REAL LIFE WHO

Η Alyssa Carson είναι η 18χρονη που εκπαιδεύεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Άρη


The Jennettes

27 Οκτωβρίου 2020

Η Alyssa Carson είναι η 18χρονη που εκπαιδεύεται να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα πατήσει στον Άρη

Η Alyssa Carson ανήκει στην επίλεκτη ομάδα γυναικών αστροναυτών Possum 13. 

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος στον κόσμο που ολοκλήρωσε όλα τα προγράμματα του Space Camp. Είναι, επίσης, η νεότερη απόφοιτη της Advanced Space Academy.  Και σήμερα, στα 18 της, εκπαιδεύεται για να γίνει ο πρώτος αστροναύτης που θα πατήσει στον Άρη, με την αποστολή που θα πραγματοποιηθεί το 2033.

jenny.gr

Αποστολή της Possum 13 είναι να εμπνεύσει γυναίκες και κορίτσια να ασχοληθούν με το χώρο της STEM. Κάθε χρόνο, διοργανώνουν εκδήλωση στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά από ολόκληρο τον κόσμο. Τους προσφέρουν μία μοναδική εμπειρία, χάρη στην οποία μπορούν να δουν πώς συμπεριφέρεται ένα αντικείμενο που έχουν επιλέξει  σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας.

Η Alyssa έχει δεκατρία χρόνια μπροστά της, μέχρι να φτάσει στον Άρη. Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο σπουδών της και μέσα στην επόμενη πενταετία θα έχει το μεταπτυχιακό που απαιτείται από τη NASA. Προπονείται διαρκώς και περιμένει να περάσει τις αθλητικές της εξετάσεις.

jenny.gr

«Δεν είναι μία συνηθισμένη δουλειά που απλώς πας στο Πανεπιστήμιο και σπουδάζεις “διάστημα”. Πρέπει να μορφωθείς, να λάβεις τεχνικές γνώσεις, να εργαστείς σε κάποιον σχετικό τομέα και να αποκτήσεις προϋπηρεσία. Έπειτα, μπορείς να κάνεις αίτηση για να πας στο διάστημα. Είναι επίσης δύσκολο να βρεις κάποιον μέντορα, οπότε έπρεπε μόνη μου να βρω τι πρέπει να μελετήσω και τι επιλογές καριέρας μου δίνονται, πριν κάνω τη δική μου αίτηση», δήλωσε πρόσφατα.