REAL LIFE WHO

Η μαμά που κρύβεται πίσω από αυτά τα foodie αριστουργήματα


23 Μαΐου 2017

18195139-1491885844188866-5803404978286376773-n39658.jpg

Ασχολούμαι με την μαγειρική... από παιδί. Μαγειρεύω δηλαδή, από τα πρώτα χρόνια του σχολείου! Ως Food blogger, ξεκίνησα το 2010 με το blog μου Donkey and the Carrot να μοιράζομαι αγαπημένες μου συνταγές με τους αναγνώστες μου. Η επαφή μου με το food art, υπήρχε ως περιστασιακή ασχολία, αν και έγινε πολύ πιο συχνή η ενασχόληση με το ''σπορ'', έχοντας ένα δύσκολο παιδί στο φαγητό. Ένας τρόπος λοιπόν να κινήσω το ενδιαφέρον του, ήταν να του διηγούμαι ιστορίες βασισμένες στην εικόνα του εκάστοτε πιάτου. Παραμύθια δηλαδή, γύρω από τις βιταμίνες και όλα τα θρεπτικά συστατικά, που κάθε υλικό έχει. Στην αρχή, ήταν διστακτικός. Σιγά σιγά όμως, άρχιζε να δοκιμάζει. Όχι από όλα, αλλά έγινε μια καλή αρχή. Τώρα πια, θεωρώ και τον γιό μου food artist αφού και ο ίδιος φτιάχνει πιάτα, πολύ πρωτότυπα για την ηλικία του!

Το food art, έγινε για μένα αγαπημένο χόμπυ και φυσικά όπως όλα τα πράγματα έχει επίπεδα... δυσκολίας. Όμως, δεν είναι ανάγκη μια εργαζόμενη μαμά να προσπαθήσει να φτιάξει κάτι δύσκολο τεχνικά για αρχή. Πιστέψτε με, τα παιδιά αρκούνται και με πιο μίνιμαλ προσεγγίσεις, αρκεί να τα πείσει ''η ιστορία''. Αν θα ρίξετε μια ματιά στο instagram μου, θα δείτε διάφορα πιάτα, άλλα δύσκολα και άλλα πολύ πολύ εύκολα. Αν κάποια μητέρα θέλει να δοκιμάσει να παίξει με το παιδί της και το φαγητό τους, είτε για να περάσουν μια δημιουργική ώρα ή για να παρουσιάσει ένα δύσκολο λαχανικό στο παιδί με λίγο πιο παιχνιδιάρικο τρόπο, μπορεί να ξεκινήσει με ένα πιάτο την εβδομάδα. Εγώ θυμάμαι, είχα ξεκινήσει με φρούτα!

Είμαι μαμά δύο αγοριών, εργαζόμενη, ζω στην Αθήνα και κάθε μέρα ''ανεβάζω'' και κάτι φρέσκο στα social media. Αν θέλετε να με βρείτε είμαι στο Instagram, στο Facebook εδώ και εδώ.

Την επόμενη φορά που το πιτσιρίκι σας θα σας βγάλει το λάδι με το φαγητό, ρίξτε μια ματιά γύρω σας και βρείτε ένα αγαπημένο του παιχνίδι που μπορείτε να του το... φέρετε στο πιάτο. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα ενθουσιαστεί!

Καλή επιτυχία μαμάδες! (Καλή όρεξη πιτσιρίκια!)

[gallery- 716920]