REAL LIFE WHO

Cindy Crawford: Τα πιο εντυπωσιακά facts για τη ζωή και την καριέρα της με αφορμή τα 55α γενέθλιά της


Σύρμα Κιουπελόγλου

20 Φεβρουαρίου 2021

 Cindy Crawford: Τα πιο εντυπωσιακά facts για τη ζωή και την καριέρα της με αφορμή τα 55α γενέθλιά της

Στις 20 Φεβρουαρίου του 1966 γεννιέται η Cindy Crawford στο DeKalb του Illinois. Το κορίτσι αυτό έμελλε να αλλάξει το πρότυπο του αμερικανικής ομορφιάς και να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα supermodels στην ιστορία της μόδας.

Όντας στα φώτα της δημοσιότητας από πολύ μικρή ηλικία φανταζόμαστε πως δεν είναι πολλά που δεν ξέρουμε γι’αυτήν, κι όμως υπάρχουν αρκετά που αξίζει να μάθουμε ή να θυμηθούμε. Με αφορμή τα 55α της γενέθλια συγκεντρώσαμε 17 facts για τη ζωή και την καριέρα της.

• Είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας. Έχει δύο αδερφές την Chris και την Danielle και έναν μικρότερο αδερφό τον Jeffrey.


• Είχε μία τυπική ανατροφή της μεσαίας τάξης, ο πατέρας της, John Daniel, ήταν ηλεκτρολόγος και η μητέρα της, Jennifer-Sue, ήταν ταμίας στην τράπεζα.


• Η Cindy είχε στεφθεί prom queen στον χορό αποφοίτησης του λυκείου της.


• Στο sophomore year της στο λύκειο, έλαβε ένα τηλεφώνημα από ένα τοπικό κατάστημα ρούχων, που της ζήτησε να ποζάρει γι’ αυτούς. Λίγο αργότερα απογοητεύτηκε όταν έμαθε ότι ήταν φάρσα των συμμαθητών της. Έναν χρόνο αργότερα όμως πήρε το αίμα της πίσω όταν το ίδιο κατάστημα την προσέλαβε ως μοντέλο του.


• Ήταν πολύ καλή μαθήτρια, καθώς είχε μόνο Α και έλαβε υποτροφία για να σπουδάσει χημικός μηχανικός στο Northwestern University.


• Το 1986, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει μια καριέρα στο modeling. Άρχισε να δουλεύει αμέσως, αλλά ο κόσμος της μόδας ήταν μερικές φορές σκληρός μαζί της. Συγκεκριμένα, σε πολλές από τις πρώτες φωτογραφίες της και τα εξώφυλλα περιοδικών, συμπεριλαμβανομένης της βρετανικής Vogue, έσβηναν την χαρακτηριστική ελιά της επειδή παρέκκλινε από τα τότε πρότυπα ομορφιάς.


• Η βιομηχανία της μόδας σχεδόν αμέσως παρατήρησε ότι η νεαρή Cindy μοιάζει αρκετά με το top models του 1970, Gia Carangi, και της απέδωσαν το παρατσούκλι «Baby Gia».


• Η Cindy Crawford ήταν ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα στη βιομηχανία της μόδας. Ήταν στο εξώφυλλο περισσότερων από 500 περιοδικών. Ενώ πάνω από 400 εξώφυλλα έκανε μόνο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90.


• Το 1994 ήταν σύμφωνα με το Forbes το πιο ακριβοπληρωμένο μοντέλο, καθώς κέρδισε 6,5 εκατομμύρια δολάρια.


• Η Cindy Crawford,  μαζί με άλλα μοντέλα της εποχής, όπως η Naomi Campbell και η Linda Evangelista, έχουν χαρακτηριστεί «τα αυθεντικά supermodels». Αυτές οι γυναίκες ήταν γνωστές για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και την τολμηρή προσωπικότητα τους στο catwalk. Ήταν τόσο δημοφιλείς στα 90s που ο George Michael τους ζήτησε να εμφανιστούν στο video clip του «Freedom».


• Σταθμός στην καριέρα της ήταν το εμβληματικό διαφημιστικό για την Pepsi στο Superbowl του 1992.  Ήταν τόσο δημοφιλές, που τυχαίοι άνθρωποι της φώναζαν «Pepsi!» όταν περπατούσε στο δρόμο. Οι πιο γενναιόδωροι την κερνούσαν μία Pepsi όταν την συναντούσαν σε κάποιο bar.


• Όντας καλεσμένη στο show «Who do you think you are?» ανακάλυψε ότι είναι απόγονος του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Καρλομάγνου, για την ακρίβεια λέγεται ότι ήταν 41η δισέγγονη του.


• Ο Πρίγκιπας William ήταν ερωτευμένος με την Cindy Crawford ως έφηβος και είχε αφίσες της στο δωμάτιο του. Για τα 13α γενέθλια του η πριγκίπισσα Νταϊάνα κάλεσε το διάσημο μοντέλο, μαζί με τις Naomi Campbell και Christy Turlington στο Παλάτι του Buckingham. Σύμφωνα με όσα έχει πει ο William, είχε γίνει κατακόκκινος, κουνιόταν αμήχανα, δεν ήξερε τι να πει και έπεσε στις σκάλες καθώς ανέβαινε.


• Ο Prince έχει γράψει ένα τραγούδι για εκείνη με τον τίτλο «Cindy C.»


• Tο 1991 παντρεύτηκε τον διάσημο ηθοποιό του Hollywood Richard Gere, με τον οποίο χώρισαν 4 χρόνια αργότερα.


• Σε ηλικία 10 ετών έχασε τον αδερφό της από λευχαιμία. Από τα πρώτα βήματα της καριέρας της στηρίζει οικονομικά πολλούς οργανισμούς και προγράμματα έρευνας για την συγκεκριμένη ασθένεια, ενώ είναι ενεργή και σε περιβαλλοντικά ζητήματα.


• Στις 29 Μαΐου 1998 παντρεύτηκε για δεύτερη φόρα, με τον επιχειρηματία και πρώην μοντέλο Rande Gerber, με τον οποίο είναι μαζί μέχρι σήμερα. Έχουν δύο παιδιά, τον 22χρονο Presley Walker Gerber και την 20χρονη Kaia Jordan Gerber, που και τα δύο ακολούθησαν τον χώρο του modelling.

Δείτε ακόμη:

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr