REAL LIFE WHO

Γράμματα μικρά, μεγάλα ή στρογγυλεμένα; Ο τρόπος που γράφετε, αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σας


Έλενα Κρητικού

20 Δεκεμβρίου 2020

Γράμματα μικρά, μεγάλα ή στρογγυλεμένα; Ο τρόπος που γράφετε, αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σας

Η γραφολογία αποτελεί ένα επάγγελμα που μετρά αιώνες, αλλά είναι αρκετά σπάνιο. Γράμματα καλλιγραφικά, μεγάλα, μικρά, ή στρογγυλεμένα. Ο τρόπος που γράφουμε σε ένα φύλλο χαρτί, είναι ικανός να αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για τον χαρακτήρα μας. Ακόμη και για τις πιο διάσημες προσωπικότητες του κόσμου.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται στο εξωτερικό, και κυρίως στην Ευρώπη, με τον γραφικό χαρακτήρα, πέρα από την ταυτοποίηση της πατρότητας ενός κειμένου, αναδεικνύουν μέσω αυτού, πτυχές και ιδιότητες του χαρακτήρα των ανθρώπων. Δικαστική γραφολογία, αναλυτική γραφολογία, παιδικές γραφές είναι μόνο ορισμένα από τα είδη που προέρχονται από τον κλάδο της γραφολογίας.

Παρόλο που έχει χαρακτηριστεί επανειλημμένως, ως "ψευδοεπιστήμη", καθώς υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με το αν μπορεί να αποδώσει με ακρίβεια, ψυχολογικά χαρακτηριστικά, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν την γραφολογία για να προσλάβουν υπαλλήλους, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που η συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται σε δικαστικές υποθέσεις.

Το σχήμα, το μέγεθος, η μορφή των γραμμάτων θεωρούνται από τις βασικές κατευθυντήριες γραμμές αποκάλυψης δυνατών στοιχείων για την προσωπικότητα του ατόμου που εξετάζεται. Σύμφωνα με τη μελέτη μιας μεγάλης αμερικανικής εταιρείας γραφικής ύλης, της National Pen Company, ο γραφικός χαρακτήρας αναδεικνύει στοιχεία για περίπου 5.000 διαφορετικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας, συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τα κενά που αφήνει ο καθένας μεταξύ των λέξεων.

Σύμφωνα με αυτή, οι άνθρωποι που γράφουν με μικρά γράμματα, τείνουν να είναι λεπτολόγοι, επιμελείς και ντροπαλοί. Αντίθετα, όσοι κάνουν μεγάλα γράμματα, είναι εξωστρεφείς και αγαπούν να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Όταν πάλι τα γράμματα είναι μεσαίου μεγέθους, τότε το άτομο χαρακτηρίζεται ως ιδιαίτερα προσαρμοστικό. Επίσης, αν ο γραφικός χαρακτήρας έχει κλίση προς τα δεξιά, το άτομο είναι ανοιχτό σε νέες εμπειρίες και απολαμβάνει να γνωρίζει νέα πρόσωπα, ενώ αν έχει κλίση προς τα αριστερά, τότε το άτομο είναι μάλλον εσωστρεφές. 

4 διάσημες προσωπικότητες στο μικροσκόπιο της... γραφής

Πολλοί επιστήμονες και γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Albert Einstein, είναι από τα άτομα που κάνουν σχεδόν μικροσκοπικά γράμματα. Στοιχεία επιμέλειας και μιας ιδιαίτερης ευαισθησίας. Οι γραφολόγοι που είχαν ασχοληθεί με την περίπτωση του Osama Bil Laden, παρατηρούσαν ότι η μεγάλη υπογραφή του, όταν την συνέκριναν κυρίως, με τον "μικρό" γραφικό του χαρακτήρα, αποδείκνυε ένα τεράστιο εγώ. Με την διαπίστωση αυτή, πολλοί ψυχαναλυτές κατάφεραν να δικαιολογήσουν τις καταθλιπτικές τάσεις που τον χαρακτήριζαν. 

Το πρώτο στρογγυλό γράμμα της υπογραφής του, όπως αναφέρει το learngraphology.com,  φανερώνει ότι έχει περαστεί με κύκλους από στυλό πολλές φορές, πράγμα που δίνει την αίσθηση ότι ζούσε σε έναν κόσμο φτιαγμένο, αποκλειστικά από την φαντασία του. Στην πραγματικότητα, η συνολική ανάλυση του πυκνογραμμένου γραφικού του χαρακτήρα, αναδεικνύει μια ασπίδα προστασίας από τον εξωτερικό κόσμο, με την οποία δεν επιτρέπει σε κανέναν να πλησιάσει τον δικό του, αλλά και ένα έντονο αίσθημα θυμού. 

Ο γραφικός χαρακτήρας του Hitler ήταν άψογος. Όταν ο ψυχοθεραπευτής Carl Jung επιχείρησε να τον αναλύσει, διαπίστωσε ότι, "Πίσω από αυτόν τον γραφικό χαρακτήρα, αποκαλύπτονται τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός άνδρα με ένα ουσιαστικά θηλυκό ένστικτο". Πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η κάθετη γραμμή που χαρακτήριζε σχεδόν πάντα τον γραφικό χαρακτήρα του Αδόλφου Hitler αναπαριστούσε το μουστάκι του. 

Τα κεφαλαία γράμματα κατά τους γραφολόγους, στην υπογραφή του και η προσθήκη μίας κάθετης γραμμής δίπλα από το κεφαλαίο του επιθέτου του, υποδηλώνουν μια διεφθαρμένη προσωπικότητα. Οι ειδικοί αναρωτιούνται εάν η ανάλυση του γραφικού του χαρακτήρα είχε γίνει πριν από την κατάκτηση της εξουσίας, θα είχε άραγε αλλάξει τον ρόλο που έπαιξε ο ίδιος στην ροή της παγκόσμια ιστορίας;     

Η υπογραφή του Barack Obama τραβάει τα βλέμματα. Οι αναλυτές επισημαίνουν πως αντανακλά μια τεράστια επιθυμία να είναι το κέντρο της προσοχής. Οι προεκτάσεις στο δεξί μέρος του γραπτού, μετά το μικρό του όνομα και το επίθετο, θυμίζουν ένα αυτοπορτρέτο. Επίσης, η υπογραφή του είναι γραμμένη πάνω σε ακαθόριστη γραμμή χωρίς διακριτό σχήμα, γεγονός το οποίο δίνει την εντύπωση του αμετάβλητου

Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο τρόπος που ένα άτομο κάνει την υπογραφή του μικρού του ονόματος, αποκαλύπτει τι πιστεύει ο ίδιος για τον εαυτό του, ενώ ο τρόπος της υπογραφής του επιθέτου του υποδηλώνει το τι νιώθει για την οικογένειά του, και κυρίως για τον πατέρα του, δεδομένου ότι το επίθετο προέρχεται από εκείνον. Το κεφαλαίο γράμμα του "Obama" είναι μικρότερα γραμμένο από το κεφαλαίο του “Barack”, στοιχείο που αναδεικνύει αισθήματα εχθρότητας απέναντι στον πατέρα του. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ανάλυση του γραφικού χαρακτήρα του Bill Gates. Οι προεκτάσεις που αφήνει στο τέλος των γραμμάτων του, σε συνδυασμό με τα μικρά του γράμματα, αντανακλά την ανάγκη να βρίσκεται διανοητικά, στην κορυφή. Ο γρήγορος τρόπος γραφής δείχνει μια εξίσου μεγάλη ταχύτητας σκέψης, ενώ το τριγωνικό σχήμα που κάνουν τα γράμματά του στο δεξί μέρος του φύλλου υποδηλώνουν νευρικότητα και ισχυρά σημάδια επιθετικότητας. 

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr