REAL LIFE WHO

Μαρία Κισκίνη: Η εθελόντρια που ζωγράφισε τους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας


The Jennettes

9 Οκτωβρίου 2019

Μαρία Κισκίνη: Η εθελόντρια που ζωγράφισε τους τοίχους της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Λάρισας

Ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο εγχείρημα υλοποιείται και βρίσκεται σε εξέλιξη στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Λάρισας, προκειμένου τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, να γεμίσουν ξανά με χαρά και αισιοδοξία.

Ο λόγος για τη Λαρισαία Μαρία Κισκίνη, η οποία πήρε μπογιές και πινέλα για να ζωγραφίσει στους νοσοκομειακούς τοίχους τον «Παράδεισο» των παιδιών. Ζωγραφίζοντας εθελοντικά τους τοίχους της κλινικής, η κυρία Μαρία Κισκίνη δίνει προτεραιότητα στο όνειρο κάθε παιδιού, που παρά την ασθένειά του, πρέπει να μη σταματά ποτέ να οραματίζεται το μέλλον του. Όλες οι εικόνες είναι χαρούμενες, όπως «ένα λούνα παρκ, ένας ζωγραφιστός ουρανός με μηνύματα, αερόστατα και αεροπλάνα», όπως αναφέρει η ίδια. Εικόνες δηλαδή, οικείες για ένα παιδί που γνωρίζει και τον κόσμο έξω από το  νοσοκομείο.

jenny.gr

Εργαζόμενη με δύο παιδιά και με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο στην καθημερινότητά της, η κυρία Κισκίνη ασχολείται με αυτό που αγαπάει, αξιοποιώντας στο έπακρο από το 2018 μέχρι σήμερα, την πρόταση του διοικητή του νοσοκομείου Λάρισας για μεταμόρφωση των τοίχων της παιδιατρικής κλινικής σε ένα πολύ χαρούμενο και ζεστό παιδικό τοπίο.

Η ιδέα, το σχέδιο και μετά το χρώμα είναι τα τρία στάδια, που ακολουθεί καθημερινά η δημιουργός, η οποία προκαλεί αβίαστα τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών, αποτελώντας πρότυπο μίμησης για όλους μας. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.