REAL LIFE WHO

Η ιστορία πίσω από το "Bohemian Rhapsody" των Queen


SPAPADIMITRIOU

5 Σεπτεμβρίου 2018

20180516_sha_l90_247.jpg

Το Bohemian Rhapsody των Queen είναι ένα από τα πιο παράξενα, πιο μελωδικά και λιγότερο κατανοητά τραγούδια στην ιστορία. Ένα έργο τέχνης που καταφέρνει να μεταπηδά από το ένα είδος μουσικής στο άλλο για σχεδόν 6 λεπτά!

Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, Freddie Mercury, που σήμερα θα γιόρταζε τα 72α του γενέθλια, το επιμελήθηκε ολοκληρωτικά. Ήταν ο μόνος που γνώριζε την τελική μορφή του και, επειδή κάθε κομμάτι του ηχογραφήθηκε ξεχωριστά, τα υπόλοιπα μέλη των Queen πήγαιναν στα τυφλά. Μάλιστα, επίτηδες δεν αποκάλυψε σε κανέναν το νόημά του. «Το Bohemian Rhapsody δεν δημιουργήθηκε από τη μία μέρα στην άλλη. Έκανα έρευνα», είχε πει ο Freddie, ενώ συνέχισε «Πιστεύω πως ο κόσμος θα πρέπει απλώς να το ακούσει, να το σκεφτεί και  μετά να αποφασίσει τι αισθάνεται.»

Πολλοί θεώρησαν ότι με το συγκεκριμένο τραγούδι δήλωσε ανοιχτά τη σεξουαλικότητά του και πως αυτό οδήγησε στο τέλος της σχέσης του με τη Mary Austen. Άλλοι σκέφτηκαν ότι οι στίχοι αναφέρονται στη φυγή του από τη Ζανζιβάρη, όταν ήταν ακόμη 18 ετών. Υπάρχει, επίσης, η πεποίθηση ότι είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο σε έναν άνδρα που όντως σκότωσε κάποιον, και έβλεπε εφιάλτες επειδή φοβόταν για τις συνέπειες που θα είχε αυτή η πράξη στην ψυχή του.

Αναμφίβολα, ο Freddie Mercury άλλαξε τον κόσμο της μουσικής με το Bohemian Rhapsody. Μιλώντας για την πρώτη φορά που το άκουσε, ο παραγωγός Roy Thomas Baker δήλωσε «Καθόμουν στο πίσω μέρος του στούντιο, και απλώς ήξερα ότι άκουγα για πρώτη φορά κάτι που θα έμενε στην ιστορία. Κάτι μέσα μου, μου έλεγε ότι ήταν μία μέρα που θα έπρεπε να θυμόμαστε – και ήταν, πραγματικά ήταν.»

 

Διαβάστε επίσης: H συγκινητική ιστορία πίσω από το τραγούδι "Ζητάτε κάτι να σας πω"

 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα