REAL LIFE WHO

Claudia Ruf: 23 χρόνια μετά, ερευνητές προσπαθούν να βρουν τον δράστη πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης που συγκλόνισε τη Γερμανία


The Jennettes

25 Νοεμβρίου 2019

Claudia Ruf: 23 χρόνια μετά, ερευνητές προσπαθούν να βρουν τον δράστη πίσω από τη στυγερή δολοφονία της 11χρονης που συγκλόνισε τη Γερμανία

Πριν από 23 χρόνια, μία από τις πιο στυγερές υποθέσεις δολοφονίας συγκλονίζει τη γερμανική πόλη Grevenbroich και την οικογένεια ενός 11χρονου κοριτσιού, που βρίσκεται άγρια δολοφονημένο 70 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Σήμερα, ο φάκελος ανοίγει ξανά με στόχο να εντοπιστεί ο δράστης που το 1996, έκοψε το νήμα της ζωής της μικρής Claudia Ruf.

Οι ερευνητές της γερμανικής πόλης διεξάγουν ήδη εξετάσεις DNA σε εκατοντάδες άντρες, με την προσδοκία να δώσουν λύση στο μυστήριο πίσω από την σοκαριστική υπόθεση δολοφονίας που αιωρείται μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Η αστυνομία έχει στείλει κλήσεις σε τουλάχιστον 900 άνδρες, επιχειρώντας να ταιριάξει δείγματα DNA που ανακτήθηκαν από τη σκηνή του εγκλήματος. Η πρώτη μέρα των δοκιμαστικών προσπαθειών ξεκίνησε το Σάββατο, ενώ αναμένεται να συνεχιστεί με τους άνδρες να δίνουν δείγμα από το σάλιο τους.

Η μυστηριώδης υπόθεση μάς πάει πίσω στο 1996, και συγκεκριμένα στον Μάιο του 1996. Η Claudia απήχθη ενώ είχε βγάλει βόλτα το σκυλί ενός γείτονά της στο Grevenbroich, που βρίσκεται βορειοδυτικά της Κολωνίας. Δύο ημέρες μετά, το σώμα της εντοπίζεται νεκρό με αιτία θανάτου τον στραγγαλισμό, αφού πρώτα το 11χρονο κορίτσι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά.

jenny.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης είχε προσπαθήσει μάλιστα, να κάψει το πτώμα, αφού το περιέλουσε με βενζίνη αλλά κάηκε μερικώς. Έκτοτε, κανένας δεν κατηγορήθηκε για τον θάνατό της και κανένα στοιχείο ενοχής δεν κατάφερε να αποδειχθεί επίσημα. Σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, οι ερευνητές ελπίζουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια πρόσφατη αλλαγή, η οποία επιτρέπει σε δείγματα στενά συνδεδεμένα από συγγενείς, να επισημαίνονται στα αποτελέσματα. 

Η νέα προσπάθεια επίλυσης της μακρόχρονης υπόθεσης μοιάζει να είναι ελπιδοφόρα, καθώς για δειγματοληψία έχουν κληθεί άνδρες που κατά την εποχή του εγκλήματος, ήταν πάνω από 14 ετών.  Όπως δήλωσε μάλιστα, ο επικεφαλής ερευνητής της υπόθεσης, η ανάλυση των δειγμάτων θα διαρκέσει από τέσσερις έως οκτώ εβδομάδες. Παρόλο που η αστυνομία είχε εξετάσει 350 δείγματα DNA από κατοίκους της περιοχής το 2010, δεν κατάφερε να ρίξει φως στην ανεξιχνίαστη υπόθεση. 

Η έρευνα έχει δείξει ότι ο δράστης είχε στενή σχέση με την πόλη γι’ αυτό οι ερευνητές ελπίζουν ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη λύση της υπόθεσης. Σύμφωνα με τη δήλωση του πατέρα της Claudia την προηγούμενη εβδομάδα, «Μετά από περισσότερα από 23 χρόνια, υπάρχει μεγάλη δυνατότητα να μάθουμε ποιος σκότωσε την κόρη μου. Ο δράστης κατάφερε για πολύ καιρό να κρύβεται πίσω από όλους μας». 

Η νέα έρευνα έχει σαν όπλο αυτή τη φορά, την ανάπτυξη της τεχνολογίας και τα νέα εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση του δράστη όσο κι αν αυτό φαίνεται αδύνατο 23 χρόνια μετά, με στόχο τη λύτρωση της οικογένειας του θύματος. 

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: gettyimages, πηγή εσωτερικής: wikipedia