REAL LIFE WHO

Ο Ηλίας & ο Χάρης συναντούν τον Lakis Gavalas


ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΣ & ΧΑΡΗΣ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΙΔΗΣ

21 Δεκεμβρίου 2016

00-lakis-gavalas.JPG
Ποιο ήταν το πρώτο σου αγαπημένο ρούχο;

H παιδική πάνα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον ρούχο το οποίο, ακόμα και σήμερα,  θα μπορούσα να φορέσω πάνω από το παντελόνι μου.

Yπάρχει κάποια συνήθεια μόδας που διατηρείς από μικρός;

Πάντα μου άρεσε να φοράω κάτι στο κεφάλι μου.

Ποιες γυναίκες θεωρείς καλοντυμένες;

Εκείνες που προσαρμόζουν το ντύσιμο τους στην οικονομική τους δυνατότητα και που υιοθετούν την στολή του επαγγέλματος τους.  Είναι αυστηρά  και λιτά ντυμένες, συνήθως με  tailleur ή φόρεμα, καμπαρντίνα και γόβες.

Ποια fashion συμπεριφορά θα πρότεινες;

Το να υποστηρίζει κανείς την εμφάνιση του χωρίς περαιτέρω επεξηγήσεις και φλυαρίες που αφορούν στο body language , στα πολύ φορτωμένα αξεσουάρ και στα έντονα make up .

Πώς μπορεί κανείς να γίνει αντιληπτός και να ξεχωρίσει με την παρουσία του;

Η προσωπικότητα καθιστά μια γυναίκα αόρατη ή πολύ ορατή. Το ρούχο και γενικότερα η εξωτερική εμφάνιση εξουδετερώνεται το επόμενο δεκάλεπτο από τη στιγμή που αντικρίζεις έναν άνθρωπο.

Ένα tip για να μην σκεφτόμαστε καθημερινά τι να φορέσουμε;

Μπορούμε εύκολα  να επιλέξουμε όλα τα look της εβδομάδας με το παρακάτω τρικ. Βάζουμε μέσα σε μια βαλίτσα τα ωραιότερα μας ρούχα, σαν να πρόκειται να πάμε ένα ταξίδι επτά ημερών. Το επόμενο βήμα είναι να βγάλουμε τα ρούχα από τη βαλίτσα  και να τα κρεμάσουμε στην ντουλάπα μας. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να επιλέξουμε  εύκολα και ξεκάθαρα τα σημαντικά μας outfits.

Ποια είναι η γνώμη σου για τις it bags;

Θεωρώ πως οι πανάκριβες τσάντες, που λίγες γυναίκες ξέρουν  να κρατούν με στιλ, αποτελούν το δράμα της παγκόσμιας μόδας τα τελευταία χρόνια . Βέβαια προκαλούν με τις πωλήσεις τους αστρονομικούς τζίρους στις εταιρίες , συγχρόνως όμως υποβαθμίζουν την προτεραιότητα  του ρούχου δημιουργώντας μεγάλα stock .

Η γνώμη σου για τα παπούτσια;

Δεν είμαι fan των πολύ διακοσμημένων παπουτσιών.

Κοσμήματα;

Αγαπώ  πολύ τα κοσμήματα  είτε είναι high jewelry είτε faux bijoux και  μου αρέσει να τα βλέπω φορεμένα στην υπερβολή τους.

Μαλλιά;

Η προτίμηση μου είναι τα κλασικά, ήσυχα και φυσικά μαλλιά χωρίς όμως να απορρίπτω και τα πολύ extreme στις γυναίκες που τα υποστηρίζουν.

Make up;

Λατρεύω πολύ την άβαφη γυναίκα, όμως εάν χρειάζεται  να βαφτεί για να δείξει καλύτερη  και  έχει και την οικονομική δυνατότητα,  τότε θα της πρότεινα να  εμπιστευθεί έναν make up artist.

Υπάρχει κάτι που βαριέσαι στη μόδα;

Είναι μονότονο και αδιάφορο να βλέπω να επαναλαμβάνεται μαζικά  κάποιο έντονο trend στις βιτρίνες των καταστημάτων και στους ανθρώπους στο δρόμο.

Τι απολαμβάνεις στο χώρο της μόδας;

Το gossip και τις light συζητήσεις για το ποιος φόρεσε σωστά και ποιος λάθος το current hot trend.

Ποιο είναι το  απαραίτητο χαρακτηριστικό κάποιου που ασχολείται με τη μόδα;

Να ανατρέχει στις εκθέσεις να παρακολουθεί πολιτιστικά event  και συνεχώς να βελτιώνει την κουλτούρα του με μελέτη και ενημέρωση

H τέχνη στην Ελλάδα ;

Έχω δει τις ίδιες εκθέσεις να τις αποθεώνει το κοινό στο MOMA  στη Νέα Υόρκη αλλά στην Αθήνα ο κόσμος να της αγνοεί.  Θεωρώ πως η Ελλάδα καλύπτει υπέροχα  κάποιον που θέλει  να “ταξιδέψει” και να εμπνευστεί  μέσα από την τέχνη γιατί υπάρχουν πολλά, σοβαρά και ενημερωμένα μουσεία, ενδιαφέροντες πολιτιστικοί χώροι και  σύγχρονες galleries.

