REAL LIFE WHO

Οι γονείς ενός κοριτσιού με σύνδρομο Down υιοθετούν κι ένα αγοράκι με την ίδια διαταραχή


The Jennettes

18 Δεκεμβρίου 2018

40764326_1985796111719528_2342922793797387330_n1.jpg

Σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύει ο κόσμος, ένα παιδί με σύνδρομο Down μπορεί να φέρει πολλή χαρά σε μια οικογένεια. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η οικογένεια Sweatman, που υποδέχτηκε τη μικρή Roselyn Elizabeth τον Αύγουστο του 2015. Ωστόσο η Rosie δεν είχε το πιο εύκολο ξεκίνημα στη ζωή της, αφού διαγνώστηκε με σύνδρομο Down και εκ γενετής πρόβλημα με την καρδιά.

Οι γονείς της, Allison και Andrew έμαθαν στην αρχή για τη διάγνωση γεμάτοι φόβο. Άφησαν τις δουλειές τους ως δάσκαλοι στην Κίνα και πήγαν στις ΗΠΑ για να μπορέσουν να παρέχουν στη μικρή Rosie όσα χρειαζόταν.

Μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής της Rosie, τον οποίο πέρασε μπαινοβγαίνοντας στα νοσοκομεία, οι γονείς της κατάλαβαν ότι δεν είναι και τόσο τρομακτική διαδικασία το να μεγαλώνεις ένα παιδί με σύνδρομο Down. Αντιθέτως, υπάρχει κάτι πολύ όμορφο στο να βλέπεις το παιδί σου να κερδίζει τις μάχες του κάθε μέρα.

Τότε άρχισαν να σκέφτονται την ιδέα της υιοθεσίας ενός παιδιού με σύνδρομο Down. Τα παιδιά αυτά υιοθετούνται δυσκολότερα από τα υπόλοιπα, και η Allison με τον Andrew σκέφτηκαν ότι θα μπορούσαν να βοηθήσουν ένα τέτοιο παιδί, δίνοντας ταυτόχρονα στη Rosie έναν μεγάλο αδερφό.

Κάπως έτσι, έμαθαν για τον μικρό Beau. Μετά από πολλές συζητήσεις με τους βιολογικούς γονείς του, η Allison και ο Andrew υιοθέτησαν τον Beau, 2 μήνες αργότερα. Πλέον είναι μια δεμένη οικογένεια, και οι γονείς των δύο παιδιών αισθάνονται ότι η διαδικασία της ανατροφής τους, τούς ανταμοίβει ιδιαίτερα.

"Δεν είναι εύκολο ταξίδι, αλλά είναι σίγουρα ένα προνόμιο να είσαι μέρος του", λέει η Allison.

Εξάλλου, σύμφωνα με έρευνες, η συντριπτική πλειοψηφία γονιών που μεγαλώνουν παιδιά με σύνδρομο Down, περιγράφουν τον αντίκτυπο στη ζωή τους ως κάτι θετικό, αναφέροντας ότι παίρνουν μαθήματα ζωής στην αποδοχή, την υπομονή και τον σκοπό.

Δείτε ακόμη: Αυτά τα ζωάκια με σύνδρομο Down είναι αξιολάτρευτα