REAL LIFE WHO

Ο μυστηριώδης Έλληνας μεγιστάνας που πήρε την έπαυλη του Χέφνερ


Χριστίνα Κατσαντώνη

2 Οκτωβρίου 2017

daren-metropoulos2.jpg

Πριν φτάσουμε στο ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος με το ελληνικότατο όνομα “Μητρόπουλος”, η έπαυλη έχει τη δική της θρυλική ιστορία. Ο αστικός μύθος λέει ότι ο 'Ελβις Πρίσλεϊ είχε γυρίσει όλες τις κρεβατοκάμαρες της με τη συνοδεία πάντα οκτώ γυναικών κι ότι ο Τζον Λένον είχε κάψει άθελά του σε μια βραδιά πάρτι έναν πίνακα του Ματίς.

Η κατοικία, που εκτείνεται σε 1400 τετραγωνικά μέτρα, βρίσκεται σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων που συνορεύει με το Los Angeles Country Club. Η αρχική εκτίμηση της αξίας της ήταν στα 200 εκατ. δολάρια, όμως τελικά πέρασε στην κατοχή του ελληνικής καταγωγής επιχειρηματία με κάτι παραπάνω από τα μισά (110 εκατ.).

Το εντυπωσιακής αριτεκτονικής κεντρικό οίκημα, που σχεδιάστηκε από τον αγαπημένο της αριστοκρατίας Arthur Kelly στα μέσα των '20s και προοριζόταν για τον κληρονόμο, Arthur Letts Jr, μετρά 29 δωμάτια. Επόμενος ιδιοκτήτης του ήταν ο εφευρέτης και σκακιστής Louis Statham, ο οποίος και πούλησε στον Hefner το 1971 αντί του ποσού – ρεκόρ της εποχής του 1,05 εκατ. δολ. Πέρα από την κεντρική έπαυλη, διαθέτει ξενώνα τεσσάρων δωματίων, γήπεδο τένις, εξωτερικές κουζίνες, κήπους, άδεια για ζωολογικό κήπο και βέβαια το σπήλαιο και τη διάσημη σε σχήμα λίμνης πισίνα μέσα στην οποία πλατσούρισαν γενιές και γενιές από πληθωρικά “κουνελάκια”.

Κι εδώ το ερώτημα προκύπτει εύκολα: τι σκοπεύει να κάνει ο Metropoulos με τη διάσημη έπαυλη; Θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε ο Hefner (πάρτι, “κουνελάκια”, σεξ και star system) ή θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της;

Πορτραίτο του Daren Metropoulos στους New York Times αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο 33χρονος επιχειρηματίας κέρδισε το γενετικό τζακ ποτ, όταν γεννήθηκε ως ο μικρότερος γιος του αυτοδημιούργητου δισεκατομμυριούχου Dean Metropoulos.

Ο σήμερα 71χρονος πατέρας του -δραστήριο μέλος της ελληνικής ομογένειας- έφτασε στην Αμερική σε ηλικία 10 ετών, μαζί με την οικογένειά του έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην Τρίπολη. Διακρίθηκε από νωρίς για το ταλέντο του στις επιχειρήσεις, άλλοτε στον χώρο της εστίασης κι άλλοτε στη ζυθοποιία, με αποτέλεσμα να δημιουργήσει μια εταιρία που έχει τη φήμη πως καταφέρνει να επαναφέρει στη ζωή αγαπημένα brands που βρίσκονται στην παρακμή.

Η περιουσία του σήμερα έχει εκτιμηθεί από το Forbes γύρω στα 2,5 δισ. δολάρια, ενώ και οι δύο γιοι του, Evan και Daren, βρίσκονται στο πλευρό του στη διοίκηση της εταιρίας Metropoulos and Co., καθώς και οι δύο εκδήλωσαν από νωρίς το ενδιαφέρον τους για τις επιχειρήσεις του πατέρα.

Από εκεί και πέρα λίγα πράματα κυκλοφορούν γι' αυτούς και οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται με επαγγελματικές δραστηριότητες. Στο πορτραίτο του Daren Metropoulos στους NY Times τον Αύγουστο του 2016, ο αρθρογράφος διαβεβαιώνει πως στελέχη του επιχειρηματικού κύκλου του μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν, τονίζοντας πως δεν είναι ένας κακομαθημένος playboy, αλλά ένας ικανός επιχειρηματίας που εργάζεται σκληρά.

Δεν παραλείπει ωστόσο να προσθέσει ότι στο παρελθόν του (2002) υπάρχει και μια καταγγελία από πρώην Playmate, η οποία υποστήριξε ότι την παρενόχλησε και της επιτέθηκε με ρόπαλο, όμως η καταγγελία απορρίφθηκε πριν καν εκδικαστεί. Υπενθυμίζει επίσης μια δήλωση που είχε κάνει στο παρελθόν ο αδερφός του, περηφανευόμενος ότι “έχω κάνει σεξ με περισσότερες γυναίκες από οποιονδήποτε άλλο παχύσαρκο στον κόσμο, με εξαίρεση ίσως τον Παβαρότι”.

Για την προσωπική του ζωή, ελάχιστα είναι γνωστά πέρα από το ότι είναι εργένης κι είχε κάποτε διοργανώσει -στην έπαυλη του Χέφνερ- ένα πάρτι για τον Snoop Dogg συντροφιά με πολλές καλλίγραμμες Playmate. Προφανώς στη ζωή του υπάρχουν κι αυτές, όπως -σύμφωνα με το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της εταιρίας- υπάρχει και ισχυρό ενδιαφέρον για την ιστορία και την αρχιτεκτονική.

Άμεση πρόθεσή του είναι να ενώσει το Playboy Mansion με την προσωπική του γειτονική κατοικία, ώστε να το επαναφέρει όπως ήταν στο αρχικό αρχιτεκτονικό σχέδιο, όταν και αναγνωρίστηκε ως ένα μεγαλειώδες αριστούργημα αρχιτεκτονικής δεξιοτεχνίας στη λεπτομέρεια. “Η κληρονομιά του οικήματος υπερβαίνει κατά πολύ τη διασημότητα του” έχει ο ίδιος δηλώσει. “Είναι ένα πραγματικό προνόμιο να έχω την τιμή να είμαι ο διαχειριστής μιας τέτοιας περιουσίας”.

Μένει να φανεί πώς ακριβώς θα τη διαχειριστεί.