Πώς διασκεδάζεις;

Μου αρέσει πολύ (και όταν δεν το κάνω μου λείπει), να πηγαίνω στα music festival όπως το Glastonbury και το Coachella  και για τρεις ημέρες να συγχρονίζομαι με τα vibes των συναυλιών και να διασκεδάζω απελευθερωμένα.

Τις Παρασκευές, όταν έχω χρόνο και είμαι στην Αθήνα, μετά από μια εναλλακτική σκηνή ή ένα θέατρο ανυπομονώ να βρεθώ στα μπουζούκια .

Αγαπημένη ταινία μόδας ;

Το Όσα παίρνει ο άνεμος, που πάντα με εμπνέει  και με εντυπωσιάζει με τις ενδυματολογικές  του λεπτομέρειες.

Διαβάζεις κάτι αυτή την περίοδο ;

Διαβάζω στα ιταλικά Το Όνομα του Ρόδου του Ουμπέρτο Έκο.

Τι γυμναστική κάνεις;

Το σώμα μου αποζητά  συχνά τη γυμναστική και έτσι  εκτός από συχνές βόλτες στον Λυκαβηττό και τρέξιμο με φίλους στο Καλλιμάρμαρο, πηγαίνω γυμναστήριο για personal training με βαράκια, TRX , Surfset και  Soulcycle Spinning

Υπάρχει για σένα, διεθνώς, κάποιος με στιλ;

H Ellen DeGeneris έχει  μία  γήινη συμπεριφορά και είναι πιστή στο androgynous style. Εκτιμώ το φυσικό attitude, όταν κάποιος νιώθει πως δεν είναι κάτι ξεχωριστό.

Αγαπημένα μέρη στην Αθήνα;

Ξεχωρίζω από την Αθήνα το ιστορικό της τρίγωνο όπου συχνά περιπλανιέμαι στα μαγαζιά με τα μπαχαρικά .  Ακόμα αγαπώ πολύ τον Πειραιά, και συνήθως επιλέγω το οινοπαντοπωλείο “Το  Ειδικόν ” στη Δραπετσώνα , που στα λιγοστά τραπέζια του , μπορεί κανείς να γευτεί αυθεντικές, καθαρές και απλοικές  γεύσεις.

Ιδανικός εορταστικός προορισμός;

Φέτος, έχω την εσωτερική ανάγκη να μοιραστώ κάποιες από τις γιορτινές ημέρες με τα παιδιά του ιδρύματος Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.-Ν.Υ. που στεγάζεται στη Λεωφόρο Πεντέλης 92 στο Χαλάνδρι. Σχεδιάζουμε να κάνουμε σκετσάκια, να διασκεδάσουμε και γενικά θα προσπαθήσουμε να προσφέρουμε συμπαράσταση, υποστήριξη, χαρά και αγάπη σε αυτά τα παιδιά που τόσο πολύ έχουν την ανάγκη όλων μας .

Ποιο είναι το γιορτινό σου soundtrack;

Το festive sound της χορωδίας του δήμου Πειραιά.

Περιέγραψέ μας με λίγα λόγια  την έννοια των γιορτών;

Για μένα οι γιορτές είναι παιδικές χαρούμενες φωνές, confetti, τραγούδια, αγκαλιές, οικογένεια, αγαπημένοι φίλοι, γαλοπούλες, μυρωδιές κουζίνας,  μελομακάρονα. Γενικά μου αρέσει να επικρατεί μία εορταστική φασαρία και μια γλυκιά αναστάτωση. Βέβαια, τη συγκεκριμένη περίοδο τη συνδέω με πολύ φαγητό και συγκεκριμένα με τις  βουτυρένιες πατάτες φούρνου.

Πρότεινέ μας ένα unisex outfit για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Μαύρο κοστούμι και θηλυκό δαντελένιο top με βολάν για τη γυναίκα και επίσης μαύρο κοστούμι και λευκό πουκάμισο με μεταλλική κλωστή για τον άντρα. Θα ήθελα και οι δυο να έχουν ένα body painting με ένα κρυφό μήνυμα που θα γίνει αντιληπτό όταν απαλλαγούν από τα ρούχα τους.

Έχεις κάποιο moto;

Ζω και αφήνω τους άλλους να ζήσουν.

Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι στη μόδα στην Eλλάδα;

Θα άλλαζα τη νοοτροπία κάποιων που θεωρούν πως το ντύσιμο είναι κάτι τόσο σημαντικό και ξοδεύουν τον χρόνο τους σκεπτόμενοι τα ρούχα που θα φορέσουν καθημερινά. Δεν πιστεύω καθόλου πως όσο πιο ωραία ντυμένος είναι κάποιος τόσο περισσότερο αρεστός θεωρείται από τους άλλους.

Επόμενα επαγγελματικά σχέδια;

Εκτός από τις δραστηριότητές μου στην Ελλάδα και την εταιρία .Lak , συνεχίζω την τηλεοπτική μου παρουσία στην Κύπρο με μία δική μου εκπομπή  . Επίσης είμαι buyer ενός κυπριακού κολοσσιαίου οργανισμού με εντυπωσιακά επιχειρηματικά πλάνα ανάπτυξης. Συνεχίζω πάντα την συνεργασία μου με την εταιρία Hermes όπου παρεμβαίνω καλλιτεχνικά στις ήδη υπάρχουσες επώνυμες τσάντες και τέλος, εκτός από κάποιες συνεργασίες με εταιρίες κοσμημάτων, σχεδιάζω τα υφάσματα για τις καρέκλες της εταιρίας Kartell.

[gallery-715982]