REAL LIFE WHO

Αθηνά Ωνάση: Η μοναδική απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση σήμερα γίνεται 36 χρονών


The Jennettes

29 Ιανουαρίου 2021

Αθηνά Ωνάση: Η μοναδική απόγονος του Αριστοτέλη Ωνάση σήμερα γίνεται 36 χρονών

Στις 29 Ιανουαρίου του 1985 γεννιέται η Αθηνά Ωνάση, κόρη της Χριστίνας Ωνάση και του Thierry Roussel στο American Hospital του Παρισιού. Η εγγονή του Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση παίρνει το όνομα της γιαγιάς της Τίνας (Αθηνάς) Λιβανού.

Για τη μητέρα της, ο γάμος με τον Γάλλο επιχειρηματία και κληρονόμο φαρμακοβιομηχανίας Roussel ήταν ο τέταρτος. Λίγο καιρό μετά τη γέννηση της Αθηνάς ανακάλυψε ότι εκείνος διατηρούσε παράνομη σχέση με το μοντέλο από την Ελβετία Marianne "Gaby" Landhage, που ήταν επί χρόνια αγαπημένη του και είχε φέρει και εκείνη στον κόσμο την ίδια ακριβώς περίοδο έναν γιο. Η Χριστίνα όμως αγαπούσε τον σύζυγο της και στην αρχή του πρότεινε να μείνουν όλοι μαζί, κάτι που εκείνος δεν δέχτηκε αφού η Landhage ήταν έγκυος ξανά, γεγονός που έφερε και την οριστική ρήξη.

Μετά το διαζύγιο του ζευγαριού η Αθηνά μεγαλώνει με τη μητέρα της ανάμεσα σε Γαλλία και Ελβετία. Το 1988 όμως η Χριστίνα Ωνάση βρίσκεται νεκρή στη μπανιέρα του σπιτιού της στο Buenos Aires με την αιτία θανάτου να είναι ανακοπή καρδιάς από πνευμονικό οίδημα.

Η 3 μόλις ετών Αθηνά βρίσκεται υπό την κηδεμονία του πατέρα της και μετακομίζει μαζί του, με την μητριά της και τα 3 πλέον ετεροθαλή αδέρφια της στο χωριό Lussy-sur-Morges λίγο έξω από την Λωζάνη. Το πιο πλούσιο κορίτσι στον κόσμο, είχε κληρονομήσει την περιουσία της μητέρας της που ήταν το 55% της περιουσίας του παππού της και προοριζόταν να προεδρεύσει και στο Ίδρυμα Onassis που εκείνος δημιούργησε προς τιμήν του γιου του και στο οποίο πήγε το υπόλοιπο κομμάτι της περιουσίας. Διαχειριστές είχαν οριστεί από την Χριστίνα Ωνάση ένα συμβούλιο 4 έμπιστων ανθρώπων της και ο Thierry Roussel.

 

Η Αθηνά ακολούθησε βασική σχολική εκπαίδευση γαλλικού προτύπου στη Λωζάνη και ολοκλήρωσε το Baccalauréat της στις Βρυξέλλες το καλοκαίρι του 2003. Ο πατέρας της αποφάσισε να την αποκόψει από καθετί ελληνικό, παρακάμπτοντας το συμφωνητικό που είχε υπογράψει με την Χριστίνα στο διαζύγιο τους και όριζε ότι η κόρη τους θα μεγάλωνε ως Χριστιανή Ορθόδοξη και θα μιλούσε τέλεια ελληνικά.

Επιπλέον, προσπαθούσε επί 10 χρόνια να πάρει τον έλεγχο της διαχείρισης της περιουσίας της Αθηνάς προσβάλλοντας το συμβούλιο για λάθος διαχείριση, υπεξαίρεση ακόμα και απόπειρα απαγωγής. Τελικά κατάφερε να αποσπάσει το ποσό των $13 εκατομμυρίων τον χρόνο για το μεγάλωμα της και η περιουσία να μεταφερθεί σε ελβετική ελεγκτική εταιρεία μέχρι εκείνη να κλείσει τα 18. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι ως παιδί δεν της έδινε περισσότερο χαρτζιλίκι από τα αδέλφια της, «Θέλω να ξέρει ότι τα χρήματα δεν είναι ένα χρυσό άγαλμα που πρέπει να σεβόμαστε»


