REAL LIFE WHO

5 groupies που επηρέασαν βαθιά τον ψυχεδελικό κόσμο της rock and roll μουσικής


The Jennettes

6 Σεπτεμβρίου 2020

5 groupies που επηρέασαν βαθιά τον ψυχεδελικό κόσμο της rock and roll μουσικής

Φρόντιζαν να είναι εκεί σε κάθε συναυλία, ακολουθούσαν τις αγαπημένες τους μπάντες στις περιοδείες, έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βρεθούν πιο κοντά στον κόσμο των αγαπημένων τους διασήμων, διαλύοντας συγκροτήματα ή δημιουργώντας θρύλους.

Ο λόγος για τις groupies που επηρέασαν βαθιά την ιστορία της μουσικής και την πορεία της rock and roll, καθώς δεν ήταν υπήρξαν ποτέ απλές θαυμάστριες. Τα παρακάτω ονόματα groupies έχουν αφήσει το στίγμα τους σε όλη την ιστορία της rock and roll μουσικής.

Pamela Des Barres

Η ταινία Almost Famous ήταν εμπνευσμένη από τη groupie, Pamela Des Barres.

https://instagram.com/p/CEuO-NVMPch/

H Des Barres είχε σχέσεις με τον Jim Morrison, τον Mick Jagger, τον Jimmy Page, τον Keith Moon, και πολλούς άλλους έρωτες που αποτέλεσαν αφορμή για τη συγγραφή του βιβλίου I`m With The Band.

Lori Maddox

Η 14χρονη Lori Maddox βγήκε σε πρωτοσέλιδα όταν άρχισε να βγαίνει με τον κιθαρίστα των Led Zeppelin, Jimmy Page. Η σχέση του κιθαρίστα με τη νεαρή groupie ήταν σκάνδαλο εκείνη την εποχή, αλλά δεν ήταν ο πρώτος rocker που είχε δείξει ενδιαφέρον για εκείνη. Η Lori Maddox είχε υποστηρίξει ότι έχασε την παρθενιά της από τον David Bowie όταν ήταν ακόμα νεότερη.

Η Sabel Starr, που κοιμόταν με rockers από την ηλικία των 12 ετών, έβαλε τη Maddox στον χώρο των groupies. Μετά το τέλος της σχέσης της με τον Jimmy Page, θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής της στα κρεβάτια μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής.

Cynthia Plaster Caster

Η Cynthia Albritton, γνωστή και ως «Cynthia Plaster Caster», έμεινε στην αιωνιότητα με το τραγούδι Kiss, το οποίο πήρε το όνομά του από αυτήν και το περίεργο χόμπι της.

https://instagram.com/p/4WchdTtRzh/

Η ίδια έγινε γνωστή όχι μόνο για τις νύχτες που περνούσε με ροκ σταρ, αλλά και για τα γύψινα ομοιώματα τους που έφτιαχνε για να τους θυμάται.

Nancy Spungen

Πριν γίνει η φίλη του Sid Vicious, η Nancy Spungen ήταν groupie, ακολουθώντας συγκροτήματα όπως οι New York Dolls και οι Ramones, σε όλο τον κόσμο.

https://instagram.com/p/BmqzDb2H00i/

Η ίδια κατέληξε με τον Sid Vicious, όταν την απέρριψε ο τραγουδιστής των Sex Pistols, Johnny Rotten. Το ερωτικό ειδύλλιο κόστισε στην Spungen τη ζωή της.

Anita Pallenberg

Λίγες groupies έχουν επηρεάσει τη μουσική ιστορία όσο η Anita Pallenberg.

https://instagram.com/p/CDxPClKMWY2/

Η Pallenberg διατηρούσε δεσμό με τον Brian Jones και όταν τον εγκατέλειψε για το άλλο μέλος του συγκροτήματος των Rolling Stones, Keith Richards, ο Jones βυθίστηκε στην κατάθλιψη και στην κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών. Η παρουσία της groupie επηρέασε καθοριστικά τον ψυχεδελικό κόσμο της rock n' roll, όπως και όλες οι παραπάνω γυναίκες.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Instagram/ anita pallenberg