REAL LIFE WHO

Η ιστορία μιας παίκτριας ποδοσφαίρου πoυ έγινε γιατρός και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19


Μάρθα Κουμπάνη

1 Δεκεμβρίου 2020

Η ιστορία μιας παίκτριας ποδοσφαίρου πoυ έγινε γιατρός και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή κατά του Covid-19

Το 2012, η πρώην παίκτρια ποδοσφαίρου Rachel Buehler Van Hollebeke πήρε χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με τη συμμετοχή της στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Γυναικών των ΗΠΑ (USWNT). Οκτώ χρόνια αργότερα, η Van Hollebeke είναι στην πρώτη γραμμή ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού. Η πρώην Ολυμπιονίκης είναι επί του παρόντος, γιατρός στο Scripps Mercy Hospital Chula Vista στην Καλιφόρνια.

Αφού έκανε 98 διεθνείς εμφανίσεις και κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα πρώτα πέντε χρόνια της με την εθνική ομάδα, μια σειρά από τραυματισμοί την περιόρισαν. Όταν έμεινε εκτός ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2015, η Van Hollebeke ανακοίνωσε την αποχώρησή της μια ημέρα πριν από τα 30α γενέθλιά της.

Η είσοδος στην ιατρική σχολή μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής της καριέρας ήταν κάτι που της άλλαξε τη ζωή. Η ιατρική άλλωστε υπήρξε οικογενειακή υπόθεση για εκείνην. Ο πατέρας της Van Hollebeke ήταν καρδιοχειρουργός για τέσσερις δεκαετίες και ο παππούς και ο προπάππους της ήταν γενικοί ιατροί. Η νεότερη αδερφή της, Άννα, η οποία ολοκλήρωσε τις ιατρικές της σπουδές στο UC San Diego στις αρχές του έτους, ξεκίνησε την εκπαίδευσή της στην ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο πριν από τέσσερις μήνες.

«Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στο να βοηθάς ανθρώπους κάθε μέρα», όπως δηλώνει η ίδια στους Los Angeles Times.
Μεγαλώνοντας έξω από το Σαν Ντιέγκο, η Van Hollebeke δοκίμασε βόλεϊ, τένις, χορό, ακόμη και καράτε, αλλά θριάμβευσε στο ποδόσφαιρο, κάτι που της επέτρεψε να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα της, Donald Buehler, στο Στάνφορντ. Ως φοιτήτρια ιατρικής, η Van Hollebeke πήρε πτυχίο στη βιολογία ενώ ήταν αρχηγός στην ομάδα ποδοσφαίρου των γυναικών για τρεις σεζόν, κερδίζοντας πολλά ακαδημαϊκά βραβεία All-America.

 

jenny.gr

Photo Credit: Getty/ Ideal Images

Αλλά ακόμη και σε εθνικές ομαδικές εκδρομές, δεν απομακρύνθηκε ποτέ από τα ιατρικά της βιβλία. Σήμερα, αντιμετωπίζει βαριές περιπτώσεις ασθενών επειδή το νοσοκομείο που εργάζεται, κατακλύζεται από αύξηση των κρουσμάτων. «Όταν φροντίζω ασθενείς, σκέφτομαι, Θεέ μου, αν αυτός ήταν ο μπαμπάς μου» ή «αν ήμουν η κόρη του;». 

Μεταξύ άλλων, η ίδια γνωρίζει καλά πως ο ιός επηρεάζει δυσανάλογα τις κοινότητες χαμηλού εισοδήματος και εκείνες των Λατίνων καθώς το νοσοκομείο εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό ασθενών. «Είναι πολύ, πολύ αληθινό εδώ. Το είδαμε στο πρώτο κύμα και το βλέπουμε όλη την ώρα», όπως ισχυρίζεται. Η Van Hollebeke ξεκίνησε την ιατρική σχολή στο UC San Diego School of Medicine λίγο μετά την αποχώρησή της από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο το 2015, μετά από μια εντυπωσιακή καριέρα ως αμυντική. Η πρώην παίκτρια, στην πραγματικότητα σχεδίαζε καιρό, το πέρασμά της στην ιατρική.

jenny.gr

Photo Credit: Getty/ Ideal Images

«Υπάρχουν ομοιότητες (μεταξύ του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και της μελέτης της ιατρικής). Και τα δύο περιλαμβάνουν σκληρή δουλειά και αφοσίωση», είχε αναφέρει σε ένα δελτίο τύπου του UC San Diego Health το 2019. «Είστε μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας, με μεγάλους, κοινούς στόχους». 

Ενώ η Van Hollebeke επικεντρώνεται επί του παρόντος στην ιατρική, το ποδόσφαιρο «ήταν και εξακολουθεί να είναι» ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής της. Σήμερα είναι μέλος της ομάδας πρώην παικτών εθνικών ομάδων και διασημοτήτων που ίδρυσαν το Angel City, ένα γυναικείο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου με έδρα το Los Angeles.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Getty/ Ideal Images 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits