REAL LIFE WHO

5+ 1 τιμητικές διακρίσεις διάσημων γυναικών που έμειναν στην ιστορία


The Jennettes

7 Μαρτίου 2020

5+ 1 τιμητικές διακρίσεις διάσημων γυναικών που έμειναν στην ιστορία

Οι γυναίκες έχουν κάνει πρωτοποριακά βήματα σε διάφορους τομείς. Υπάρχουν πολλές τιμές, τίτλοι και ηγετικές θέσεις που έχουν επιτύχει μόνο κάποιες γυναίκες και έχουν καταφέρει να μείνουν στην ιστορία.

Υπάρχουν πολλές σημαντικές θέσεις εργασίας που οι γυναίκες δεν έχουν αναλάβει ποτέ. Ωστόσο, σε τομείς όπως οι δημόσιες υπηρεσίες, η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός και οι επιχειρήσεις, πολλές από τις υψηλότερες τιμές έχουν επιτευχθεί μόνο από μία γυναίκα.

Nancy Pelosi

Η Nancy Pelosi ορκίστηκε ως Πρόεδρος της Βουλής στην Αμερική το 2007 και πάλι το 2019, ενώ είναι η μόνη γυναίκα που κατείχε ποτέ τη θέση.

«Έχουμε σπάσει πια τα όρια», είπε η Pelosi όταν ορκίστηκε για πρώτη φορά. "Για τις κόρες μας και τις εγγονές μας τώρα μόνο ο ουρανός είναι το όριο", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Hilary Clinton

Η Hilary Clinton έγινε η πρώτη υποψήφια Πρόεδρος των ΗΠΑ, που υποστηρίχθηκε από σημαντικό πολιτικό κόμμα της Αμερικής.

Ενώ η Clinton έγινε η πρώτη γυναίκα που κέρδισε τη λαϊκή ψήφο στις προεδρικές εκλογές του 2016, έχασε τελικά την προεδρία από τον Donald Trump. Αρκετές χώρες έχουν διαλέξει για πρόεδρο χώρας γυναίκα, αλλά οι ΗΠΑ ακόμη δεν έχουν εκλέξει γυναίκα ηγέτη.

Barbara Streisand

Η Barbara Streisand είναι η μόνη γυναίκα που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη σκηνοθεσία.

H Streisand σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στο "Yentl" το 1984. Κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη σκηνοθεσία.

Kathryn Bigelow

Η Kathryn Bigelow έγραψε ιστορία όταν κέρδισε το βραβείο Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας στα 82α βραβεία της Ακαδημίας το 2010, ενώ δεν έχουν κερδίσει άλλες γυναίκες.

Η Bigelow σκηνοθέτησε "The Hurt Locker", μια ταινία για μια στρατιωτική ομάδα κρούσης στον πόλεμο του Ιράκ. Μόνο πέντε γυναίκες ως τώρα ήταν υποψήφιες για Όσκαρ.

Marie Curie

Η Marie Curie είναι η μόνη που έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Nobel.

Πενήντα τρεις γυναίκες έχουν κερδίσει το βραβείο Nobel από το 1901, αλλά μόνο μία γυναίκα έχει κερδίσει δύο φορές, η Marie Curie.

Katie Sowers

H Katie Sowers είναι η πρώτη γυναίκα προπονήτρια σε παιχνίδι Super Bowl.

H Sowers πριν από την πρόσληψή της στο NFL, ήταν μέλος της Εθνικής Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας των ΗΠΑ και έπαιξε στην Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου Γυναικών (WFA) για οκτώ χρόνια.

Δείτε ακόμη: 8 + 1 φωτογραφίες δείχνουν πώς ήταν η ζωή των γυναικών 100 χρόνια πριν