REAL LIFE WHO

Disco Sally: H ηλικιωμένη που ξεφάντωνε κάθε βράδυ στο Studio 54 και παντρεύτηκε νεαρό Έλληνα


The Jennettes

12 Ιανουαρίου 2021

Disco Sally: H ηλικιωμένη που ξεφάντωνε κάθε βράδυ στο Studio 54 και παντρεύτηκε νεαρό Έλληνα

Το «Studio 54» στη Νέα Υόρκη ήταν η διασημότερη ντισκοτέκ όλων των εποχών. Δεν υπάρχει celebrity που να έζησε στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970 και να μη διασκέδασε στο θρυλικό club. Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που πέρασαν από εκεί, υπήρξαν και άλλες μικρότερες, αλλά εξίσου ξεχωριστές "φιγούρες" που άφησαν εποχή στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, και μία από αυτές ήταν η Disco Sally!

Γεννημένη το 1900, η ​​Sally Lippman κέρδισε το προσωνύμιο "Disco Sally" χάρη στις εντυπωσιακές χορευτικές κινήσεις που έφερε στο Studio 54. Χήρα, λάτρης νυχτερινής ζωής, γνωστή για τον ξέφρενο χορό της ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία, ήταν το απόλυτο club kid. Ήταν εκείνη που επανέφερε τον όρο cougar και κατάφερε να γίνει ένα διαβόητο και αναπόσπαστο κομμάτι του Manhattan.

jenny.gr

Όπως ανέφερε το περιοδικό της Νέας Υόρκης το 1991, "Mια μικροκαμωμένη, 77χρονη δικηγόρος που ονομάζεται Sally Lippman που εκείνο τον καιρό πενθούσε τον θάνατο του συζύγου της μέχρι που βρέθηκε στη σκηνή της ντίσκο και άλλαξε τη ζωή της. Έγινε η Disco Sally το αστέρι του Studio 54 και του Xenon που θα προσέλκυε το δικό της κοινό την ώρα που ανέβαινε στην πίστα".

jenny.gr

Celebrities, όπως o Dustin Hoffman και ο Bill Murray, ήθελαν να είναι οι παρτενέρ που θα την συνόδευαν στο χορό. Ο John Touzos γνωστός ως «Έλληνας Θεός» της Σάλι, γνώρισε τη δραστήρια ηλικιωμένη γυναίκα στο κλαμπ και οι δυο τους παντρεύτηκαν στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης Magique.

Όπως θυμάται ο Scott Bitterman, πρώην υπάλληλος στο Studio 54, "Η "Disco Sally" ήταν η Sally Lippman - μια πνευματώδης και λαμπρή δικηγόρος που έγινε δεκτή στο New York State Bar τη δεκαετία του 1920. Η Sally αντιπροσώπευε τα καλύτερα του club για μένα: δεν ήταν ούτε πλούσια ούτε διάσημη. Ήταν γυναίκα που της άρεσε να χορεύει και να διασκεδάζει με τους φίλους της το βράδυ. 

Φυσικά, η Disco Sally δεν είναι το μόνο παράδειγμα μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας που κλέβει την παράσταση στη νυχτερινή χορευτική σκηνή. Η Zelda Kaplan, ήταν το party girl της Νέας Υόρκης που μεσουράνησε ως κορυφαία socialite μέχρι τη δεκαετία του '90.

jenny.gr

Η Sally πέθανε τον Μάιο του 1982 στο νοσοκομείο Mount Sinai, και παρά τα επανειλημμένα αιτήματα, κανείς δεν έπαιξε ντίσκο στην κηδεία της. Αντιπροσώπευε τη ζωντάνια της club σκηνής του συλλόγου και ήταν πρωτοπόρος στην αυθεντική φήμη και το χάρισμα - χωρίς αστραφτερά φορέματα και πόζες. Είχε το στιλ και τις κινήσεις για να τα υποστηρίξει όλα.

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits