REAL LIFE WHO

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η γυναίκα που γνώριζε καλά τι σημαίνει υψηλή ραπτική


14 Οκτωβρίου 2019

Σοφία Κοκοσαλάκη: Η γυναίκα που γνώριζε καλά τι σημαίνει υψηλή ραπτική

Η Ελληνίδα σχεδιάστρια ρούχων υψηλής ραπτικής, Σοφία Κοκοσαλάκη έφυγε σήμερα από τη ζωή, αφήνοντας μια σπουδαία παρακαταθήκη σε όλο τον κόσμο της μόδας. 

Σχεδιάζοντας ρούχα με υψηλής ποιότητας υφάσματα και δέρματα, τα οποία συνήθως ήταν βαθιά επηρεασμένα από τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η σπουδαία δημιουργός γνώριζε καλά πώς να τα συνδυάζει με σύγχρονα στοιχεία για το αποτέλεσμα μίας άκρως κομψής διαχρονικότητας στα σύνολά της. 

Γεννημένη στην Αθήνα το 1972 με καταγωγή από την Κρήτη, η μεγάλη σχεδιάστρια ρούχων σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αποφοιτώντας μετέπειτα, και συγκεκριμένα το 1998 από το Κεντρικό Κολλέγιο Τεχνών και Διακόσμησης Αγίου Μαρτίνου του Λονδίνου. Ενδιάμεσα, είχε συνεργαστεί με το ελληνικό περιοδικό Γυναίκα σε θέματα μόδας, ενώ οι πρωτότυπες δημιουργίες της είχαν ήδη αρχίσει να πωλούνται σε καταστήματα μόδας στην Ελλάδα.

Το 2002 έλαβε το βραβείο του περιοδικού ELLE ενώ την ίδια χρονιά της ανατέθηκε η αποστολή να σχεδιάσει τα κοστούμια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το 2004 μάλιστα κατάφερε να κερδίσει το βραβείο New Generation Designer.

Παρά το γεγονός ότι εργαζόταν στο εξωτερικό, η γνωστή σχεδιάστρια είχε αποκαλύψει σε μία από τις συνεντεύξεις που είχε δώσει, πως θα ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να ζήσει μόνιμα στην Κρήτη. «Έχω μια φαντασίωση, ότι μετά τα 89 μου θα πάω να ζήσω στην Κρήτη. Όχι πριν, όμως γιατί θέλω να βρίσκομαι στο γίγνεσθαι»... Μία προοικονομία που δυστυχώς, ματαιώθηκε σήμερα...