Η Αθηνά ωστόσο μάζευε τα χρήματα αυτά για να τα ξοδέψει στα άλογα της. Από μικρή ηλικία ασχολούνταν με την ιππασία και είχε καταφέρει να είναι μία ανταγωνιστική άλτης. Το 2001 μάλιστα είχε τερματίσει δεύτερη σε μια εκδήλωση στο Jerez της Ισπανίας. Στα 17 της η ίδια διεκδικεί την ανεξαρτησία από την πατέρα της και μετακομίζει στις Βρυξέλλες για να κυνηγήσει το μεγάλο της πάθος. Εκεί, στην υψηλού κύρους ακαδημία Nelson Pessoa συναντά για πρώτη φορά τον μέλλοντα σύζυγο της Βραζιλιάνο ιππέα και πατέρα του παιδιού της, Alvaro Alfonso de Miranda Neto, γνωστό ως «Doda».

Η Αθηνά τον ερωτεύεται τρελά, εκείνος παρατά την τότε σύντροφο του για χάρη της και μετακομίζουν μαζί στο Sao Paulo. Ο πατέρας της ήταν από την αρχή αρνητικός με αυτήν την σχέση και πίστευε ότι ο Doda είχε βλέψεις μόνο για την περιουσία του Ωνάση, κάτι που τον έφερε σε μεγάλη σύγκρουση μαζί της. Στις 3 Δεκεμβρίου 2005 η Αθηνά Ωνάση παντρεύεται τον εκλεκτό της καρδιάς της, φορώντας ένα λευκό νυφικό Valentino, χωρίς όμως τον πατέρα της με τη σύζυγό του ανάμεσα στους καλεσμένους.

Μαζί μεγαλώνουν και την κόρη του Vivian, μετά την αυτοκτονία της βιολογικής της μητέρας. Μετά τον γάμο παίρνει επίσημα το όνομα Ωνάση έναντι του Roussel, ενώ ο Doda την πείθει να έρθει σε επαφή με την ελληνική κληρονομιά της και να διεκδικήσει την Προεδρία του Ιδρύματος Onassis όπως θα ήθελε ο παππούς της. Η προεδρία του ιδρύματος όμως, θα αποδειχθεί δύσκολη υπόθεση. Το συμβούλιο εδώ στην Ελλάδα αρνείται να της δώσει τη θέση καθώς δεν έχει πάει ποτέ σε κολλέγιο, δεν έχει καμία επαφή με την Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό και δεν μιλάει τη γλώσσα.

Έτσι εκείνη αρχίζει να μαθαίνει ελληνικά, ανανεώνει το ελληνικό της διαβατήριο και αναλαμβάνει τη διαχείριση της περιουσίας της, προσπαθώντας να κερδίσει τη θέση. Παράλληλα, γράφεται σε έναν αθηναϊκό ιππικό όμιλο και ξεκινάει να κατεβαίνει σε διεθνείς οργανώσεις με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας. Την ίδια περίοδο στην Βραζιλία έχει αγοράσει μία μεγάλη έκταση στο Sao Paulo, όπου μαζί με τον Doda ασχολούνται με τα άλογα. Μαζί έχουν ιδρύσει και το Athina Onassis International Horse Show, έναν ιππικό διαγωνισμό.

Το 2016 η Αθηνά ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της την απατά τα 8 από τα 11 χρόνια που είναι μαζί με ένα μοντέλο από το Βέλγιο. Το διαζύγιο τους παίρνει τη νομική οδό με εκείνον να διεκδικεί 350.000 ευρώ ως διατροφή, μια εφάπαξ πληρωμή 11 εκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των αλόγων που το ζευγάρι είχε αγοράσει μαζί. Τελικά δεν παίρνει όσα ζήτησε και αρκείται σε κάποια αποζημίωση.

Σήμερα η Αθηνά Ωνάση κλείνει τα 36, ζει ευτυχισμένη, ασχολείται με την ιππασία και φήμες θέλουν να έχει προχωρήσει την ζωή της με Ιταλό ιππέα και επιχειρηματία.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr