REAL LIFE WHO

Πριγκίπισσα Margaret: Η θλιβερή ιστορία της αδερφής της βασίλισσας με την πολυτάραχη ζωή


SPAPADIMITRIOU

14 Σεπτεμβρίου 2018

19540202_baf_k09_034.jpg

Η πριγκίπισσα Margaret ήταν η μικρή αδελφή της Ελισάβετ Β’. Πάντα βρισκόταν στο επίκεντρο, λόγω της εκκεντρικής συμπεριφοράς της: Από τη δραματική ερωτική ζωή και τις γυμνές φωτογραφίες, μέχρι την τάση της να πίνει και να καπνίζει, ήταν το «μαύρο πρόβατο» της βασιλικής οικογένειας.

Επειδή δεν ήταν άμεση διάδοχος του βρετανικού θρόνου, μεγάλωσε με μεγαλύτερη ανεμελιά. Ήταν ακριβώς όπως η πριγκίπισσα Charlotte: χαριτωμένη, εξωστρεφής και ζωηρή, ενώ έκανε τις δικές τα επαναστάσεις. Όταν η αδελφή της έγινε Βασίλισσα, εκείνη έπρεπε απλώς να τη συνοδεύει στις εκδηλώσεις στις Η.Π.Α, την Τζαμάικα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Ο υπόλοιπος χρόνος της ήταν αφιερωμένος στη μουσική, το μπαλέτο και τις φιλανθρωπίες.

Η ζωή της ήταν πολυτάραχη: διαλυμένοι αρραβώνες, ένα διαζύγιο, δύο παιδιά και πολλές εξωσυζυγικές σχέσεις τη χαρακτήριζαν και την έκαναν να πρωταγωνιστεί στα πρωτοσέλιδα. Όσο, όμως, μεγάλωνε, η υγεία της δεν της επέτρεπε να συνεχίσει να ζει με τόσο έντονους ρυθμούς. Κάπνιζε από τα 15 και, το 1985, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης ενός τμήματος του πνεύμονά της, ενώ για χρόνια έβρισκε καταφύγιο στο αλκοόλ. Τη δεκαετία του ’90 αρρώστησε με πνευμονία, έπαθε ένα μικρό εγκεφαλικό και κάηκε με το ζεστό νερό την ώρα που έκανε μπάνιο, οπότε δεν μπόρεσε να ξαναπερπατήσει.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2002, η πριγκίπισσα Margaret έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο King Edward VIII στο Λονδίνο, έχοντας πάθει ένα ακόμη εγκεφαλικό. Ήταν 71 ετών. Έξι ημέρες αργότερα, όταν πραγματοποιήθηκε και το 50ο μνημόσυνο του πατέρα της, κηδεύτηκε σε μία κλειστή τελετή. Αποτεφρώθηκε, όπως συνηθίζεται με τους royals, και οι στάχτες της τοποθετήθηκαν στον οικογενειακό τάφο.

Διαβάστε επίσης: Elspeth Beard: H ιστορία της γυναίκας που έκανε τον γύρο του κόσμου με μία μοτοσικλέτα

Kάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα