REAL LIFE WHO

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: 5 ευφυΐες που μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το 2020


Έλενα Κρητικού

11 Δεκεμβρίου 2020

Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού: 5 ευφυΐες που μπήκαν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness το 2020

Η 11η Δεκεμβρίου είναι μία ημέρα από τις πιο ξεχωριστές του έτους καθώς υμνεί τα παιδιά και την ιδιαίτερη ψυχοσύνθεσή τους που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τη φαντασία και την παιδική αφέλεια. Η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού γιορτάζεται σε όλο τον πλανήτη κάθε χρόνο και υμνεί μεταξύ άλλων, τα δικαιώματά του, αλλά και τον ξεχωριστό κόσμο, τον οποίο ζωγραφίζει καθημερινά με τα "πινέλα" και την ευρηματικότητά του. 

"Το παιδί θα απολαμβάνει όλα τα δικαιώματα….χωρίς διάκριση φυλής, χρώματος, φύλλου, γλώσσας, θρησκείας, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων, εθνικής ή κοινωνικής καταγωγής, περιουσίας, οικογενειακής προέλευσης ή άλλης κοινωνικής θέσης του ίδιου του παιδιού ή της οικογενείας του". Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1959), Αρχή Πρώτη.

Όπως είναι γνωστό με πρωτοβουλία του Ο.Η.Ε. και της UNICEF, η 11η Δεκεμβρίου είναι ένας ύμνος προς τα παιδιά από το 1946. Ο ετήσιος εορτασμός της ημέρας αυτής, αντικατοπτρίζει τη σημασία που η Διεθνής Κοινότητα αποδίδει στα παιδιά όλου του κόσμου, καθώς και την ανησυχία της σχετικά με την κατάστασή τους. Με αφορμή την ημέρα, κάναμε μια σύντομη ανασκόπηση στο 2020 και ανακαλύψαμε 5 ονόματα παιδιών που κατάφεραν να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness με τα όσα κατόρθωσαν!

Nathan Lu- ΗΠΑ

Από την ηλικία των 7, ο Nathan έχει εκπαιδευτεί στο να πετάει drones, ενώ σήμερα στα 14 του, κατάφερε να μπει στο βιβλίο Guinness ως ο πιο "νεαρός χαρτογράφος drone". 

Δημιουργεί με ιδιαίτερη ευρηματικότητα χάρτες πάνω από την κάθε περιοχή που πετάει το drone του ενώ χρησιμοποιεί τα κατάλληλα μέσα που κάνουν τον στόχο του εφικτό, γνωρίζοντας παγκόσμια αναγνώριση από παιδί σε μια ενασχόληση που αναμφίβολα, απαιτεί γνώσεις ενηλίκων. 

Eche Chinoso- Νιγηρία

"Ο εκπληκτικός Eche Chinoso", όπως χαρακτηρίζεται πλέον, κατάφερε να λάβει τιμητικές διακρίσεις για τις επιδόσεις του στο ποδόσφαιρο στην ηλικία των 12. 

Ο μικρός καταφέρνει με εξαιρετική επιτυχία να κλωτσάει την μπάλα όσο μια άλλη κάνει ισορροπία επάνω στο κεφάλι του επί ένα λεπτό. Η διάκριση του και η ένταξη του ονόματός του στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness όπως ομολόγησε ο ίδιος, τον έκανε "τον πιο ευτυχισμένο άνθρωπο στον κόσμο"!

Nadub Gill- Pakistan

Τα μαθηματικά συνήθως, είναι ένα αρκετά δύσκολο μάθημα για τα περισσότερα παιδιά. Αυτό όμως, φαίνεται πως δεν ισχύει στην περίπτωση του Nadub Gill, καθώς ο ίδιος έκανε ρεκόρ, μπαίνοντας στο διάσημο βιβλίο των διακρίσεων, αφού κατάφερε να απαντήσει σωστά σε 196 δύσκολες ερωτήσεις μέσα σε ένα λεπτό!

 

Ναι, καλά διαβάσατε, μέσα σε ένα λεπτό! Όπως περιγράφει ο ίδιος μετά τη βράβευσή του, "Είμαι ευγνώμων για τους δασκάλους στο σχολείο μου που με ενθάρρυναν ώστε να κάνω αυτό το ρεκόρ. Είμαι ενθουσιασμένος που έλαβα αυτή τη διάκριση. Είναι σαν όνειρο". 

Gui Khury- Βραζιλία

Ο Khury έλαβε δύο τιμητικούς τίτλους στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness στην ηλικία μόλις των 11 ετών.

Αυτό το νεαρό αγόρι κατάφερε να γίνει ο πρώτος skateboarder που έφερε εις πέρας το τέχνασμα του skateboard, γνωστό ως 1080 που εκτελείται σε μια κάθετη ράμπα ενώ παράλληλα, έλαβε τον τίτλο του πιο νέου αθλητή παιχνιδιών στην ηλικία των 10. Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, "Εάν θες να κάνεις κάτι, πίστεψέ το και θα τα καταφέρεις".

Zaila Avant- Garde- ΗΠΑ

Η Zaila Avant- Garde μπήκε στο βιβλίο Guinness στην ηλικία των 8 αφού κατάφερε να παίζει με τρεις μπάλες του μπάσκετ ταυτόχρονα για ένα λεπτό! 

Τα πρόσωπα που έχουν εμπνεύσει τη μικρή Zaila, είναι η Malala Yousafzai και η Serena Williams ενώ το παράδειγμά της αποτελεί μίμηση για πολλά παιδιά της ηλικίας της που έχουν ταλέντο σε διάφορες δραστηριότητες, αλλά πολλές φορές οι δεξιότητές τους μένουν στην αφάνεια. 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr