REAL LIFE WHO

Awkwafina: Η πρώτη Ασιάτισσα που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον καλύτερο Α' γυναικείο ρόλο


The Jennettes

6 Ιανουαρίου 2020

Awkwafina: Η πρώτη Ασιάτισσα  που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για τον καλύτερο Α' γυναικείο ρόλο

Χρυσή σφαίρα για τον Καλύτερο Α' Γυναικείο Ρόλο σε μουσική ή κωμωδία απέσπασε για πρώτη φορά στην ιστορία Ασιάτισσα, η Awkwafina.

Η 31χρονη κατάφερε να νικήσει την Ana de Armas, τη Beanie Feldstein, την Emma Thompson και τη Cate Blanchett για το ρόλο της στο "The Farewell". Και με αυτόν τον τρόπο, η Awkwafina έγινε το πρόσωπο της Ασίας κερδίζοντας Χρυσή Σφαίρα για μία ταινία. Μέχρι το περασμένο έτος, καμία Ασιάτισσα γυναίκα δεν είχε ποτέ υπάρξει υποψήφια στη συγκεκριμένη κατηγορία - με την Constance Wu να είναι υποψήφια για Crazy Rich Asians το 2018 - και τη Sandra Oh που τη Χρυσή Σφαίρα για την τηλεοπτική σειρά Killing Eve.

Η Awkwafina - γνωστή και ως Nora Lum - αναγνώρισε την ιστορική νίκη της, λέγοντας: «Άκουσα ότι κέρδισα και κυριολεκτικά με συνεπήρε. Υπάρχει και αυτή η άλλη αίσθηση ότι θέλετε να υπάρχει μια ποικιλία και ελπίζω ότι αυτό είναι μόνο η αρχή». Η ηθοποιός - της οποίας ο πατέρας είναι Κινέζος-Αμερικανός και η μητέρα της Κορεάτισσα - παρέλαβε το βραβείο της για τον ρόλο της στο "The Farewell", μια Κινέζα-Αμερικανίδα γυναίκα που επισκέπτεται την άρρωστη γιαγιά της, η οποία δεν γνωρίζει ότι είναι άρρωστη. Η Awkwafina αστειεύτηκε: «Αυτό είναι υπέροχο. Αν πέσω ποτέ σε δύσκολους καιρούς, θα πωλίσω το βραβείο, κι αυτό είναι τέλειο".

Η Nora Lum (γεννημένη στις 2 Ιουνίου 1988), είναι Αμερικανίδα ηθοποιός και ράπερ. Έχει παίξει σε διάφορους υποστηρικτικούς ρόλους στις ταινίες cean's 8 και Crazy Rich Asians (2018). Έχει κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ, το Yellow Ranger (2014) και το Fina We Trust (2018). Έχει επίσης παίξει σε κωμωδίες, ενώ έχει εμφανιστεί και σε διάφορες εκπομπές όπως Girl Code, Future Man, and Saturday Night Live.

Δείτε ακόμη: GOLDEN GLOBES 2020: BEST LOOKS