία υπάρχει η κατηγορία του μονόπετρου. Σε αυτή τα κοσμήματα μας δείχνουν το status του άντρα της.

Μια γυναίκα που ονειρεύεσαι να φορέσει τα κοσμήματά σας.

Η Cate Blanchett.

Το κόσμημα που προσωπικά αγαπάς;

Δυο ολόβερα σε λευκό χρυσό 18Κ, ένα με λευκά διαμάντια και ένα με μαύρα. Είναι συναισθηματικό το δέσιμο γιατί είναι από τα πρώτα δώρα του πατέρα μου.

Ποιο είναι το προσωπικό σου στιλ στο ντύσιμο;

Λόγω της δουλειάς μου θέλω το κυρίως θέμα να είναι το κόσμημα. Φοράω όμως και αρκετά statement κομμάτια όπως του Apostolos Mitropoulos. Είμαι κλασική με μια ελαφρά δόση sexiness.

Αγαπημένα σου χρώματα στα ρούχα;

Μαύρο.

Ποια είναι τα essentials των χειμερινών διακοπών;

Για το πρωί, μποτάκια, παντελόνι ή κολάν, ζεστό πανωφόρι, μια κάπα ίσως που δεν δεσμεύει τις κινήσεις, μακριά πουλόβερ, γάντια, σκουφιά και κασκόλ. Δεν μου αρέσουν τα φουσκωτά μπουφάν. Το βράδυ, ψηλοτάκουνες γόβες, μαύρο φόρεμα και ένα κοντό γουνάκι ψεύτικο.

Αγαπημένος προορισμός διεθνής και ελληνικός.

Λονδίνο και Θεσσαλονίκη. Για χειμερινά σπορ τα Καλάβρυτα.

To μακιγιάζ που σου αρέσει;

Natural με έντονα μάτια.

Τι να αποφεύγει μια γυναικά στο make up;

Την λάθος απόχρωση της βάσης του μακιγιάζ.

[gallery-715802]

Και στα μαλλιά, τι να αποφεύγει;

Να μην υπερβάλλουμε με την μπούκλα τις πρωινές ώρες.

Τρία παπούτσια που κάθε γυναίκα θα πρέπει να έχει;

Μαύρες ψηλοτάκουνες γόβες, άνετο αθλητικό λευκό ή μαύρο, μπαλαρίνα.

Η σχέση σου με τις τσάντες;

Τις λατρεύω, ιδίως τις μεγάλες που μπορώ να τις κρατήσω για after office drink και έτσι τις χαίρομαι και πιο πολύ. Αν βγω βράδυ, θα κρατήσω φυσικά πιο μικρά τσαντάκια.

Ένα city tip που προτείνεις;

Στην Αθήνα το “The Clumsies”. Είναι πολύ ατμοσφαιρικό και φιλικό.

Μια ταινία που σου μυρίζει έντονα μόδα;

“A Bigger Splash”, τα ρούχα της Tilda Swinton.

Τι μουσική ακούς;

Ακούω τα πάντα. Από Beatles μέχρι Alice Cooper.

Περιέγραψέ μας ένα ωραίο πάρτι στο σπίτι.

Μουσική χαλαρή, finger food και κάποια κοκτέιλ με βάση βότκα, τζιν ή ρούμι για αρχή. Dress code δεν θα έβαζα, αλλά θα προτιμούσα λαμπερό casual chic. Όχι στημένο, με αρκετή κίνηση στο χώρο, που θα κατέληγε σε ξέφρενο χορό.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Η συμμετοχή μας στο “The Mono Space” Xmass Edition, που είναι ένα pop up store για Έλληνες σχεδιαστές και γίνεται κάθε φορά σε διαφορετικά locations του Λονδίνου και από την επόμενη χρονιά το ολοκαίνουργιο site μας και application με eshop, κάτι εντελώς διαφορετικό για την ελληνική αγορά.

To υπέροχο Haniotis Jewellery Τρίγωνο Γουρί αποκλειστικά για το JYou το είδατε; Είναι ένα θαύμα!