REAL LIFE WHO

Ένας χρόνος #MeToo: Ποια είναι πραγματικά η δημιουργός του


The Jennettes

17 Οκτωβρίου 2018

20180826_zaf_rf1_039.jpg

Αυτή η εβδομάδα σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός χρόνου για το κίνημα #MeToo. O περισσότερος κόσμος, και ιδιαίτερα οι λευκές γυναίκες πιστεύουν οτι η γυναίκα που ξεκίνησε το hashtag ήταν η ηθοποιός Alyssa Milano.

Διαβάστε σχετικά: «Τρόμαξα για εσένα»: Το συγκινητικό video της Alyssa Milano προς την κόρη της για το #MeToo

Παρόλο που όντως η Milano βοήθησε στο πόσο γρήγορα έγινε viral το #MeToo, τα εύσημα για τη δημιουργία του δεν της ανήκουν. Η γυναίκα που δημιούργησε και πάλεψε για το hashtag είναι η ακτιβίστρια Tarana Burke, η οποία ξεκίνησε το κίνημα πάνω από 10 χρόνια πριν. 

Όταν η Alyssa Milano ξεκίνησε να κάνει το hashtag viral, η Burke ανησύχησε ότι όλα τα εύσημα θα πάνε σε εκείνη. Θεωρούσε ότι η δική της φωνή δε θα μπορούσε ποτέ να έχει τη δύναμη μιας λευκής ηθοποιού του Holywood. Ωστόσο αυτήν τη χρονιά, η Burke βρέθηκε στα φώτα της δημοσιότητας. Έχει κάνει πολλές συνεντεύξεις, έχει μιλήσει με την Oprah και παρευρέθηκε στα βραβεία Oscar.

Διαβάστε επίσης: Οι άντρες του Hollywood λανσάρουν τη καμπάνια #AskMoreofHim πριν από τα Oscars 2018 

Πλέον η Burke γράφει ένα βιβλίο, και δουλεύει ώστε να φέρει τον R. Kely αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη. Απο ο,τι φαίνεται, το κίνημα #MeToo δεν πρόκειται να χάσει σύντομα τη δύναμή του.

Διαβάστε επίσης: Οι ταινίες του 1980 με τον φακό του #MeToo