REAL LIFE WHO

River Phoenix: Η ιστορία πίσω από τον διάσημο star που «έσβησε» σαν σήμερα, έξω από το club του Johnny Depp


Έλενα Κρητικού

31 Οκτωβρίου 2019

River Phoenix: Η ιστορία πίσω από τον διάσημο star που «έσβησε» σαν σήμερα, έξω από το club του Johnny Depp

Σαν σήμερα, στις 31 Οκτωβρίου του 1993, έφυγε από τη ζωή πρόωρα ο πιο ανερχόμενος ηθοποιός της γενιάς του, River Phoenix και αδελφός του Joaquin. Έσβησε στα 23 του χρόνια ενώ μέχρι τη μέρα που έφυγε από τη ζωή, φημιζόταν για το μεγάλο ταλέντο του, τις σπουδαίες του εμφανίσεις και τη φοβερή του ευαισθησία. 

Πριν περίπου τρεις δεκαετίες, ο River αποτελούσε το μεγαλύτερο όνομα στον κινηματογράφο.

Οι γονείς του ήταν χίπηδες ενώ ο ίδιος πήρε το όνομά του από τη λέξη «ποτάμι». Μετά την επιστροφή της οικογένειας του στην Καλιφόρνια, ο ταλαντούχος River και τα αδέλφια του άρχισαν να δέχονται επαγγελματικές προτάσεις από ανθρώπους του Hollywood. 

Το 1986, πρωταγωνίστησε στην ταινία Stand by Me, μέσω της οποίας όλη η Αμερική γνώρισε τον νεαρό ηθοποιό. Ο Φοίνιξ υποδυόταν τον 12χρονο Κρις Τσέιμπερς που μαζί με τους φίλους έμπλεξε σε μια μεγάλη περιπέτεια, μέσω της οποίας ωρίμασε και έμαθε την αξία της φιλίας. Η ερμηνεία του Φοίνιξ εντυπωσίασε τους κριτικούς με τη σοβαρότητά και την ειλικρίνεια της.

Η κινηματογραφική του καριέρα απογειώθηκε σύντομα ενώ κατάφερε να συνεργαστεί με ηθοποιούς όπως ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Χάρισον Φορντ. Μάλιστα, με τον τελευταίο συνεργάστηκε στην ταινία «Indiana Jones και η Τελευταία Σταυροφορία», όπου υποδύθηκε τον μικρό Indiana Jones. 

Ο μεγαλύτερος αδερφός του Phoenix, River πέθανε στα 23 του χρόνια, από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις 31 Οκτωβρίου, έξω από το Viper Room nightclub του Johnny Depp στο δυτικό Hollywood. Οι θαμώνες του μαγαζιού θυμούνται ότι όλο το βράδυ έπινε μπύρες και σφηνάκια, χόρευε και φώναζε, με τη συμπεριφορά του να μην θυμίζει σε τίποτα τον σοβαρό River. Ξαφνικά, χλόμιασε και άρχισε να τρέμει αλλά όταν έφτασε εκεί το ασθενοφόρο, ήταν ήδη αργά. 

Μετά τον θάνατο του αδερφού του, ο Joaquin Phoenix μετακόμισε με την οικογένεια του στο Puerto Rico για να γλιτώσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο Phoenix έκανε ένα μεγάλο διάλειμμα από την υποκριτική για αρκετά χρόνια μετά την τραγωδία. Ο River Phoenix άφησε μεγάλο στίγμα με την απώλεια του στην οικογένεια του, αλλά και σε όλους τους θαυμαστές του που ήταν σίγουροι ότι εάν ζούσε, θα κατακτούσε πολλά βραβεία στο μέλλον του.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ riverphoenixheart