REAL LIFE WHO

Joaquin Phoenix: Ο ηθοποιός που άγγιξε τα όρια της τρέλας για έναν ρόλο


The Jennettes

30 Οκτωβρίου 2019

 Joaquin Phoenix: Ο ηθοποιός που άγγιξε τα όρια της τρέλας για έναν ρόλο

Ο Joaquin Phoenix έγινε 45 κι εμείς συλλέξαμε άγνωστες πτυχές της ζωής του με αφορμή τα πρόσφατα γενέθλια του. Από τον ρόλο του ως Joker μέχρι τη μεγάλη του αγάπη για τον ακτιβισμό, ο Phoenix έχει μια πολυδιάστατη προσωπικότητα που αξίζει να γνωρίζουμε πέρα από το ταλέντο της υποκριτικής του. 

Ο Joker star γεννήθηκε στο San Juan του Puerto Rico ενώ μετακόμισε στο Λος Άντζελες στην ηλικία των τεσσάρων. Έχει τέσσερα αδέρφια, τους River, Rain, Summer και Liberty αλλά κι έναν ετεροθαλή αδερφό, τον Jodean Bottom. Μπορεί τα παραπάνω να μην είναι τόσο άγνωστα στοιχεία, αλλά παρακάτω ακολουθούν ορισμένες αρκετά ενδιαφέρουσες άγνωστες πτυχές της ζωής του διάσημου ηθοποιού. 

Ο Joaquin Phoenix είχε αγγίξει τα όρια της τρέλας, υποδυόμενος τον Joker

Η αλήθεια είναι πως ο Phoenix χρειάστηκε να κάνει πολλές θυσίες για να ερμηνεύσει αυτόν τον ρόλο ενώ τα σχεδόν 25 κιλά που αναγκάστηκε να χάσει, τον έκαναν να αγγίξει την παράνοια και άφησαν πίσω τους διατροφικές διαταραχές. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, «Μόλις φτάσεις στο επιθυμητό βάρος, όλα αλλάζουν. Μεταξύ των πολλών δυσκολιών, είναι να ξυπνάς κάθε μέρα και να τρελαίνεσαι για 100 γραμμάρια. Και πραγματικά αναπτύσσεις μια διαταραχή. Είναι άγριο». 

jenny.gr

Bottom: Το πραγματικό επίθετο του ηθοποιού

Παρόλο που το επίθετο του ηχεί ωραία, δεν αποτελεί το πραγματικό του. Το επίθετο του διάσημου ηθοποιού είναι Bottom και οι γονείς του το άλλαξαν σε Phoenix ως σύμβολο μιας καινούριας αρχής, όταν εγκατέλειψαν την θρησκευτική αίρεση στην οποία ανήκαν μέχρι τότε. 

Από τα πρώτα κιόλας βήματα της πρώιμης καριέρας του, ο ταλαντούχος ηθοποιός είχε ρωτήσει τη μαμά του εάν μπορούσε να λέγεται Leaf αντί για Joaquin. Μέχρι την ηλικία των 15 χρονών, έκλεινε δουλειές με αυτό το όνομα προτού επιστρέψει στο αληθινό του. 

Ο Joaquin έμαθε να χορεύει breakdance από πολύ μικρή ηλικία, ενώ ο αδερφός του, River και η αδερφή του, Rain έπαιζαν μουσική στο δρόμο. Ο διάσημος ηθοποιός είναι από μικρή ηλικία, vegan. Ο τρόπος ζωής του έγινε ιδιαίτερα υγιεινός από τη στιγμή που η οικογένεια του μετακόμισε στη Florida.  

Ο αδερφός του πέθανε μπροστά στα μάτια του έξω από το club του Johnny Depp

jenny.gr

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Phoenix, River πέθανε στα 23 του χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 31 Οκτωβρίου, έξω από το Viper Room nightclub του Johnny Depp στο δυτικό Hollywood.

Μετά το θάνατο του αδερφού του που εάν είχε ζήσει, θα γινόταν μεγάλο αστέρι του Hollywood, ο Phoenix μετακόμισε με την οικογένεια του στο Puerto Rico για να γλιτώσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Phoenix έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα από την υποκριτική για αρκετά χρόνια μετά την τραγωδία.

Όταν ο Phoenix έβγαινε με τη Liv Tyler

Όπως είχε δηλώσει η Tyler, ο Phoenix ήταν η πρώτη της αγάπη. Οι δυο διάσημοι ήταν αναμφίβολα, ένα από τα πιο όμορφα ζευγάρια της δεκαετίας του’ 90. Η πρώτη τους γνωριμία είχε γίνει στα γυρίσματα της ταινίας Inventing the Abbotts. Η ηθοποιός είχε αναφέρει σε δηλώσεις που είχε κάνει τότε στην εφημερίδα «The Morning Call», πως τον ερωτεύτηκε από την πρώτη στιγμή που τον είδε. Οι δυο τους έγιναν ζευγάρι αλλά, επειδή τότε ήταν που έκαναν τα πρώτα βήματα της σχέσης τους, είχαν αποφασίσει να μην το αποκαλύψουν σε κανένα από τα μέλη του cast της ταινίας.

Ο διάσημος ηθοποιός είναι ενεργός ακτιβιστής

Ο Phoenix είναι ενεργός ακτιβιστής ενώ ασχολείται με πολλές φιλανθρωπικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις. Είναι μάλιστα, μέλος του Lunchbox Fund, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που προσφέρει γεύματα στους μαθητές της νότιας Αφρικής αλλά και υπέρμαχος της προστασίας των ζώων.