REAL LIFE WHO

Alizé Cornet: H τενίστρια που δέχθηκε παρατήρηση για τον πιο άδικο λόγο


SPAPADIMITRIOU

30 Αυγούστου 2018

20170928_zaa_s145_144.jpg

Είναι ένα από τα πιο ευγενή σπορ και οι αθλητές του φημίζονται για το ήθος τους. Κάτι φαίνεται πως συμβαίνει, όμως, καθώς πλέον δεν αντιμετωπίζονται όλοι ισάξια.

Μερικές μέρες νωρίτερα, οι υπεύθυνοι του γαλλικού τουρνουά απαγόρευσαν στη Serena Williams να φορέσει την ολόσωμη φόρμα της - που είχε επιλέξει, μάλιστα, για λόγους υγείας -  καθώς θεωρήθηκε ότι ξεπερνάει τα όρια. Και μόλις χθες, οι Αμερικανοί ακολούθησαν το παράδειγμά τους.

Η γαλλίδα Alizé Cornet μπήκε στο γήπεδο και πρόσεξε ότι φορούσε την μπλούζα της ανάποδα. Αντί να πάει στα αποδυτήρια για να αλλάξει, την έβγαλε μπροστά στους θεατές, μένοντας για μερικά δευτερόλεπτα με το αθλητικό μπουστάκι της, και τη φόρεσε σωστά. Τότε, ο διαιτητής Christian Rask της επέβαλλε ποινή για παραβίαση των κανονισμών και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η Ένωση Τενιστριών τόνισε πως, στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε κανένας κανόνας που να απαγορεύει αυτό που συνέβη. «Η Alizé δεν έκανε κανένα λάθος», έγραφε χαρακτηριστικά η δήλωση στο Twitter.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι άνδρες συνάδελφοί της, όπως ο Novak Djokovic που έμεινε ημίγυμνος, δεν υπέστησαν καμία συνέπεια, οδήγησε στην οργή των χρηστών του Διαδικτύου.

Φυσικά, οι υπεύθυνοι αναθεώρησαν και ζήτησαν συγγνώμη από την αθλήτρια. «Όλοι οι παίκτες μπορούν να αλλάζουν μπλούζα στο χώρο του γηπέδου. Δεν είναι παραβίαση κανενός κανονισμού», είπαν χαρακτηριστικά. «Οι γυναίκες, εάν το επιλέξουν, μπορούν να αλλάξουν και σε έναν πιο ιδιωτικό χώρο κοντά στο γήπεδο, όταν αυτός υπάρχει. Δεν θα θεωρείται διάλειμμα, σε αυτή την περίπτωση.»

 

Διαβάστε επίσηςIsra al Ghomgham: Η πρώτη γυναίκα που έρχεται αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή στη Σ. Αραβία

 

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα