REAL LIFE WHO

Alina Cojocaru: η μπαλαρίνα που έγινε μητέρα στα 36 της, ξαναγύρισε στη σκηνή του χορού με μεγάλη επιτυχία


The Jennettes

14 Σεπτεμβρίου 2019

Alina Cojocaru: η μπαλαρίνα που έγινε μητέρα στα 36 της, ξαναγύρισε στη σκηνή του χορού με μεγάλη επιτυχία

Γεννημένη στις 27 Μαΐου το 1981 στη Ρουμανία η Alina Cojocaru ξεκίνησε την καριέρα της στα 9 όταν εισήχθη στη Σχολή Μπαλέτου του Κιέβου. “Δεν μιλούσαμε καθόλου ρώσικα και για τα τρία πρώτα χρόνια δεν ήξερα καν ότι είχαμε διάλειμμα για μεσημεριανό. Είχα όμως αυτό το πράγμα που όταν δεν έβγαινε το έκανα ξανά και ξανά μέχρι να το καταφέρω”, έχει πει χαρακτηριστικά.

Το 1997 κερδίζει υποτροφία στη Βασιλική Σχολή Μπαλέτου του Λονδίνου και στα 19 της χρόνια η Alina πρωταγωνιστεί πλέον σε αξιομνημόνευτες παραστάσεις. Συμπρωταγωνιστής της , εντός και εκτός σκηνής, ο Δανός σταρ Johan Kobborg με τον οποίο έχουν κάνει από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία του μπαλέτου. “Μαθαίνω από όλους. Με κάθε άτομο που έχω συναναστραφεί στο μάθημα ή στην πρόβα έχει συμπληρώσει το πάζλ όλου αυτού που είμαι σήμερα”.

Η Alina απέκτησε παιδάκι στα 36 της, κάτι που φυσικά δεν τη σταμάτησε να φτάσει στην κορυφή. Οι παραστάσεις που δίνει πλέον συνδυάζουν τη λαμπρή στιλπνότητα του χορού με ένα πιο δραματικό βάθος. Η Tamara Rojo, καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Μπαλέτου της Αγγλίας έχει πει για την Alina ότι η ζωντάνια της στη σκηνή είναι συναρπαστική. Η Alina Cojocaru είναι η μόνη που έχει κερδίσει δύο φορές το Prix Benois de La Dance.