REAL LIFE WHO

Macrame By Evi Sazakli: Κάθε κόσμημα και ένα ταξίδι


Αφροδίτη Σακκά

7 Δεκεμβρίου 2018

makrame7.jpg

H Εύη γεννήθηκε στην Αθήνα πριν 42 χρόνια. Η δημιουργία υπήρχε πάντα ως κινητήριος δύναμη από τα πρώτα χρόνια της ζωής της, ενώ μέσα από τη μουσική ανακάλυψε την ευαισθησία που διαθέτει, την καλλιτεχνική «φλέβα», την ικανότητά της να παίζει με τις νότες, να δημιουργεί μουσικές δικές της και μέσα από αυτό να κάνει τα δικά της «ταξίδια». Παράλληλα, άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και να καταλάβαίνει ότι η τέχνη είναι διέξοδος, παρέα, ανάγκη, δημιουργία. Αργότερα, ακολούθησε τον δρόμο της δημοσιογράφίας και για τα 22 επόμενα χρόνια πέρασε από ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, ενώ έβρισκε συνεχώς τον εαυτό της να συναναστρέφεται με ανθρώπους του θέατρου, για το οποίο τρέφει μεγάλη αγάπη.

Κάποια στιγμή, ο κύκλος της δημοσιογραφίας έκλεισε για την Εύη - όταν θέλησε να κάνει κάτι ολοκληρωτικά δικό της. Κι έτσι μία μέρα έπεσε πάνω σε μία άγνωστη λέξη για εκείνη μέχρι τότε, τη λέξη "macrame". Αυτή ήταν η στιγμή που η τέχνη της δημιουργίας κοσμημάτων με την τεχνική macrame μπήκε στη ζωή της και άνοιξε ένα νέο κύκλο δημιουργικότητας και φαντασίας. Χαρακτηρίζει τα σχέδιά της ως boho chic με έθνικ στοιχεία, τα οποία συμβολίζουν τη δική της ελευθερία και την αγάπη της για τα ταξίδια και τη τέχνη. Οι κεροκλωστές που χρησιμοποιεί έχουν vintage, ρομαντικό άρωμα ενώ οι επιρροές της προέρχονται από βιβλία, ταινίας ή οτιδήποτε την συναρπάζει.

Οι πέτρες που χρησιμοποιεί έχουν προέλθει από ταξίδια πριν καν ασχοληθεί με τη δημιουργία του κοσμήματος, κι από υλικό από βόλτες της στην Αθήνα. Το κέντρο δημιουργίας της είναι το μικρό εργαστήριο που έχει δημιουργήσει στο σπίτι της, το οποίο παίρνει ζωή όταν νυχτώσει και έχει ανάψει το τζάκι. Η μαζική παραγωγή δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει την Εύη - πιστεύει στην διαδικασία της δημιουργίας και στο χρόνο που χρειάζεται. Τα κοσμήματά της μπορεί να τα βρείτε σε μία γκαλερί ή να τα φορούν άνθρωποι που έχουν "αγκαλιάσει" τις δημιουργίες της, αλλά κάθε μία θα είναι μοναδική.

Κι αν θελήσετε να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους, τα Macrame By Evi Sazakli θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του "Art Fair" του ιστορικού Μουσείου Κοσμήματος Λαλαούνης που ηγείται η κ.Ιωάννα Λαλαούνη, σήμερα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 7-8-9 Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μια έκθεση που στόχο της έχει να προβάλει νέους αλλά και παλαιότερους Ελληνες δημιουργούς, σε ένα γιορτινό bazaar.