REAL LIFE WHO

Elspeth Beard: H ιστορία της γυναίκας που έκανε τον γύρο του κόσμου με μία μοτοσικλέτα


SPAPADIMITRIOU

10 Σεπτεμβρίου 2018

38261756_664449903919618_6831145321079242752_n.jpg

To 1982 ήταν μία εποχή πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Η μόδα ήταν πιο εκκεντρική, οι κοινωνία λιγότερο ανεπτυγμένη και ελάχιστες γυναίκες χρησιμοποιούσαν τις μηχανές ως μέσο μεταφοράς. Στην κατηγορία αυτών των γυναικών δεν άνηκε η Elspeth Beard.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Robe de Voyage (@robedevoyage) on

Ήταν μόλις 23 και αποφάσισε να βάλει στην άκρη τις σπουδές της στην Αρχιτεκτονική, να παρακούσει τους γονείς της και να φύγει από το Λονδίνο όπου ζούσε, για να γυρίσει τον κόσμο με τη μηχανή της.

Χρησιμοποίησε τις οικονομίες της, που είχε συγκεντρώσει δουλεύοντας σε μία pub, και ξεκίνησε.

«Είχα σπουδάσει τρία από τα επτά χρόνια που χρειάζονταν για να πάρω το πτυχίο μου. Γνώρισα κάποιον, τον ερωτεύτηκα και εκείνος αποφάσισε να χωρίσουμε, τρεις μήνες πριν την εξεταστική», είπε σχετικά με την απόφασή της. «Πέρασα πολύ δύσκολα, ήμουν δυστυχισμένη και δεν ήξερα εάν ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Ήταν ο τρόπος μου να δραπετεύσω.»

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sometimes Charlotte ?? (@evidentlychickentown) on

Φυσικά, ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη. Έπειτα, κατευθύνθηκε στο Καναδά. Σειρά είχε η Νέα Ζηλανδία και μετά η Αυστραλία, όπου της τελείωσαν και τα χρήματα. Έτσι, εργάστηκε στο Σίδνεϋ για επτά μήνες, ώστε να συνεχίσει την περιπέτειά της στην Ασία. Πήγε στη Σιγκαπούρη και μετά στην Ταϊλάνδη και τη Μαλαισία. Πήρε ένα πλοίο, έφτασε στην Ινδία και από εκεί στο Πακιστάν, το Ιράν, την Ελλάδα, τα Σκόπια και πίσω στο Λονδίνο.

Η Elspeth πέρασε από 23 χώρες μέσα σε δυόμισι χρόνια!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elspeth Beard (@elspethbeard) on

Ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1988 και αγόρασε έναν πύργο στο Godalming. Τον ανακαίνιζε για επτά ολόκληρα χρόνια και τον μετέτρεψε στο σπίτι των ονείρων της. Δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά είναι μητέρα ενός 26χρονου γιου. Η ζωή της συνεχίστηκε όμορφα και το 2017 εξέδωσε την αυτοβιογραφία της: Lone Rider: The First British Woman to Motorcycle Around the World (Μοναχική Καβαλάρης: Η Πρώτη Βρετανή Που Γύρισε Τον Κόσμο Με Μία Μοτοσικλέτα).

 

Διαβάστε επίσης: Ruth Finley: Η άγνωστη ιστορία της «νονάς» του New York Fashion Week

 

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα