REAL LIFE WHO

11+1 αποφθέγματα για τον έρωτα μέσα από τα μάτια της Μαλβίνας Κάραλη


The Jennettes

3 Φεβρουαρίου 2020

11+1 αποφθέγματα για τον έρωτα μέσα από τα μάτια της Μαλβίνας Κάραλη

Η Μαλβίνα Κάραλη, ή αλλιώς Μαρία- Ελένη Σακκά, γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 3 Φεβρουαρίου του 1952. Δυναμική, αφοπλιστική, καθηλωτική, εύστοχη. Πολλά είναι τα επίθετα που θα μπορούσαν να τη χαρακτηρίσουν αλλά η ίδια δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Πολλές από τις κινήσεις που κάνουμε σήμερα, φέρνουν στο νου μία ατάκα της.

Μέσα στα πενήντα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει, η δημοσιογράφος, παρουσιάστρια, σεναριογράφος και συγγραφέας κατάφερε να συλλάβει τα πιο ανατρεπτικά αποφθέγματα, που σίγουρα είναι ικανά να ανατρέψουν ολόκληρες κοσμοθεωρίες. Με ισχυρές δόσεις καυστικού χιούμορ και σάτιρας, οι τοποθετήσεις της απέναντι στα πολιτικά δρώμενα ήταν πολύ συγκεκριμένες και εύστοχες. Εμείς στη μνήμη της, ανασύραμε κάποιες συγκεκριμένες φράσεις για τον έρωτα, την αγάπη και το ανδρικό φύλο, τις οποίες είχε διατυπώσει και μέχρι σήμερα συνδέονται με το όνομά της.

Η Μαλβίνα Κάραλη υπήρξε μια γυναίκα που τα ζούσε όλα σε έντονο βαθμό. Η ζωή της δεν είχε μετριότητες, κενά ή απωθημένα. Γι' αυτό και οι απόψεις της αποτελούν έμπνευση για κάθε εποχή και δίνουν μια άλλη ενέργεια και ζωντάνια σε κάθε σκέψη που κάνουμε, σε κάθε πράξη που επιτελούμε. Ακολουθούν μερικές από τις χαρακτηριστικότερες φράσεις της για το μεγαλείο του έρωτα!

«Εγώ τον έρωτα τον αντιλαμβάνομαι σαν την πιο φοβερή χειραψία προς την ζωή»

«Σημασία δεν έχει μόνο ποιον αγαπάς, αλλά με ποιον μπορείς να είσαι ο πραγματικός εαυτός σου. Εγώ έτσι είμαι μαζί σου και ξέρω πως με μένα είσαι ο εαυτός σου και θα είμαι ο υπασπιστής σου σε κάθε πετροπόλεμο»

«Ή είμαι ερωτευμένη και δυστυχώ με τρόπο αστείο, ή είμαι λογική και πλήττω θανάσιμα»

«Αυτό που επιζητεί μία γυναίκα από τη σχέση με έναν άντρα είναι η άλωση… Το να χαθεί μέσα σε άλλον. Που σημαίνει ότι αν μία γυναίκα πάει με άλλον άντρα έχει χαθεί ο προηγούμενος»

«Στον έρωτα όταν έχεις σταθερές βάσεις, καλή ανατροφή, σωστές χαρακτηρολογικές δομές την χάνεις την αξιοπρέπειά σου απέναντι στον άλλον… διαφορετικά είσαι βλάκας»

«Άντρας είναι αυτός που σου διασφαλίζει μια τέτοια γυναικεία, προστατευμένη ζωή, ώστε αν χρειαστεί να την αφηγηθείς στη μάνα σου, να μην ντραπείς, να μην ανησυχήσει»

«Δε θα μπορούσα να είμαι ποτέ με έναν οικοδόμο ή γιατρό ή πολιτικό μηχανικό. Θα μπορούσα να είμαι μόνο με έναν άνθρωπο που εκφράζεται…. Πρέπει κάτι να τον τρώει, να του καίει τα σπλάχνα»

«Αν είναι κακό να σκοτώνεις τον πλησίον σου δίχως λόγο, είναι χίλιες φορές πιο κακό να ερωτεύεσαι και να αγαπάς τον πλησίον σου δίχως λόγο»

«Θα ευχηθώ αυτό που εύχομαι πάντα. Να γίνει το καλύτερο για σένα και να είμαι κι εγώ εκεί κοντά. Και πιο κοντά να μη γίνεται»

«Χίλιοι άνθρωποι μέσα στο μπαρ και είναι άδειο. Κανένας. Μπαίνει ο έρωτάς σου, τότε μόνο χίλιοι ένας. Οι χίλιοι απλώς κομπάρσοι»

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ mkoukoumas