REAL LIFE WHO

Diana Spencer: Η γυναίκα που αγαπήθηκε από τους Βρετανούς όσο καμία άλλη


RKPT

1 Ιουλίου 2018

Γεννήθηκε την 1η Ιουλίου 1961, με γονείς τον John Spencer, προσωπικό βοηθό του βασιλιά George IV και της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, και τη Frances Shand-Kydd, που χώρισαν όταν εκείνη ήταν μόλις 8 ετών. Ο πατέρας της ξαναπαντρεύτηκε και, μαζί με τη νέα του σύζυγο, την έστειλαν εσωτερική στο Riddlesworth Hall μέχρι τα 12, και στη συνέχεια στο West Heath School. H Diana δεν είχε καλές σχέσεις τόσο με τη μητριά της, όσο και με το σχολείο. Λάτρευε, όμως, το μπαλέτο, τη μοναδική της διέξοδο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελβετία, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε. Επέστρεψε στο Λονδίνο όπου έζησε με τρεις συγκατοίκους σε ένα σπίτι που της παρείχε ο John, και εργάστηκε ως νταντά και βοηθός νηπιαγωγού.

H σχέση της με τον Charles ξεκίνησε το 1980, και ο παραμυθένιος γάμους τους πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουλίου 1981. Ήταν η πρώτη κοινή θνητή που παντρεύτηκε πρίγκιπα, σε διάστημα περίπου τριακοσίων ετών. Δεν άργησε να μείνει έγκυος, και να φέρει στον κόσμο τον William το 1982 και το Harry το 1984.

Μπορεί η ζωή της να φάνταζε ονειρική, όμως η Lady Di έδινε τις δικές της μάχες. Η σχέση της με το σύζυγό της κατέρρεε μέρα με τη μέρα, καθώς γνώριζε για τον παράλληλο δεσμό του με την Camilla Parker-Bowles, ενώ η βουλιμία της χτύπησε την πόρτα. Όταν εκδόθηκε η βιογραφία της, το 1992, και δημοσιοποιήθηκαν η απιστία του πρίγκιπα και οι απόπειρες αυτοκτονίας της, το ζευγάρι χώρισε ανεπίσημα, με τη συγκατάθεση της Βασίλισσας. Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι δυο τους μιλούσαν ξεχωριστά σε δημοσιογράφους και κάθε τους δήλωση αποτελούσε αφορμή για να ξεσπάσει ένα νέο σκάνδαλο. Το Φεβρουάριο του 1996, η Diana ανακοίνωσε το διαζυγιό τους, καταπλήσσοντας την Ελισάβετ ΙΙ που δεν είχε ενημερωθεί ανάλογα.

Έπειτα, συνέχισε να ζει στο παλάτι του Kensington και διατήρησε τον τίτλο ευγενείας της. Αφοσιώθηκε στο φιλανθρωπικό της έργο, πολεμώντας υπέρ των αστέγων και των αρρώστων. Προσπάθησε να ενημερώσει όσο περισσότερους μπορούσε για το αληθινό πρόσωπο του AIDS. Συνέβαλε στην οικοδόμηση δύο νοσοκομείων: ενός για παιδια, και ενός για καρκινοπαθείς.

Το 1997, γνώρισε τον 42χρονο “Dodi” Fayed (Emad Mohammed al-Fayed), τον οποίο ερωτεύτηκε. Οι φωτογραφίες του ζευγαριού έκαναν το γύρο του κόσμου, και, εξαιτίας των παπαράτσι, οι ιδιωτικές τους στιγμές ήταν μετρημένες στα δάχτυλα.

Στις 30 Αυγούστου, οι δυο τους έφυγαν από το ξενοδοχέιο Ritz στο Παρίσι μαζί με έναν σωματοφύλακα, με αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας άνθρωπος του Dodi. Τους κυνήγησαν φωτογράφοι και, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο οδηγός που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης έχασε τον έλεγχο και τράκαρε. Εκείνος και ο Fayed έχασαν τη ζωή τους ακαριαία, όμως η πριγκίπισσα πάλεψε περισσότερο, αφήνοντας την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Με τη νεκροψία της, αποκαλύφθηκε πως ήταν έγκυος.

Η τραγική είδηση κυκλοφόρησε αμέσως και ο βρετανικός λαός ξέσπασε. Μετά το πρώτο σοκ αναζήτησε ευθύνες. Δεν άργησαν να σχηματιστούν θεωρίες συνομωσίας, που ήθελαν την ίδια τη βασιλική οικογένεια να είχε οργανώσει το δυστύχημα. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Η κηδεία της πολυαγαπημένης Diana πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα αργότερα, στις 6 Σεπτεμβρίου. Εκατομμύρια άνθρωποι την τίμησαν με την παρουσία τους, ενώ η ίδια η Βασίλισσα έκανε επίσημη δήλωση σχετικά με το θάνατό της.

Αν δεν είχε συμβεί τίποτα, σήμερα θα έκλεινε τα 57. Θα είχε δει τους δύο γιους της να ερωτεύονται και να ζουν ευτυχισμένοι. Θα είχε γνωρίσει τα τρία εγγόνια της και -ποιος ξέρει;- ίσως να γνώριζε πολλά ακόμα. Η αδικοχαμένη πριγκίπισσα με την ασύλληπτη ομορφιά έφυγε από τη ζωή στα 36 της χρόνια.

Gallery: Δείτε επίσης τις πιο iconic εμφανίσεις της πριγκίπισσας Diana

[gallery-717373]

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα