REAL LIFE WHO

Sir David Attenborough: Η ιστορία πίσω από τον διάσημο φυσιολάτρη που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Jennifer Aniston στο Instagram


The Jennettes

29 Σεπτεμβρίου 2020

Sir David Attenborough: Η ιστορία πίσω από τον διάσημο φυσιολάτρη που κατάφερε να σπάσει το ρεκόρ της Jennifer Aniston στο Instagram

O Sir David Attenborough 'έσπασε' το ρεκόρ της Jennifer Aniston στο Instagram, φτάνοντας τους ένα εκατομμύριο followers σε μόλις 4 ώρες.

Ο 94χρονος παρουσιαστής και λάτρης της φύσης κατάφερε το αδιανόητο. Οι ακόλουθοί του στο Ιnstagram ξεπέρασαν τα 7 ψηφία, σε μόλις 44 λεπτά, σύμφωνα με τα ρεκόρ Γκίνες. Στο πρώτο του post, ο Attenborough έγραψε: «Η σωτηρία του πλανήτη είναι τώρα μια επικοινωνιακή πρόκληση». Μάλιστα, την πρώτη ανάρτηση του Attenborough έκαναν share πολλοί celebrities, καλωσορίζοντάς τον στα social media.

jenny.gr

 

 

Ο Sir David Attenborough βρέθηκε στο Παλάτι του Kensington για τη προβολή του νέου του ντοκιμαντέρ με τίτλο 'David Attenborough: A Life On Our Planet'.

https://instagram.com/p/CFnWkVDFKbN/

Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρίγκιπας William, με τον οποίο μοιράζονται το ίδιο όραμα και πάθος για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Μάλιστα, ο Attenborough εντυπωσίασε τον πρίγκιπα George δίνοντάς του ένα απολιθωμένο δόντι ενός δεινοσαύρου που έμοιαζε με καρχαρία, ένα εύρημα που ο ίδιος είχε ανακαλύψει σε εκσκαφές το 1960.

Ο Attenborough είναι πασίγνωστος στους λάτρεις των ντοκιμαντέρ άγριας ζωής, όντας ο πρώτος διδάξας στο είδος. Ο υπερήλικας πλέον, αλλά με ζωντάνια εφήβου Βρετανός φυσιοδίφης, αφηγητής, κινηματογραφιστής και συγγραφέας παραμένει στο προσκήνιο όχι μόνο για τις νέες, πιο «στρατευμένες» σειρές του αλλά και για τις περιβαλλοντικές του πρωτοβουλίες και δράσεις.

Είναι περισσότερο γνωστός για την συγγραφή και παρουσίαση της «Συλλογής της Ζωής», μιας σειράς εννιά ντοκιμαντέρ φυσικής ιστορίας που αποτελούν μαζί μια εκτεταμένη έρευνα στην ανάπτυξη των φυτών και των ζώων πάνω στη Γη, σε συνεργασία με τη Μονάδα Φυσικής Ιστορίας του BBC. 

https://instagram.com/p/CFmR5rmnZ5d/

Υπήρξε ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του BBC, έχοντας υπηρετήσει ως διευθυντής του BBC Two και ως διευθυντής προγράμματος της Τηλεόρασης του BBC στην δεκαετία του 1960 και του 1970. Είναι ο μόνος άνθρωπος που έχει κερδίσει Βραβεία Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για ασπρόμαυρα, έγχρωμα, τρισδιάστατα, υψηλής ευκρίνειας και 4Κ προγράμματα. Το 2018 και το 2019 κέρδισε Βραβεία Emmy Υψηλής Ζώνης Τηλεθέασης στην κατηγορία του Εξαιρετικού Αφηγητή.

https://youtu.be/64R2MYUt394

«Οι άνθρωποι καταντήσαμε να είμαστε ο Νο1 κίνδυνος για τη Γη. Η κατάρρευση του πολιτισμού είναι προ των πυλών. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη λίγος χρόνος να συμμαζέψουμε το χάος που έχουμε δημιουργήσει. Αρκεί να αρχίσουμε να δρούμε τώρα αμέσως» έλεγε προλογίζοντας τη σειρά «Our Planet» που «σάρωσε» στο Netflix, όπως συνέβη και με το «Seven Worlds, One Planet», την άλλη μεγάλη παραγωγή που ολοκλήρωσε φέτος – μια αναδρομή στην παγκόσμια βιοποικιλότητα με γυρίσματα σε 41 χώρες και συμμετοχή 1.500 ανθρώπων.

https://youtu.be/IlFRPkT-hVc

Σε διαρκή εγρήγορση, συντρέχει, επιπλέον, πολλές οικολογικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, από οργανώσεις και ιδρύματα για την προστασία της άγριας ζωής στην Αγγλία μέχρι το WWF. Δίνει ομιλίες για το περιβάλλον, συμμετέχει σε φόρουμ, υποστηρίζει το Green Party, αποδίδει εύσημα στην Greta Thunberg  και το «πράσινο» μαθητικό κίνημα, βλέπει με συμπάθεια τις δράσεις των Extinction Rebellion λέγοντας ότι θα οφείλαμε να είμαστε όλοι το ίδιο οργισμένοι.

Γεννημένος στις 8/5/1926 στο Άισλγουορθ από γονείς εκπαιδευτικούς, ο 94χρονος σήμερα Sir David Attenborough –αδελφός του επίσης διάσημου σκηνοθέτη Richard– θεωρείται κάτι σαν «ιερό τέρας» στη Βρετανία, σχεδόν εφάμιλλο της βασίλισσας με την οικογένεια της οποίας μάλιστα διατηρεί πολύ καλές σχέσεις.